Fenerbahçe Deco, Arda Güler için harekete geçti! Transfer için Türkiye'ye geldi

Deco, Arda Güler için harekete geçti! Transfer için Türkiye'ye geldi

29.06.2023 - 22:01 | Son Güncellenme:

Fenerbahçe'nin genç yeteneği Arda Güler, Avrupa'dan dev kulüpleri peşine taktı. 18 yaşındaki genç yetenek için Barcelona Sportif Direktörü Deco'nun Türkiye'ye geldiği iddia edildi.

Deco, Arda Güler için harekete geçti Transfer için Türkiyeye geldi

İspanya La Liga devi Barcelona'da Arda Güler ısrarı devam ediyor. Sarı-lacivertlilerin genç yeteneğini Real Madrid'e kaptırmak istemeyen Katalan devinin, 18 yaşındaki on numara için harekete geçtiği öğrenildi.

Haberin Devamı

Barcelona Sportif Direktörü Deco'nun Arda Güler transferi adına Türkiye'ye geldiği öne sürüldü. İtalyan gazeteci Di Marzio'nun haberine göre; Barcelona Sportif Direktörü Deco, Arda Güler'in transferi için görüşmelerde bulunmak adına Türkiye'ye geldi.

REAL MADRİD'İN ALTERNATİF ARAYIŞLARI

Real Madrid'in planları arasında ilk olarak Arda Güler'in bonservisinin alınması ve bir sene kiralık olarak Fenerbahçe'de kalmasının yer aldığı aktarıldı. Real Madrid'in değerlendirdiği bir diğer seçeneğin Arda Güler'in Real Madrid Castilla'da oynamasının olduğu belirtildi. İspanyol devinin Arda Güler'in bu öneriyi kabul etmesini beklemediği kaydedildi.

Fenerbahçe'nin 2018-2019 sezonu devre arasında Gençlerbirliği'nden bedelsiz olarak transfer ettiği Arda Güler, altyapıda gösterdiği performansla kısa süre içerisinde parladı. 18 yaşındaki oyuncu, 2021-2022 sezonuyla birlikte sarı-lacivertlilerde A takım forması giymeye başladı.

Haberin Devamı

Arda Güler, 2021-2022 sezonunda Fenerbahçe formasını 16 maçta terletti. Genç oyuncu bu müsabakalarda 3 gol ile 5 asist üretti.

A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Stefan Kuntz'un da şans vermeye başladığı Arda Güler, 2024 Avrupa Şampiyonası Elemeleri D Grubu'nun dördüncü haftasında Galler'e attığı golle birlikte Ay-Yıldızlı formayla ilk kez bu sevinci yaşadı.

Fenerbahçe'yle olan sözleşmesi 17 milyon 500 bin euroluk serbest kalma maddesi bulunan Arda Güler için Avrupa'dan dev takımlar sıraya girdi. Premier Lig'den Manchester City ile Newcastle United'ın yanı sıra, Serie A'dan Napoli, Eredivisie'dan Ajax ve Bundesliga'dan Borussia Dortmund'un 18 yaşındaki yıldızla ilgilendiği öne sürüldü.