Skorer Savunma Sporları Hangileridir Ve Özellikleri Nelerdir?

Savunma Sporları Hangileridir Ve Özellikleri Nelerdir?

07.04.2021 - 02:13 | Son Güncellenme:

Spor hayatımızın en önemli parçalarından bir tanesidir. Özellikle dövüş ve savunma sporları da ilgi ile takip edilmektedir. Savunma sporlarının hangileri olduğu da merak edilen en önemli konulardan bir tanesidir. Savunma sporları ve bu sporları özellikleri merak edilmektedir. Savunma sporları ülkemizde de yaygın olan spor dalları arasındadır. Peki savunma sporları hangileridir? Savunma sporlarının özellikleri nelerdir? İşte savunma sporları ile ilgili tüm detaylar.

Savunma Sporları Hangileridir Ve Özellikleri Nelerdir


Savunma sporları dövüş sanatları olarak da bilinmektedir. Savunma sporları birçok dala ayrılmaktadır.

Savunma Sporları Hangileridir ve Özellikleri Nelerdir?

1) Karate

Haberin Devamı

Karate en çok yaygın olan savunma sporları arasında gelmektedir. Karate iki kişinin mücadele ettiği bir spor dalıdır. Silahsız savaş sanatlarında ki en yaygın savunma sporudur. Bu sporun doğuşu ise Asya kıtasına dayanmaktadır. Dünya tarihçesinde savunma sporları arasında en eski olan savunma sporlarındandır. Dünya tarihinde ilk olarak karate savunma sporu Japonya'da doğmuştur. Ülkemizde de yaygın olan bir savunma sporudur.

2) Tekvando

Asya kıtasından çıkma olan bir savunma sporu da tekvandodur. Kore kökenli olan bu savunma sporu dünya genelinde de oldukça yaygındır. Tekvando dünya tarihine bakılınca 600'lü yıllarda ortaya çıkmıştır. Ayak ve yumrukla yapılan bir savunma sporudur. Savunma sporları arasında en ünlü sporlardan olarak bilinir. Türkiye'de de tekvando sporları oldukça yaygındır.

3) Judo

Haberin Devamı

Popüler olan bir diğer savunma sporu da judodur. Judonun da ana vatanı Japonya olarak bilinmektedir. İlk kez geliştirilmiş olan teknikleri ile Judo 1882 yılında ortaya çıkmıştır. Judo en etkili savunma sporlarından bir tanesidir. Kano Jigoro tarafından bulunmuş ve teknikleri geliştirilmiş olan bir savunma sporudur.

4) Aikido

Bir diğer Asya kökenli olan savuma sporu da aikidodur. Japonya'nın en yaygın savunma sporlarından bir tanesidir. Temel olarak bu savunma sporu yaşam gücünü geliştirmeyi amaçlamaktadır. Aikido öğrencilerine ise aikidoka denilmektedir. Hem kadınların hem de erkeklerin öğrenebileceği en etkili savunma sporlarından bir tanesidir

5) Jujutsu

En eski savunma sporları arasında değerlendirilmektedir. Uzak doğu savaş ve savunma sporlarından bir tanesidir. Japonya kökenli olan bir savunma sporudur. Jujutsu rakibin herhangi bir saldırısından boğma ve kilitlemeye yönelik yapılmış olan ve geliştirilmiş olan tekniklere genel olarak verilen savunma sporunun adıdır. Jujutsu ilk olarak 800'lü yıllarda ortaya çıkmıştır. Asya'da en popüler savunma sporları arasında değerlendirilmektedir. Jujutsu güç gerektirmeyen savunma sporlarından bir tanesidir. Ülkemizde de jujutsu savunma sporunu öğrenenlerin sayısı her geçen gün artmaktadır.