Bilgi Rehberi EYT'de son durum | (Emeklilikte Yaşa Takılanlar) EYT nedir, çıktı mı, ne zaman çıkacak?

EYT'de son durum | (Emeklilikte Yaşa Takılanlar) EYT nedir, çıktı mı, ne zaman çıkacak?

16.07.2022 - 11:08 | Son Güncellenme:

EYT meselesi ile ilgili son dakika gelişmeleri yakından takip ediliyor. Peki, EYT bu yıl çıkacak mı? AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş EYT ile ilgili açıklamalarda bulundu. İşte EYT'de son durum.

EYTde son durum | (Emeklilikte Yaşa Takılanlar) EYT nedir, çıktı mı, ne zaman çıkacak

Emeklilikte Yaşa Takılanlar için Bakan Bilgin hangi açıklamalarda bulundu? EYT bu yıl çıkacak mı? Son dakika gelişmelerini takip eden vatandaşlar EYT'de son durumu araştırıyor.

Haberin Devamı

EYT'DE SON DURUM NE?

Hükümetin gündemine aldığı emeklilikte yaşa takılanların durumu için alternatif çözüm önerileri masada. Konuyla ilgili AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş'tan yeni bir açıklama geldi.

SORU: Seçim yaklaştıkça hani kamuoyunda çözüm bekleyen birçok mesele çözüme kavuştu gibi görünüyor; 3600 ek gösterge bunlardan biriydi, çalışanların ücretlerinde ciddi bir artış söz konusu oldu. Şimdi bir de EYT meselemiz var, buna ilişkin bir şey olacak mı? Sayın Bakan da EYT’nin üzerinde çalışıldığını söyledi.

Kurtulmuş: Şimdi şöyle, yani bir kere vatandaşlarımız şundan emin olsun, bunu çok sık söylüyoruz: Sokakta konuşulan, vatandaşın gerçekten gündemi olan, derdi olan, çözülmesini istediği-beklediği herhangi bir sorun yoktur ki bu İktidar Partisinin ya da iktidarın masasında olmasın, bu siyasetin doğasına aykırı bir şeydir. Yani bedelli askerlik meselesi, işte asgari ücretlilere ek zam meselesi, 3600 meselesi, geçen yılbaşında yapılan taşeron, bir sürü şey; bunların hepsi ilk konuşuldukları zamanlarda sanki zor, yapılması zor konular gibi görünüyordu. Ama sonuçta yani vatandaşın beklentisi-talebi bizim siyasetimizi, bizim anladığımız siyaset tarzını yönlendiren bir husustur, eldeki imkanlar, halkın beklentileri ve bir öncelik sıralaması içerisinde bütün bu sorunlar ele alınır ve bunlar da çok şükür birer-birer çözülüyor. Ümit ediyorum ki EYT meselesi de zaten Bakanlığın masasının üzerindedir, bu konudaki çalışmalar yapılmaktadır, tamamlandığında hem Bakanlık, hem de Türkiye Cumhurbaşkanı olarak Cumhurbaşkanımız bunu kamuoyuyla paylaşır.

Haberin Devamı

Takvimini söyleyemem, yani söylemem doğru da değildir. Ama vatandaşımız rahat olsun, bu sorun ve diğer birçok sorun Hükümetin önündedir, yapılabilecek olanları eldeki imkanların azami şekilde kullanılmasını sağlayarak Hükümetimiz yapmaya gayret ediyor.