Bilgi Rehberi Keskin gözlere sahip olanlar hemen çözüyor! Resimdeki 7 farkı bulanların sayısı çok az

Keskin gözlere sahip olanlar hemen çözüyor! Resimdeki 7 farkı bulanların sayısı çok az

05.06.2023 - 17:01 | Son Güncellenme:

Zeka oyunları hem görsel hem de düşündürücü özelliği ile küçük büyük herkesin ilgisini çekiyor. Görsel zeka ve bilişsel davranışların da gelişmesine yardımcı olan bulmacalar düşündürücü nitelikten. Görseldeki 7 farklı detayı bulmanın kolay olduğunu düşünebilirsiniz. Ancak pek çok insan aradaki farkları göremiyor. Zeki olanların bile zorlukla çözdüğü bu bulmacayız bakalım çözebilecek misiniz? İki resim arasında 7 fark var. Zeka testindeki 7 farkı 30 saniyede bulmaya çalışalım.

Keskin gözlere sahip olanlar hemen çözüyor Resimdeki 7 farkı bulanların sayısı çok az

Sosyal medyada sıklık gördüğümüz zeka ve bulmaca oyunları ile görselleri hem eğlendiriyor hem düşündürüyor. Günlük stresini atmak ve düşüncelerini başka tarafa yönlendirmek isteyen kişiler için fark bulmaca görselimiz var. İki resim arasındaki farkı bulmak sandığınızdan daha zor olabilir. Ancak yine de denemeye değer. Zeka testindeki farkları bulmak için 30 saniyeniz var.

Haberin Devamı

Keskin gözlere sahip olanlar hemen çözüyor Resimdeki 7 farkı bulanların sayısı çok az

 

İlk bakışta kolay görünen bu zeka testindeki ince ayrıntılara dikkat edin. Sürenizi başlattıktan sonra iyice odaklanarak farkı bulmaya çalışın. Çoğu insan aradaki 7 farkı görmekte zorlanıyor. Maymun ve maymunun etrafındaki nesneler özellikle pür dikkat incelenmeli. Yoksa gözünüzden kaçabilir.

Resimdeki 7 farkı bulabildiniz mi?

Eğer hala bulamadıysanız sizin için zeka testindeki 7 farkı söyleyelim. Aşağıdaki resimde kırmızı işaretli yerlerde 7 farkı görebilirsiniz.

1. fark: Resmin sol üst köşesine dikkatli bakın. İlk resimdeki ağaç yapraklarının orada olmadığını fark edeceksiniz. 

2. fark: Yine resmin sol tarafında maymunun arkasındaki palmiye ağacı yok.  

3. fark: Peki maymunun kulağına dikkat ettiniz mi? Sol kulağı diğerinden farklı. 

Haberin Devamı

4. fark: Saçına hiç detaylı baktınız mı? Sol tarafındaki saç şekli değişik değil mi? Evet doğru gördünüz saçı diğer resme göre farklı. 

5. fark: Maymunun üstündeki t-shirt nedense gözüme farklı geldi. Acaba rengi mi farklı yoksa yazıları mı? Dikkatli bakarsanız Summer yazısını göremeyebilirsiniz. Sol resimde ‘Hello Summer’ sağdaki görselde sadece ‘Hello’ yazıyor.  

6. fark: Peki ya maymunun kuyruğuna ne demeli? Kuyruğu sanki bir tık kısa kalmış. Sizce de öyle değil mi? Evet doğru sağ taraftaki resimde maymunun kuyruğu kısa kalmış. 

7. fark: Bulmacamızım son farkına geldik. Dikkatli bakarsanız sağ tarafta yer alan ağaç yapraklarının diğer resimde olmadığını göreceksiniz. 

Keskin gözlere sahip olanlar hemen çözüyor Resimdeki 7 farkı bulanların sayısı çok az

 

 

 

Yazarlar