Bilgi Rehberi Güreşçi Rıza Kayaalp nereli, kaç yaşında, kimdir? Rıza Kayaalp 5. kez Dünya Şampiyonu oldu!

Güreşçi Rıza Kayaalp nereli, kaç yaşında, kimdir? Rıza Kayaalp 5. kez Dünya Şampiyonu oldu!

14.09.2022 - 01:18 | Son Güncellenme:

Şampiyon güreşçi Rıza Kayaalp, Sırbistan'da düzenlenen Dünya Güreş Şampiyonası'nda 5. kez şampiyon oldu. Yozgat'ta doğan sporcu, 2000 yılında güreş sporuna başladı. İlk madalyasını ise 2005 yılında elde etti. 5. kez dünya şampiyonu olan Rıza Kayaalp hayatı ise araştırılanlar arasında. Rıza Kayaalp kimdir, boyu ve yaşı kaç?

Güreşçi Rıza Kayaalp nereli, kaç yaşında, kimdir Rıza Kayaalp 5. kez Dünya Şampiyonu oldu

Rıza Kayaalp, Sırbistan'da düzenlenen Dünya Güreş Şampiyonası'nda altın madalya kazanarak şampiyonluğa imza attı. Kayaalp, lise eğitimini Yozgat'ta tamamladıktan sonra Aksaray Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulun'nda mezun oldu. Bozok Üniversitesi'nde ise yüksek lisans eğitimi görüyor. İşte, Rıza Kayaalp başarıları...

Haberin Devamı

RIZA KAYAALP KİMDİR?

Kayaalp, 10 Ekim 1989 tarihinde Yozgat'ın Kavurgalı köyünde dünyaya geldi. İlk eğitimleri ardından 2000 yılında Yozgat Güreş Eğitim Merkezi'nde Grekoromen Stilde güreşe başladı. İlk uluslararası madalyasını Yıldızlar kategorisinde 2005 Yılında Arnavutluk Tiran'da 100 kiloda tüm rakiplerini yenerek Yıldızlar Avrupa Şampiyonu olarak kazandı. Aynı yıl Ankara Büyükşehir Belediyesi ASKİ Spor Kulübüne transfer oldu. Kayaalp, 2006 yılında Yozgat Lisesi'nden mezun olduktan sonra, Aksaray Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulunu kazanarak bu okuldan mezun oldu. Bozok Üniversitesi'nde yüksek lisans çalışmalarına devam etmektedir.

Rıza Kayaalp, 1,84 boyunda ve 130 kilodur.

Yazarlar