Telefon Kodu 64 Nerenin Telefon Kodu? +64 Hangi Ülkeye Ait?

64 Nerenin Telefon Kodu? +64 Hangi Ülkeye Ait?

25.09.2023 - 12:00 | Son Güncellenme:

Telefon kodu, ülkelerin birbiri ile telefon aracılığı ile iletişimde bulunmasına yardımcı olur. Başına çift sıfır eklenerek kullanılan telefon kodları her bir ülke için ayrı ayrı belirlenmiştir. Bu kodlar zaman içinde değişmez. Telefon alan kodlarından biri olan 64, Yeni Zelanda'nın alan kodudur. Yeni Zelanda hakkındaki detaylı bilgileri sizin için derledik.

64 Nerenin Telefon Kodu +64 Hangi Ülkeye Ait

Yeni Zelanda, Güney Pasifik Adaları arasında bulunan bir ülkedir. Birçok adanın birleşimi ile oluşan Yeni Zelanda, Avusturalya'nın doğusunda ter almaktadır.

Haberin Devamı

64 Nerenin Alan Kodu?

64 alan kodu ile telefonla iletişimin sağlandığı Yeni Zelanda'nın adı orijinal olarak uzun beyaz bulutun ülkesi anlamına geliyor. Ülke, bir ada ülkesi olduğu için kendine has birçok özelliği ile meşhurdur.

Manuka balı, sadece Yeni Zelanda'da yetişen çok özel bir ağaç olan Manuka ağacının çiçeklerini toplayan arılar tarafından üretilir.

Dünya üzerindeki ortalama 29 milyon koyun 5 milyonuna yakını bu ülkede bulunur. Yeni Zelanda'da 10'dan fazla şarap bölgesi bulunmaktadır. Her bölge, farklı topraklara ve iklim koşullarına sahiptir ve bu da tadımcıların örneklemesi için çeşitli Yeni Zelanda şaraplarının oluşturulmasına yardımcı olur.

Yazarlar