Son Dakika HaberlerSon Dakika HaberlerSon Dakika Haberler
Son Dakika
Gündem
Yazarlar
Ekonomi
Dünya
Resmi İlanlar
  • UzmanPara
  • Skorer
  • Cadde
Menü
Giriş
MİLLİYET ANA SAYFA
  • Son Dakika
  • Gündem
  • Yazarlar
  • Ekonomi
  • Dünya
  • Resmi İlanlar
Gündem
Dünya
Ekonomi
75.yıl
UzmanPara
AnasayfaBorsaDövizAltın
Skorer
AnasayfaCanlı SkorFikstürPuan Durumu
Cadde
Pembenar
Yazarlar
Milliyet Tv
Astroloji
Teknoloji
Seçim Sonuçları
Son Depremler
Tümü
Milliyet ÇocukOyunEğitimKültür SanatMilli PiyangoYerel HaberlerPazarEgeGazete ArşiviMilliyet ExecutiveMilliyet ArkeolojiMilliyet Mimarlık
Resmi İlanlar
Bize Ulaşın
KünyeReklamÜyelik
Son Dakika Haberler
Bilgi RehberiTOKİ BAŞVURULARI başladı mı, ne zaman yapılacak? 2022 TOKİ 81 İLSOSYAL KONUT başvuru şartları neler?
  • Paylaş:
  • Twitter icon
HaberlerBilgi Rehberi Haberleri

TOKİ BAŞVURULARI başladı mı, ne zaman yapılacak? 2022 TOKİ 81 İLSOSYAL KONUT başvuru şartları neler?

18.08.2022 - 01:12 | Son Güncellenme: 18.08.2022 - 01:12

#recep tayyip erdoğan
TwitterLinkedinFlipboardLinki Kopyala
TwitterLinkedinFlipboardE-postaLinki KopyalaYazı Tipi

2022 TOKİ başvurusu için geri sayım! TOKİ, Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesini yapıyor! Cumhurbaşkanı Erdoğan, 81 ilde gerçekleştirlecek olan sosyal konutlar için detayları duyurdu. Ev sahibi olmak isteyenler ise 2022 TOKİ sosyal konut başvuru şartları ve başvuru tarihlerini araştırıyor. Peki, TOKİ başvuruları başladı mı?

1/4TOKİ BAŞVURULARI başladı mı, ne zaman yapılacak 2022 TOKİ 81 İLSOSYAL KONUT başvuru şartları neler

81 il sosyal konut projesi bekleniyor! Bakan Murat Kurum daha önce sosyal konut çalışmasını duyurmuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan ise Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesi olarak bildirdiği TOKİ 2022 için tarihi açıklamıştı. Başvuruları e-devlet üzerinden alınacak sosyal konut projesi detayları belli oluyor...

2/4TOKİ BAŞVURULARI BAŞLADI MI, NE ZAMAN ALINCAK

TOKİ BAŞVURULARI BAŞLADI MI, NE ZAMAN ALINCAK?

Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı son açıklamada, " 1 milyon 170 bin konut ve işyeriyle 25 bin sosyal eser kazandırdık. Toplu konut idaresinden milletimiz konut almaya hazırsa Çevre Şehircilik Bakanlığı olarak bu konutları yapacak ve milletimizin satın almasına sunacağız." dedi.

1 Ağustos Kaibne toplantısı ardından yaptığı konuşmada ise, '' ''TOKİ vasıtasıyla 1 milyon 175 bin vatandaşımızı ev sahibi yaptık. Ekonomik, güvenli konut üretiminde dünyada eşi benzeri bulunmayan bir başarı ortaya koyduk. 100 bin sosyal konut için çıktığımız çağrıya 10 katı talep aldık. İlk kez ev sahibi olacak vatandaşlarımız için hayata geçeceği proje hayata geçmek üzere. Vatandaşımızı kira öder gibi ev sahibi yapacağız. İnşaat sektörünü canlandırıp, insanımızın erişebilir şartlarda ev sahibi olmasını sağlayacağız.'' ifadelerine yer vererek hazırlıkların bitmek üzere olduğunu ve önümüzdeki ay düzenlenecek toplantısda detayların açıklanacağını belirtmişti.

3/4BAKAN KURUMDAN AÇIKLAMA

BAKAN KURUM'DAN AÇIKLAMA

''Bu çerçevede inşallah eylül ayında TOKİ Başkanlığımızın tüm Türkiye’de, 81 ilde ki bu çerçevede İstanbul’da da cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesini başlatıyoruz. Evi olmayan tüm kardeşlerimizin evi olana kadar bu projeleri de yapmaya devam edeceğiz. Aidat öder gibi taksitlerle genç kardeşlerimize kontenjan ayıracağız. Emekli kardeşlerimize kontenjan ayıracağız. Engelli kardeşlerimize kontenjan ayıracağız. Şehit ve gazi ailelerimize kontenjan ayıracağız. İstanbul’un, Türkiye’nin, cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesini eylül ayı itibar ile başlatacağız ve 81 ilimizde bu projelerimizi yapacağız.”

4/4TOKİ SOSYAL KONUT BAŞVURU ŞARTLARI

TOKİ SOSYAL KONUT BAŞVURU ŞARTLARI

Konut satın almak için başvuruda bulunanların kendileri, eşleri ve velayetleri altındaki çocukları üzerine T.C. sınırları dahilinde tapuda kayıtlı bağımsız konutlarının bulunmaması, kendileri, eşleri ve velayetleri altındaki çocuklarının daha önce Toplu Konut İdaresi'nden konut satın almamış olması şartları aranıyor.

Hayata geçirilmek üzere olan TOKİ sosyal konut projesinin başvuru şartları henüz açıklanmadı ancak Cumhurbaşkanı Erdoğan, ''Bu proje kiraların düşmesini de sağlayacak. Şehit yakınları ve gazilerimize özel bir kontenjan ayıracağız. Yeni evlenecek gençlerimiz de kota sahibi olacak. Önümüzdeki günlerde detaylarını duyuracağız.'' demişti.

EN ÇOK OKUNANLAR
LGS sonuçları ne zaman açıklanacak 2025 LGS SAYISAL VE SÖZEL KİTAPÇIK YAYINLANDI ❗ 20 Türkçe, 10 İnkılap, 10 Din, 10 Yabancı dil, 20 Matametik, 20 Fen LGS soruları ve cevapları nereden öğrenilir
LGS sonuçları ne zaman açıklanacak? 2025 LGS SAYISAL VE SÖZEL KİTAPÇIK YAYINLANDI ❗ 20 Türkçe, 10 İnkılap, 10 Din, 10 Yabancı dil, 20 Matametik, 20 Fen LGS soruları ve cevapları nereden öğrenilir?
Arda Güler haberleri ⚽ LGSdeki Arda Güler sorusu ve cevabı nedir, hangi şık 2025 LGS Arda Güler sorusu hangi derste çıktı
Arda Güler haberleri ⚽ LGS'deki Arda Güler sorusu ve cevabı nedir, hangi şık? 2025 LGS Arda Güler sorusu hangi derste çıktı?
Üniversite Sınavı Ne Zaman, Saat Kaçta YKS hangi tarihte yapılacak ÖSYM YKS sonuçları için tarih belli oldu
Üniversite Sınavı Ne Zaman, Saat Kaçta? YKS hangi tarihte yapılacak? ÖSYM YKS sonuçları için tarih belli oldu!
Kılavuz bilgisi ➕➖✖➗ LGS puan hesaplama 2025: LGS puanı nasıl hesaplanır LGS puanları için yöntem: Ham puan ve derslerin ağırlık kat sayıları
Kılavuz bilgisi ➕➖✖➗ LGS puan hesaplama 2025: LGS puanı nasıl hesaplanır? LGS puanları için yöntem: Ham puan ve derslerin ağırlık kat sayıları
milliyet logomilliyet logodemiroren logo
BİZİ TAKİP EDİN
UYGULAMALARI İNDİREBİLİRSİNİZ
  • Appstore'dan İndirin
  • Google Play'den İndirin

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.

© 2025 Milliyet.com.tr
  • • Künye
  • • İletişim
  • • Kişisel Verilerin Korunması
  • • Reklam
  • • Arşiv
  • • Üyelik