Cadde 2013’ÜN EN GÖZDE YAZLIK MEKÂNLARI

2013’ÜN EN GÖZDE YAZLIK MEKÂNLARI

01.04.2013 - 19:47 | Son Güncellenme:

Nisan ayıyla beraber, güneş kendini hissettirmeye başladı. Bahar mevsiminden cesaret aldık, çok da uzak olmayan sımsıcak havalarda İstanbul’un hangi mekânlarının popüler olacağını soruşturduk. Yazı evde pinekleyerek geçirmeyin!

2013’ÜN EN GÖZDE YAZLIK MEKÂNLARI

ESiN ÖVET
HaberTürk yazarı

Haberin Devamı

* CAHİDE: “Bu yaz popüler olacak mekânlar” deyince aklıma ilk Cahide geliyor tabii ki. Bunu tartışmaya bile gerek yok. Eğlence garanti olduğu için herkesin ilk aklına gelen tercih.
* ELIO SEDEF: Tekneyle gidiliyor ama geçen sene bile yapılan partileriyle çok kısa sürede popüler oldu. Bu sene de en gözde mekânların arasında kesinlikle yerini almaya aday.
* LİLU: Nişantaşı’nda küçük bir mekân ama akşamüstü kokteyl ve müzikleriyle kısa sürede popüler olmayı başardı. Bir de tabii suşileriyle de ünlü oldu.
* BEJ: Karaköy’deki mekânda, kendinizi evinizdeymiş gibi rahat hissediyorsunuz. Çünkü Hakan Özkul benim en sevdiğim isimlerden, bu konunun en iyilerinden. Lal Dedeoğlu da öyle. Mekân işini çok iyi biliyorlar.
* ATİYE SOKAK: Mekân adı vermeme gerek yok, çünkü o sokaktaki her yer çok popüler.

Haberin Devamı

2013’ÜN EN GÖZDE YAZLIK MEKÂNLARI

GÖKHAN KiMSESiZCAN
Hürriyet yazarı

* ATİYE SOKAK: Nişantaşı’ndaki tüm mekânlar bu yaz vazgeçilmez olacak. Asmalımescit’te bitme noktasına gelen sokak eğlencesi ve Ortaköy-Bebek hattında yaz aylarında yaşanan trafik ve park yeri sorunu Nişantaşı’na, özellikle de Atiye Sokak’a yarayacak.
* REİNA: Boğaz hattında Reina eğlencesi, farklı lezzetlerin yer aldığı restoranları ve dünyaca ünlü misafirleriyle her zaman olduğu gibi yazın da en popüler adresi olur.
* SUNSET: Geçen yıl başladığı Yıldızlı Geceler konseptiyle ünlü DJ’ler eşliğinde akşamüstü eğlencesine ev sahipliği yapan
Sunset, bu yaz da iş dünyasının tercih ettiği kaliteli eğlencenin adresi olur.
* SUADA: Kuruçeşme’deki Suada bu yaz da gündüz deniz suyuyla dolu havuzu, akşam partileri ve restoranlarıyla tatile gidemeyen İstanbulluların alternatifi olacak.
* CAHİDE: Yaz eğlencesini Boğaz’dan Maçka Parkı’na taşıyan İzzet Çapa’nın Cahide’si, canlı müzik performanslarının yanı sıra doğum günü, bekarlığa veda ve kına gecelerinin popüler adresi olur.

2013’ÜN EN GÖZDE YAZLIK MEKÂNLARI

ERSiN SÜZER
Milliyet CADDE yazarı

* ADALAR: Yoğun iş temposu, tatil için ayrılamayan zaman ve bütçe yüzünden İstanbul’a yakın adalar, geçen yaz gündeme gelmeye başlamıştı. Bu yaz adalar altın çağını yaşar. Büyükada, Burgazada, Heybeliada ve özellikle Sedef Adası’nın adını çok sık duyacağız. Özellikle Elio Sedef, altın yazını yaşar.
* YUNAN ADALARI: Çok şaşırtıcı ama ilk kez Türkiye için yabancı bir yer popüler olacak tahmini yapıyorum. Neden mi? Popüler tatil beldelerinin gerek pahalılığı, gerekse de çok göz önünde olması nedeniyle... Simi, Kos ve Mikanos, Türklerle dolup taşar. Zaten son birkaç yıldır buralar bizimkilerin kaçamak yeriydi. Bu yaz bol bol bu adalar ve buradaki mekânlar gündeme gelir. Magazin, bu yaz Yunan Adaları’ndan beslenecek. Tatil sayfaları buradaki eğlenceli anlarla dolup taşacak.
* REİNA: Hiç şüphesiz İstanbul’da yabancılar için en gözde yer. Yabancı müşteri sayısı her geçen gün katlanıyor. Bu yaz pasaportla girersek hiç şaşırmam. İçeride Türklerden çok yabancı müşterilerinin olduğu tek mekân. Türkiye’yi bilmem ama yabancıların İstanbul’daki en gözde Reina yeri olur.
* SUNSET: Geçen yaz ani bir kararla restoranın yanı sıra barını da açan Sunset, İstanbul’da sosyete ve cemiyetin en çok tercih ettiği yer olmuştu. Cemiyetin ünlü isimleri Sunset’in barında eski alışkanlıklara döndü. Evlerinden dışarı çıkarak sosyelleşmeye başladılar. Sunset geçen yaz yakaladığı bu trendi eğer dikkatli olursa ikiye katlar. Yazın ilk yarısındaki aşırı ilgiyi lehine çevirirse, önümüzdeki yaz da İstanbul’un en havalı barı olur.

Haberin Devamı

ONUR BAŞTÜRK
Hürriyet yazarı

Haberin Devamı

Bu yaz popüler olabilecek mekânları şimdiden söylemek zor, ama aklıma gelenler şunlar:
* ZELDA ZONK: Mekânın üst katındaki terası ilk kez bu yaz tam anlamıyla açılacak. Bir yanda Galata, bir yanda Tarihi Yarımada manzarası. Nefis olacağına eminim.
* SORTİE: Boğaz eğlencesinde yıllardır Reina’nın gerisindeydi, bu yaz kendini Özgür Aras’a emanet ederek bir atağa geçebilir.
* FORNERIA: Arda Türkmen’in Karaköy’deki yeni mekânı, akşam yemeklerinin ve pazar
kahvaltılarının yeni adresi olabilir.

2013’ÜN EN GÖZDE YAZLIK MEKÂNLARI

UFUK KAAN ALTIN
Milliyet CADDE Genel Yayın Yönetmeni

* LUCCA-BİBER REKABETİ: Malum, Emre Ergani’nin Nişantaşı’ndaki müdavim barı Biber, yazı Bebek’te karşılayacak. ‘Mahallenin barı’ konseptiyle yıllardır ful çeken Lucca’yla girecekleri rekabet, bu yazın sıcak geçeceğini gösteriyor.
* ADALAR: Bu yazın da kaçış noktası olacak. Geçen yıl büyük sükse yapan Elio Sedef eğlenceleri, kaldığı yerden devam eder. Büyükada ve Heybeliada’yı da de unutmamalı.
* LA BOOM: İstanbul gece hayatına yeni bir soluk getiren La Boom, geçen yaz sonunda açılmıştı. Yani, tam anlamıyla dolu dolu geçirecekleri ilk yaz olacak önlerindeki. Adıyla müsemma La Boom, patlayıp gidecek!
* REİNA: Kalburüstü eğlencenin her daim zirvesi. Türk ünlüler, özellikle de yabancılar buraya uğramadan geceyi bitirmiyor. Bu yaz için de aynısının olması önünde bir engel yok. Tabii, Sortie de yenileniyor. Bakalım Boğaz hattındaki rekabette en büyük rakibinin yanına yaklaşabilecek mi?
* ATİYE SOKAK: Tek tek mekânların isimlerini saymaya gerek yok. Sokakta hoş vakit geçirmeyi, sosyalleşmeyi sevenlerin ilk adresi yine burası olacak.