Cadde 20'nci Çeşme Deniz Şenlikleri başladı

20'nci Çeşme Deniz Şenlikleri başladı

30.06.2009 - 19:16 | Son Güncellenme:

KÜLTÜR ve Turizm Bakanlığı, Çeşme Belediyesi, Ege TV ve Radyo Ege'nin işbirliğinde, Sun Express'in katkılarıyla gerçekleşen ‘20'nci Çeşme Deniz Şenlikleri ve Uluslararası Çeşme Şarkı Yarışması’ bugün başladı

20nci Çeşme Deniz Şenlikleri başladı

İlk gün ilçeye gelerek otellerine yerleşen yarışmacılar ve konser verecek sanatçılar, ‘Lamia’ adlı tekne ile yat turu yaptı. Çeşme sahil şeridinden denize açılan tekne, Dalyanköy'deki Aya Yorgi Koyu'nda demirledi. Burada yenilen öğle yemeğinden sonra Eşek Adası'nı ziyaret eden teknenin salonunda piyano eşliğinde yabancı konuklar şarkı söyledi. Çeşme'nin berrak denizinden çok etkilendiklerini söyleyen sanatçılar, denize girdi, teknede düzenlenen partide gönüllerince eğlendi.

Haberin Devamı

Bu yıl 20'nci kez organize edilen ‘Çeşme Deniz Şenlikleri ve Uluslararası Çeşme Şarkı Yarışması’, yarın günü halkın katılımıyla düzenlenecek kortej yürüyüşüyle resmen başlayacak. Saat 19.00'da Çeşme Kaymakamlığı önünden yürüyüşe geçecek festival kortejine 15 ülkenin yarışmacıları da ülkelerinin bayraklarıyla katılacaklar. Cumhuriyet Meydanı’nda yapılacak açılış töreninden sonra Ilıca Hotel'de açılış kokteyli ve defilesi düzenlenecek.

MANKENLER GEÇİDİ
Uğurhan Akdeniz Ajans tarafından düzenlenecek defilede, ünlü mankenler Ceylan Saner, Ece Gürsel, Özge Ulusoy, Ece Sükan, Tatsyana, Şebnem Schaffer, Duygu Akdeniz, Bilge Kara, Gülsün Durak ve Fatma Yaman boy gösterecek. Ayrıca Uğurhan Akdeniz Ajansı'ndan 20 kişilik manken kadrosu da defilede yer alacak. Fidan Abiye ve YMZ Fashion’un 2009 ilkbahar- yaz koleksiyonları defilede halkın beğenisine sunulacak.

Haberin Devamı

Defileden sonra 5 kadından oluşan Baltic Delight Dans Grubu, davetlilere görsel bir ziyafet sunacak. Gecede son olarak DJ kabininde Berna Öztürk hünerlerini sergileyecek ve izleyenleri coşturacak. Aynı gece Büyükşehir Belediyesi Pop Orkestrası da Cumhuriyet Meydanı'nda halk konseri verecek.