Cadde 45'inci Uluslararası Troia Festivali başladı

45'inci Uluslararası Troia Festivali başladı

09.08.2008 - 22:57 | Son Güncellenme:

ÇANAKKALE Belediyesi tarafından bu yıl 45’incisi düzenlenen Uluslararası Troia Festivali kortej yürüyüşü ve halk dansları topluluklarının gösterileriyle başladı. Bu yıl da ‘Barış kültürümüz olsun’ sloganıyla düzenlenen festivalin açılışında gökyüzüne güvercinler salınarak dünyaya barış mesajı verildi.

45inci Uluslararası Troia Festivali başladı

Festival süresince gösteriler sunacak olan ekiplerin katıldığı kortej yürüyüşü Çanakkale Belediyesi önünden başladı. Atatürk Caddesi, Piri Reis Caddesi ve Kordon boyunu takip eden kortej Cumhuriyet Meydanı’na kadar yürüdü. Kortej yürüyüşü sırasındaki coşku kentti bayram havasına soktu. Cadde ve sokaklar şenlendi. Festivalin ilk etkinlikleri de Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleştirilen gösterilerle gerçekleşti. Çanakkale Belediyesi ekiplerinin gösterilerinin yanı sıra İspanya, Litvanya ve Slovakya halk dansları topluluklarının gösterisi gerçekleşti.
45'inci Uluslararası Troia Festivali’nin resmi açılış töreni ise yarın akşam festivalin adını aldığı antik kent Troia’da yapılacak. Açılış kokteylinin ardından ‘Troya’ adlı gösterisiyle Troia’nın adını sahnelerde duyurmayı sağlayan Anadolu Ateşi Dans Topluluğu Genel Sanat Yönetmeni Mustafa Erdoğan’a Homeros Şiir Ödülü ve Belediye Meclis kararıyla alınan fahri hemşehrilik beratı verilecek. Gecede bir de İtalya Delegasyonu Tiyatro Gösterimi gerçekleşecek.
16 Ağustos tarihine kadar devam edecek olan 45'inci Uluslar arası Troia Festivali bünyesinde bugün akşam saatlerinde Cumhuriyet Meydanı’nda Funda Arar bir konser verecek. Festival bünyesinde ayrıca 13 Ağustos akşamı Cumhuriyet Meydanı’nda Hande Yener bir konser verecek. Festivalin final gecesinde ise aynı mekanda bu kez Edip Akbayram konseri gerçekleşecek. Festival süresince gerçekleşecek çok sayıda sosyal, kültürel ve sanatsal etkinlikle Çanakkaleliler coşacak.