Cadde Ada’dan ses yok

Ada’dan ses yok

09.12.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

‘Çalıntı şarkı’ polemiği İngiliz basınında da konuşuluyor... Ada basınındaki haberlerde, Adele’in sözcüsünün, iddialara dair yorum taleplerine henüz cevap vermediğine dikkat çekildi

Ada’dan ses yok

Grammy ödüllü İngiliz müzisyen Adele’in ‘Million Years Ago’ (Milyonlarca Yıl Önce) şarkısını, Ahmet Kaya’nın ‘Acılara Tutunmak’ klasiğinden çaldığı iddiaları İngiliz basınında geniş yer buldu.

Haberin Devamı

‘İlk değil’ denildi

Independent gazetesi, 4 yıl aradan sonra çıkardığı ‘25’ albümüyle 25 milyon kopya satan Adele’in ilk defa eser hırsızlığı ile suçlanmadığını belirtti. Adele’in ‘Hello’ parçasının ABD’li şarkıcı Tom Waits’in ‘Martha’ şarkısına benzerliği nedeniyle iddialar çıkmış, Adele’in prodüktörü Greg Kurstin, Waits’in müziğinin albümde büyük bir etkisi olduğunu söylemişti. Haberde “Dul eşi Gülten Kaya, dünya çapında bir ismin şarkı çalmaya tenezzül edeceğine şüpheyle yaklaşıyor” ifadesine yer verilirken, ‘Kaya’nın şarkıların arasında bir benzerlik görmediği’ de aktarılıyor.

İngiliz basınındaki haberlerde, Adele’in sözcüsünün, iddialara dair yorum taleplerine henüz cevap vermediğine de dikkat çekiliyor. Independent gazetesi, Türk müzik eleştirmeni Naim Dilmener’in ‘Kaya’nın parçasının rahat anlaşılacak bir melodisi var. Adele’in Kaya’nın şarkısını bilinçli bir şekilde çaldığına inanmıyorum” dediğini de aktardı. Haberde aynı zamanda Ahmet Kaya’nın 15 yıl önce Paris’te ‘sürgünde’ ölen bir şarkıcı olduğunu ifade etti.