Cadde 'Adı Aylin' tiyatro oyunu oluyor

'Adı Aylin' tiyatro oyunu oluyor

06.03.2018 - 15:58 | Son Güncellenme:

Türkiye’nin tartışmasız en önemli romanlarından olan, prenseslikten Amerikan ordusuna uzanan, Aylin Radomisli Cates’in başdöndürücü ve gerçek hayat hikayesini anlatan 'Adı Aylin' tiyatro perdesine taşınıyor.

Adı Aylin tiyatro oyunu oluyor

2017 yılının 'En İyi Oyunu' seçilen ve kapalı gişe oynayan 'Kürk Mantolu Madonna’nın yapımcıları Tuba Ünsal ve Nisan Ceren Göknel’in ortak yapımcılığında, To Be House of Production ile sahneye taşınacak olan hikayenin uyarlama ve yapım çalışmaları başladı.

Haberin Devamı

Oyuncu kadrosunun ve sahneleme biçiminin büyük sürprizlerle olacağı oyunun isimleri ve detayları şimdilik sır gibi saklanıyor.

Ayşe Kulin’in 1997 yılında yayınlanan ve yayınlandığı dönem adeta olay olan 'Adı Aylin' romanı bugüne kadar 100 üzerinde baskı yaptı. Aylin, Amerikan Kız Koleji'ni bitirdikten sonra, eğitimini tamamlamak üzere Paris'e gitti; bundan sonraki yaşamı bir uçtan diğer uca, başdöndürücü bir hızla atlayarak geçti. Libyalı bir prensle evlendi, prenses oldu. Tıp okudu, ünlü bir psikiyatrist oldu. Tekrar, tekrar evlendi ama evliliklerinden sıkıldı. Amerikan ordusunda albay rütbesiyle subay oldu. Bu kitap, kökleri Giritli Deli Mustafa Naili Paşa'ya kadar uzanan bir ailenin kızı olan Aylin Devrimel'in fırtınalı yaşamının öyküsüdür.