Cadde Ajanstan yeni çıktı bunlar!

Ajanstan yeni çıktı bunlar!

15.01.2008 - 00:00 | Son Güncellenme:

Müşterilerine kendilerini anlatan özel bir kalatog gönderen TBWA-İstanbul reklam ajansı, aşırı talep nedeniyle kitabı geliştirip kitabevlerine dağıtmayı düşünüyor

Ajanstan yeni çıktı bunlar

axcaf031.jpg Amerikan reklam şirketi TBWA'nın, Türkiye ofisi olan TBWA-İstanbul çalışanlarının geliştirdiği kataloğun koordinasyonunu yapan marka direktörü Burcu Özdemir, ajansın Türkiye'de 35 ayrı markaya hizmet verdiğini, bu yıl dokuzuncu yılını kutlayacağını belirtiyor.Projede, ajansın felsefesini işin mutfağına girerek anlatmaya çalıştıklarını söyleyen tasarım ve sanat yönetmeni Koray Doyran da dağıtılan bine yakın kataloğun gördüğü ilgi karşısında şaşırdıklarını belirterek, "Bize de sürpriz oldu. Sürekli tasarım ya da yemek tariflerini beğenenlerden 'Bize de gönderir misiniz, çok beğendik' telefonları alıyoruz. Satın almak istiyorlar. Şu sıralar bir kitabeviyle anlaşıp yayımlamayı düşünüyoruz. Hatta ikinci baskıya müşterilerimizi de dahil etmek gibi bir projemiz var" diyor.Kalatogda 80 TBWA-İstanbul çalışanından, 80 Disruption tarifi yer alıyor... Daha önce duymadığınız, muhtemelen tatmadığınız, yemek dünyasını yeni baştan keşfeden garip tarifler bunlar. Biz de bu sıra dışı tariflerden bir seçkiyi hünerli ellerinize sunuyor ve afiyet olsun diyoruz! TBWA-Istanbul reklam ajansı, kendilerini tanıtmak amacıyla müşterilerine 2008 için özel bir katalog göndermek istedi. Ajans, bu amaçla eğlenceli ve özel bir çalışma yaptı. "Disruption Tarifleri" adı verilen kataloğa yemek kitabı görüntüsü verdi. Kapağını da mutfak rendesiyle kapladı. Kataloğu müşterilerine gönderen ajans, hiç beklemediği bir sürprizle karşılaştı. Kataloglar, yemek kitabı olarak gerçekten tutmuştu. TBWA-İstanbul ofisi şimdi, ajansa gelen yoğun telefonlar üzerine kitabı geliştirip kitabevlerine dağıtmayı düşünüyor. Hazırlanışı: Öncelikle mavi yengecin sütun gibi bacakları itina ile ayrılır. İçine 1 kaşık tuz ilave ettiğimiz suda 45 dakika haşlanır. Haşlama sonrasında bacakların etli ve kabuk kısımları ayrılır. Etler soya sosuyla hafif mısır özü yağında nar gibi oluncaya kadar kızartılır. Kızartılan etler tabaktaki dürümün üzerine yerleştirilir. Üzerine kaşar ilave edilir. 150 derece sıcaklıktaki fırında 7 dakika bekletilir. Üzerine ince doğranmış roka ilave edilerek servise hazırlanır. Bu yemeği yedikten sonra adeta gol atmışcasına yengeç dansı yaparak hazım kolaylaştırılır.Şefin yorumu: Anavatanı K. Amerika kıyıları olan mavi yengeç, 150 yıl kadar önce Akdeniz'e turist olarak gelmiştir. Osmanlı mutfağında kimse yengeç dansını bilmiyordu. Çünkü dönemin padişahı Sultan Abdüllaziz fermanla yengeç dansını yasaklamış, buna uymayan yengeç dansı yiyip, yengeç dansı yapan birini ömür boyu Rodos'a sürmüştü. İşte Akdemiz mutfağının seçkin örneklerinden güzel bacaklı yengeç dürümünün sır gibi saklanan besleyici lezzeti artık sofralarınızda. Dikkat, bayanlar kıskanabilir. Yengeç Dansı 1 adet mavi deniz yengeci1 - 2 yaprak taze roka1 dilim taze kaşarSoya Sosu1 yemek kaşığı tuz1 / 2 çay bardağı mısır özü yağı Malzeme: Hazırlanışı: Anlatacağım tatlı çok basit ama sevdiğinize hediye ettiğinizde tadı damağından gitmeyecek ve size olan sevgisi x 2 olacak... 3 elmayı rendeleyin. Ama dikkat parmaklar uçmasın, önerim elmaları önce soymanız ve 4'e bölmeniz... Ardından bisküvileri elimizde iyice ufalayın. Elmaları ve kırıntı halindeki bisküvileri karıştırın bir hamur yapın. Hamuru minik parçalara ayırın ve elinizde yuvarlayın. Toplarınızı çukur bir tabağa dizin. Sonra pudinginizi hazırlayın, hazırlanışını yazmıycam puding paketinin arkasında var: Ama püf noktası şu, pişirirken sürekli karıştırın ki top top olmasın. Son olarak topların üstüne pudingi dökün ve soğumaya bırakın. Şefin yorumu: Evet gördüğünüz gibi basit ama efektif bir tatlı. Lezzetli, bir o kadar da yapımı kısa sürüyor, başka şeylere vakit kalıyor;) Aşk Pudingi 3 Büyük Kırmızı Elma 1 Paket Petibör Bisküvi 1 Paket Çikolatalı Puding 750 gr Süt Malzemeler: Hazırlanışı: Önce bir tabağa 3 yemek kaşığı süzme yoğurdumuzu koyuyoruz. Ne çok soğuk ne çok sıcak olmalı. Üzerine 1 yemek kaşığı paprika biber salçamızı ekliyoruz. Her ikisini karıştırmaya başlıyoruz. İyice karışıp rengi hafif pembeleşince duruyoruz. Köy yufkasını olduğu gibi yerseniz tadı biraz samanımsı gelir. Onun yerine ince dilimleri tost makinesinin içine yerleştirip yakmadan kızartıyoruz. Bu sırada zaten kahvaltı sofrasındayız. Hazdan hazza koşmaktayız. Kızarmış yufkalara, hazırladığımız karışımı güseeelce sürüyoruz. Afiyetle yiyoruz. Şeflerin Yorumu: Bu biz Yüceller'in aile karışımı. Kahvaltı soframızda mutlaka bulunur. Bizi en çok çeken şey yoğurdun ferahlığı ile paprikanın acılı yoğun tadının mucizevi birlikteliği. Birbirini tamamlayan iki sevgili gibi. Mükemmel uyum, ilahi lezzet. Ya Sev Ya Terk Et 500 gr süzme yoğurt (Beşiktaş İtimat'ta hası var) 1 adet Tukaş paprikaİnce köy yufkası (bolca) Malzemeler: Hazırlanışı: Makarnalar haşlanır. Haşlanırken yapışmasın diye "azıcık sıvı yağ" ilave edilir. Haşlanan makarnalar mutfağın bir kenarında sizi beklerken başka bir tencereye sebzeler konur. Biraz pişirilir. Sebzeler suyunu bırakıp büzüştüklerinde labne ilave edilir. Yoğunluğu hoşunuza gitmez, fazla sulu bulursanız kıvama getirmek için "azıcık un" ilave edebilirsiniz. Son olarak tuz ve ele gelen diğer baharatlar atılır. Sebzeler makarnaya katılır ve servis edilir. Şefin yorumu: Çok sağlıklı bir öğrenci yemeğidir, her bütçeye uygundur. Her türlü sebze ile yapılabildiğinden dolapta ne varsa kullanılabilir. Eğer sizin dolabınızda da mayonez, Mc Donald's sosları ve kurumuş yarım limon dışında bir şey bulunmuyorsa, en yakın manava gidip bir temiz hava almanızı sağlar. Tüm gününüzü yatakta uyuyarak geçirdiyseniz güne başlamak için enfes bir yemektir. Tadından Yenmez Bol sebza1 paket makarna1 kutu labneAzıcık unAzıcık sıvı yağAzıcık tuz Malzemeler: Hazırlanışı: Öncelikle balkabaklarını 170 dereceye getirilmiş fırında iyice pişirin. Balkabağı dilimleri ılındıktan sonra püre haline getirin ve muzlu jöleyi karıştırın. Sonra malzemeyi ikiye bölün. Benmari usulü eritilen çikolata ve kanyağı pürenin bir yarısına ekleyin ve karıştırın. Diğer yarısına da bal ve tarçın ekledikten sonra her iki karışımı ayrı ayrı önceden dibini stretchle kapladığınız düz bir cama bir parmak kalınlığında yayın. Her iki parçayı 3 saat buzlukta tutun. Sonra kurabiye kalıplarıyla şekil çıkartarak servis tabağına yerleştirin. Aslında kaselere koyup sırasıyla bir kaşık çikolatalıdan bir kaşık da ballı-tarçınlıdan yemek daha doğru olur ama fotoğrafta daha iyi durur diye eşimin yardımıyla kalıpla şekil yaptık. Yemeden önce üzerine kakao serpin.Şefin Yorumu: Bugüne kadar severek de olsa, ama hep aynı şekilde, aynı tatta ve aynı kıvamda yedik kabak tatlısını. İkinci monotonluk da, her çatalda tadın hep aynı olmasından kaynaklanıyordu. Bunlara karşı balkabağını değişik tatlarla karıştırdım. Üstelik tatlının yarısına bal ve tarçın, diğer yarısına da çikolata ve kanyak katarak -kayınvalidemin de katkısıyla- balkabağı tatlısına yeni bir yorum getirmeye çalıştım. Adını da Tarabya Usulü Balkabağı koydum. Tarabya Usulü Balkabağı Orta büyüklükte, ayıklanmış 1 adet balkabağı1,5 tatlı kaşığı tarçın3 çorba kaşığı bal1 paket muzlu jöle250 gr bitter çikolata1/4 kahve fincanı kanyak Malzemeler: