Cadde Angelina Jolie: Bu sorunları ciddiye alın

Angelina Jolie: Bu sorunları ciddiye alın

09.12.2020 - 17:57 | Son Güncellenme:

Oscar ödüllü oyuncu Angelina Jolie, aile içi şiddet ve tacizden korkan kadınlara yönelik önerilerde bulundu.

Angelina Jolie: Bu sorunları ciddiye alın

Birleşmiş Milletler Yüksek Komiserliği İyi Niyet Elçisi olan Angelina Jolie, aile içi şiddete ve tacize uğramaktan korkan hemcinslerine tavsiyelerde bulundu.

Haberin Devamı

Harper's Bazaar İngiltere dergisine, Birleşmiş Milletler Cinsiyet Temelli Şiddete Karşı Kadınların 16 Gün Aktivizmi adlı kampanya hakkında konuşan 45 yaşındaki oyuncu, "Biriyle konuşun, destekçi bulmaya çalışın, acil durumlar için irtibatta olun. Örneğin, bir arkadaşınız veya aile bireyiyle, acil durumla karşı karşıya olduğunuzu gösteren kod nitelikli bir kelime üzerinde anlaşabilirsiniz" dedi.

Angelina Jolie, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Bir ağ kurmaya ve bilgi edinmeye başlayın. Söylemesi üzücü ama tüm arkadaşlarınızın ve ailenizin her zaman size inanmak ve destek olmak isteyeceğini varsayamazsınız. Çoğu zaman yardım edenler yabancılar olacaktır veya diğer mağdurlar, destek grupları veya inanç grupları. Her şeyden önce dikkatli olun. İçinde bulunduğunuz tehlikeyi sadece siz bilirsiniz ve dışarıdan desteğinizi bulana kadar kendinizi oldukça yalnız hissedebilirsiniz."

Haberin Devamı

Dünyaca ünlü yıldız, "Tanıdığınız birinin bu şekilde savunmasız olabileceği aklınızı kurcalıyorsa, ona yakın durmaya ve hayatında yer almaya çalışın. Onun için orada olduğunuzu açıkça belirtin. Hepimizin yapabileceği başka bir şey de kendimizi eğitmek. Aile içi şiddet hakkında bilgi edinin. Travmanın sağlığımızı nasıl etkilediğini ve özellikle çocuklarda biyolojik değişikliklere yol açabileceğini öğrenin. Bu sorunları ciddiye alın" ifadelerini kullandı.