Cadde “AŞIK OLMAK iSTiYORUM!”

“AŞIK OLMAK iSTiYORUM!”

18.02.2013 - 20:38 | Son Güncellenme:

‘20 Dakika’nın ‘Komiser Ozan’ı Fırat Çelik, kendi dizisinin sıkı bir izleyicisi. Başına gelen kötü şeylerin bile iyiliği için olduğunu düşünen oyuncu, “Şu an sevgilim yok ama artık aşık olmak istiyorum” diyor

“AŞIK OLMAK iSTiYORUM”

‘20 Dakika’nın gidişatından memnun musunuz?
İyi başladık. Baştan sonuna kadar temposu çok yüksek. Çok iyi bir iş. İlk dakikadan son dakikasına kadar hep hareket var. Ben bile izlerken kaptırıyorum kendimi.

Haberin Devamı

Kendi dizinizi izliyor musunuz?
Evet. Senaryoyu biliyorum, kim nasıl oynayacak biliyorum ama yine de heyecanlanıyorum. İzlerken yabancılaşıyorum galiba.


‘Fatmagül’ün Suçu Ne?’ dizisinde canlandırdığınız ‘Mustafa’dan sonra yeni karakterinizle ilgili ne düşünüyorsunuz?
İnanılmaz bir ters köşe bence. Seyirci de çok memnun. ‘Fatmagül’ün tekrarlarını izleyen bir arkadaşım, “Öyle bir şey yapmışsın ki, hiç ‘Mustafa’ değil” dedi. ‘Ozan’, idealist bir komiser. Geçmişini çok görmedik daha. İşine aşık olduğunu biliyoruz. Şu sıralar bir de ‘Melek’e aşık oluyor gibi. Zeki, delikanlı, karizmatik, sevimli. Düzgün bir adam.


Kendinizi anlatmanızı istesem...
Pozitif olduğumu söylerler. “Fırat geldi yine güleceğiz” derler. Eğlenceliyimdir. İyi bir tatil arkadaşımı olduğumu söylerler. Hayat çok kısa... Kötü olan şeyin de benim iyiliğim için olduğunu düşünüyorum. “Vardır bir sebebi” diyorum.

Haberin Devamı


Pollyannacılık mı var mı biraz?
Var. Ne olursa olsun en fazla 1-2 saat üzülür, sonra tamamen başka bir moda geçebilirim. Başıma gelen kötü şeyin de, iyiliğim için olduğunu düşünürüm. Kötü bir şey olduysa bunun bir anlamı vardır. Ertesi gün başıma güzel bir şey gelecek demek ki, diye düşünürüm. Bütün hayatımı böyle yaşadım. Ve hep inandığım şeyler çıktı. Hislerim çok güçlüdür.

Hayatın size getirdiği en güzel sürpriz neydi?
Türkiye’de oyunculuk yapmak. Rol aldığım ‘Welcome’ filmi, İstanbul Film Festivali’nin açılışına davet edilmişti. Ben de ekiple İstanbul’a geldim. Açılışa katıldık, sonra Paris’e döndük. Sonra Türkiye’den dizi teklifi geldi. Bugün buradayım.

“‘Mustafa’, kariyerimin dönüm noktası oldu”

Türkiye’ye geldikten sonra her şey hayal ettiğiniz gibi mi ilerledi?
Şehre adapte olmak zor oldu ama onları arkamda bıraktım. Üç senedir buradayım. Türkçe’yi burada öğrendim. Popüler bir dizide, kaliteli bir yapımcıyla işe başladım. ‘Fatmagül’ün Suçu Ne?’ gibi muhteşem bir işten çıktım. ‘Mustafa’ karakteri, kariyerimin dönüm noktası oldu. Şimdi yine çok iyi bir işteyim. Hedef; bundan sonrada iyi işlerin içinde olmak. ‘20 Dakika’ istediğim gibi gidiyor. Kariyerimle ilgili düşündüğüm birtakım şeyler var, onları da halledersem beni kimse tutamaz.

Haberin Devamı

Nedir kariyer planınız?
Paylaşırsam olmaz! Secret! (sır) Plan yapmıyorum ama ne istediğim çok belli. Herkesin aşık olduğu bir mesleğim var, paramı kazanıyorum. O konuda çok şanslıyım. Benim için önemli olan iyi işlerde oynamak. Eğer işini doğru düzgün yaparsan zaten kariyerinde ilerlersin.


Hollywood’a gitmek ister misiniz?
Yurt dışında kariyer yapmak istiyorum. Hedef, iyi bir senaryoda, iyi bir yönetmenle çalışıp oraya gitmek ve ödül almak. Öncelikle Fransız sineması için hayallerim var. Bunun için adımlar da attık.

DiKSiYON DERSLERi ALIYOR

Bu dizide de sesinizi kullanmıyorsunuz. Sizin tercihiniz mi bu?
Oyunculuğun olmazsa olmazı diye düşünüyorum ancak ‘20 Dakika’daki dublaj kararını yapımcı ve yönetmenle birlikte aldık. Canlandırdığım rol, en ufak bir aksan kaymasını kaldırmayacak bir karakter. Çekimler sürerken bir yandan da diksiyon eğitimime devam ediyorum. Bundan sonraki işimde mutlaka kendi sesimle oynayacağım.

Haberin Devamı

“Beren’le Kenan çok yakışıyorlar”

Dizide ‘Ali’nin aşk uğruna neleri göze alabileceğini, sınırlarının nasıl kalktığını gördük. Sizce günümüzde var mı öyle aşklar?
Olmaz mı? Neden olmasın? Seyretmesi bile güzel. Adam tarih hocasıydı, şimdi bayağı katil oldu. Ama ben öyle bir aşk yaşamadım.


Siz aşk uğruna neler yaparsınız?
Şimdi ne desem yalan olur. O da kişiye göre, yaşadığın ilişkiye göre değişir. Dünyanın öbür ucuna giderdim. Belki kısa bir dönem orada yaşardım. Ama temelli olacağını düşünmüyorum.


Rol arkadaşlarınızdan bahsedelim... Tuba Büyüküstün nasıl biri?
Çok tatlı. Çok seviyorum onu ve diğer bütün oyuncu arkadaşlarımı. Ay Yapım bu işi çok iyi beceriyor.


Beren Saat?
Arkadaşım. Çok seviyorum. İşinde sonunda kadar profesyonel. Çok iyi.


Kenan Doğulu’nun da arkadaşınız olduğunu biliyorum. İlişkileri hakkında ne düşünüyorsunuz?
Çok tatlılar. Birbirilerine çok yakışıyorlar.


Sizin aşk hayatınız nasıl gidiyor?
Şu an sevgilim yok. Yeni dizi, yeni ev... Ama artık aşık olmak istiyorum! Aşk yaşamak bence hayatın en kıymetli şeyi. Birine bağlanmak, onu gerçekten sevmek, merak etmek... Bunlar çok güzel duygular.