Cadde AŞK ASIL ŞİMDİ LAZIM

AŞK ASIL ŞİMDİ LAZIM

04.03.2010 - 01:00 | Son Güncellenme:

İngiliz asıllı şarkıcı Jane Birkin, Paris-Match dergisine verdiği röportajda, “Kutsal kasenin peşinde değilim ama son bir aşk yaşasam bu mükemmel olurdu” dedi. Biz de Türkiye’nin ünlü isimlerinden bunu yorumlamalarını istedik

AŞK ASIL ŞİMDİ LAZIM

AJDA PEKKAN
“Severek, sevilerek yaşamak istiyorum”
Aşkın eksikliğini hissetmeyen yoktur. Ne zaman, nasıl geleceği belli olmuyor. Gelince de değeri anlaşılmıyor. Büyük aşklar yaşamak, insanı doyurmuyor. Hayatında o tutku hep olsun istiyorsun. Can Yücel’in dediği gibi, “Ne kadar yaşarsan yaşa, sevdiğin kadardır ömrün.” Ben de severek, sevilerek yaşamak istiyorum. Şu anda aşık değilim. İki tarafın birbirini taşıması çok önemli.

Haberin Devamı

GÖNÜL YAZAR (78)
“Aşk Asıl şimdi lazım”
Boğaz’da oturuyorum ama yalnız olunca işe yaramıyor. Şarabım var tek başıma içemiyorum. Tabii ki aşk olsun, elimi tutacak, gözlerime bakacak biri olsun istiyorum. Aşk bize asıl şimdi lazım. Kıymetini bilememişiz. Bu hayat hep böyle gider sandık.

HINCAL ULUÇ (71)
“Ah o yalnızlık yok mu?”
Sevgilinin eksikliğini hissetmez miyim, yazılarıma baksa-nıza. Sevgi, sevgili yoksa ne diye yaşıyorsun? Sevgili olması ihtimali bile insana kendini iyi hissettiriyor. Benim kadar hayatına gıpta ile bakılan biri daha yoktur. Yemekler, davetler, toplantılar. Ama gece olup da yatağa uzandın mı, bir sevgilin olsun istiyorsun. Hayatın ne kadar renkli geçerse geçsin, yalnız yatıyorsun. Ah o yalnızlık yok mu?

Haberin Devamı

NEBAHAT ÇEHRE (67)
“Artık Aşk Büyük ikramiye”
Hayatımda olan biri olsaydı ve bu aşk öylece devam etsin isterdim; artık çok zor. Çünkü aşk artık büyük ikramiye yakalamak gibi. Bana çok uzak duruyor bir sevgili ihtimali. Elbette bir sevgilim olsun isterdim ama gerçekçi olmak lazım. Bir yaştan sonra ihtimaller azalıyor, ben aşka aşığım.

HÜLYA KOÇYİĞİT (63)
“Aşkın eksikliği her yaşta dissedilir"
Neden olmasın? Biz de ara sıra aşkımızı tazeliyoruz Selim’le. Hayatımıza heyecan katıyoruz. Aşk ve sevgi emek isteyen şeyler, çok emek veriyoruz. Kadın erkek farketmez, her yaşta insan aşkın eksikliğini hissedebilir. Aşk yaşanması güzel bir duygu.

SELDA ALKOR (67)
“Aşka her yaşta ihtiyaç var"
Ben aşkın eksikliğini hissetmiyorum. Çünkü 42 senedir aynı insanla çok güzel bir evlilik yaşıyorum. Ama kadın her yaşta kadındır. Bir kadının hayatında duygular çok önemlidir. Kadın, 80 yaşına da gelse hayatında aşka ihtiyaç duyacaktır.

HÜLYA DARCAN (59)
“YAŞADIĞIM AŞK BANA YETER”
Aşkın yaşı yok. Ama ben dünyanın en güzel aşkını yaşadım. O kadar doydum ki, bunun üzerine bir aşk daha yaşamayı göze alamıyorum. Hiçbir kadın benim kadar sevilmemiştir. Hiçbir aşkın bunu silebileceğini düşünmüyorum. Zaten yaşadıklarım bana yetiyor. Başka bir aşkın eksikliğini hissetmiyorum.

Haberin Devamı

NEVRA SEREZLİ (67)
“ARAYIŞLA HAYAT GEÇMEZ”
İnsanın kocası aynı zamanda sevgilisiyse eksiklik hissetmez. Kocam jestlerle, sürprizlerle, güzel sözlerle, hoşluklarla her zaman sevgilim olarak kaldı. Biz bambaşka bir aşk içindeyiz. İnsanların aşk konusuna çok doyumsuz olduklarını hissediyorum, sahip olduklarından çoluk çocuğundan haz almalı ve mutlu olmalısın. Hep arayışla hayat geçmez.

DR. BAŞAK DEMİRİZ (Psikolog)
Belli bir yaştan sona aşk zor gibi gözükse de onların aşk yolculuğunda gençlere kıyasla birçok avantajı da var. İleri yaşlarda çoğu kişinin artık oturmuş bir kariyeri veya geliri vardır. Kariyer telaşı ve stres geride kalmıştır. Aşkın yanında, dostluk, paylaşım öne çıkar.

MURAT DOKUR (Psikiyatr)
Aşkın ve cinselliğin yaşla bağlantılandırılması, sadece bizim öğrenilmişliğimizle ilgilidir. Üreme fonksiyonunun gerilemiş olması, cinsellik ve duyguyla ilgili özelliklerin gerilediği anlamına gelmez. Canlılığın belirtisi olan duyguları hissedebilmenin yaşla hiçbir ilgisi yoktur.