Asu Maro

Asu Maro

amaro@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Ülke ve tabii dünya olarak neşesiz günler geçirdiğimiz aşikar, biraz heyecana ne kadar ihtiyacımızın olduğu da pazar gecesi pazartesi sabahına bağlanırken peydah olan UFO saldırısı iddasıyla ortaya çıktı.

Gecenin bir vakti Twitter’da muhtelif şehirlerden fotoğraflar paylaşılmaya başlandı. Sigara içmeye balkona çıkan, gökyüzüne kitlenip kalıyordu: “Burası Erzurum, şu gördüğüm ışıklar ne?” Bakıyoruz, gökte 4-5 tane ‘tanımlanamayan’ ışık. Yıldız desen değil, uçak desen değil.

Hop, aynı ışıklar Adana’da, Ankara’da, Konya’da, bütün Türkiye semalarında. Birden uykusuz Twitter ahalisi ‘ufoattacktoturkey’ etiketinin altında içini dökmeye başladı.
E.T ile büyümüş bir nesil olarak zaten hep özlemini çekmişizdir ya, uzaylı arkadaşımızın yanına sığışıp maceraya atılacağımız anı, meğer an da bu anmış.
Birden bir heyecan fırtınası attırdı sosyal medyanın üzerindeki ölü toprağını. Bir canlılık, bir gece yarısı trafiği, öyle böyle değil.

Haberin Devamı

Bir kısım kendisini gösterip, “Beni de alın yanınıza sevgili UFO kardeşlerim” diye sesini duyurma derdinde, diğerleri “Fırsat bu fırsat” deyip söyleyemediği ne varsa UFO’lu cümlelerle dile getirmeye çalışıyor. Mizah almış yürümüş.

Uzaylı arkadaşların dolar bozdurmaya geldiğini tahmin edenler bir yana, UFO’ya kayyum atanmasını önerenler diğer yana. Hani memleketin ne kadar meselesi varsa, hepsinin çözümü uzaylılardan beklenmekte. “Dünyaya uzaylılar bile geldi de sen bana gelmedin bre vicdansız” şeklinde UFO üzerinden sevdiğine sitem etmek isteyenler de cabası.
Bu arada tabii kendilerinin dostumuz olduğundan, iyi niyetlerle dünyamıza geldiğinden, bize olan hayranlıklarından iniş yapmak için Türkiye’yi seçtiklerinden eminiz. Adeta yüzyıllar süren hasret sona ermiş, kayıp kardeşlerimize kavuşmuşuz.

Heyecan dalgası kısa sürdü

Ne yazık ki, insanın kendi türünden değil başka gezegenlerden medet ummaya başlamasını bir kara mizah şeklinde ortaya koyan heyecan dalgası kısa sürdü.
Gece bir umut ekrana kitlenip uykusu kaçanları da, pazartesi sabahı uzaylıların istilası altında bir ülkeye uyandığını zannederek işe gitmekten vazgeçip yataklarına dönenleri de bekleyen bir UFO ziyareti değil, hayal kırıklığıydı.

Haberin Devamı

Yaşadığımız, organize bir trolleme eylemiydi. Interrail grubunun alt grubu GoygoyRail tarafından düzenlenmiş, fotoğraflara o ışıklar photoshop marifetiyle eklenmişti.
Gelen giden yoktu anlayacağınız, gene biz bizeydik. “Keşke gerçek olsa diyenler acaba uzaylı istilası olsa Tom Cruise ya da Will Smith’e dönüşeceklerini mi sanıyorlar?” diye soran gerçekçi arkadaşlara kulak verip teselli bulalım. Belki de dost değillerdi.

Ayrıca GoygoyRail’cilere yazan bir Twitter kullanıcısının dediği gibi “Neyse ki ortak bir trolde olsun birleşebildiğimizi gördük”, buna da şükür.