Atilay Kandemir

Atilay Kandemir

atilaykandemir@gmail.com

Tüm Yazıları

İsviçre’nin en iyi özel okullarından Institut Le Rosey’in düzenlediği ‘Yapay Zeka
Dönemi ve İsviçre Eğitimi’ paneli, ünlü eğitimcilerinin katılımıyla gerçekleşti.

Avrupa’nın prestijli eğitim kurumlarından Institut Le Rosey, önceki gün Swiss Hotel Istanbul-Bosphorus’da ‘Yapay Zekâ Dönemi ve İsviçre Eğitimi’ panelini Jan Caller ev sahipliğinde düzenledi. Etkinlikte, Institut Le Rosey Okulları’nın beşinci kuşak kurucu direktörü Philippe Gudin, Christophe Xavier Clivaz, Prof. Mark Bishop, Prof. Dr. Kenan Gürsoy, Prof. Dr. Sinan Canan, Prof. Dr. Cem Say ve Dr. Selçuk Artut konuşmacı olarak yer aldı.

Haberin Devamı

Panelde, yaratıcılığın geliştirilmesi konusunda eğitimcilere düşen roller, yapay zeka odaklı gelecek ve bunun eğitimdeki etkileri masaya yatırıldı. İstanbul Başkonsolosu Nathalie Marti ve Demet Sabancı gibi ünlü isimlerin katıldığı panelin ardından akşam verilen kokteylde, kurumun eski mezunları buluştu.

EĞİTİMDE YAPAY ZEKA DÖNEMİ

Servetini bağışladı

Şair, müzisyen ve koleksiyoner Sabahattin Ergi’nin kızı Gül Ergi, babasının izinden giderek, çocukluktan itibaren en büyük arzusu olan bağışı gerçekleştirdi. Ergi, kökleri Tepedelenli Ali Paşa’ya uzanan ailesinin adına, tüm mal varlığını Darüşşafaka’ya bağışladı. Vasiyet bağışçıları arasında yer almaktan dolayı mutlu olduğunu dile getiren Ergi, “Tüketim kültürü içerisinde gereksiz yaptığımız sayısız harcama var. Belki de bizi iyi hissettirecek şey, sekizinci ayakkabımız değil, ihtiyacı olana yardım ediyor olma duygusudur” dedi. Ergi’ye ‘Bağışçı Belgesi’, Darüşşafaka Cemiyet Yönetim Kurulu Başkanı M. Talha Çamaş tarafından takdim edildi.

EĞİTİMDE YAPAY ZEKA DÖNEMİ

İstanbul’da Miami günleri

Dünyaca ünlü gayrimenkul firmaları arasında yer alan Fortune International Realty’nin, Miami’de satış ve pazarlamasını üstlenen Una ve Missoni Baia projelerinin tanıtımı, iki gün üst üste yapılan davetlerle Les Ottomans Otel’de gerçekleşti. Organizasyonun ev sahipliğini, kurumun Türkiye yönetim kurulu başkanı Hüseyin Macit Yusuf, başkan yardımcısı İlhan Aydagül ve Murat Kapan yaptı. İki gün süren tanıtıma cemiyet hayatından birçok isim de ilgi gösterdi.

Haberin Devamı

EĞİTİMDE YAPAY ZEKA DÖNEMİ

Ekim enerjisi

Zorlu Center Raffles İstanbul bünyesinde, Pan Asya mutfağının en özel örneklerini sunan Isokyo, özel bir partiyle gece hayatına renk kattı. Ev sahipliğini Raffles İstanbul Genel Müdürü Christian Hirt ve Pazarlama Direktörü Deniz Met’in yaptığı etkinliğe, Ayşegül Dinçkök, Berrin-Olgun Zorlu, Elif-Kerem Gönlüm, Demet Şener ve Bahar Korçan gibi isimler katıldı.

EĞİTİMDE YAPAY ZEKA DÖNEMİ

Her daim şık

İş insanı Mehmet Habbab’ın eşi Roula Habbab, Akmerkez’de objektiflere takıldı. Habbab, katılacağı bir davet için arkadaşına hediye aldığını söyledi.

EĞİTİMDE YAPAY ZEKA DÖNEMİ

Keyifli yemek

Ali Ağaoğlu, önceki gün Akmerkez’de görüntüledi. İş insanı, Beşiktaş Spor Kulübü Başkanı Fikret Orman ve arkadaşlarıyla keyifli bir sohbet eşliğinde yemek yedi.

EĞİTİMDE YAPAY ZEKA DÖNEMİ