Atilay Kandemir

Atilay Kandemir

atilaykandemir@gmail.com

Tüm Yazıları

Eğitim, Kültür ve Araştırma Vakfı (EKAV), yeni yılın ilk sergisini sanatçı Bilge Alkor’un ‘Belleğin Yöreleri’ adlı çalışmasıyla açtı. Sanatta 55’inci yılını kutlayan Alkor’un, geçmiş ve günümüzden en son işlerinden oluşan sergisi, Ekavart Gallery’de sanatseverlerin karşısına çıktı. Sanatçının farklı dönemlerini gösteren çalışmalarını incelemeye gelenler arasında; Devrim Erbil, Leyla Alaton, Emin Hitay, Tilda Tezman ve Arzu Kaprol’un da aralarında olduğu çok sayıda isim vardı. Sanatseverler, kokteylle açılışı yapılan özel koleksiyonu, 24 Şubat’a kadar ziyaret edebilir.

Haberin Devamı

EKAV’da ‘Belleğin Yöreleri’

İlber Ortaylı Atatürk’ü anlattı

Tarihçi, akademisyen ve yazar Prof. Dr. İlber Ortaylı’nın, Mustafa Kemal Atatürk’ü, kişisel özellikleri ve bilinmeyenleriyle ele aldığı ilk biyografi kitabı ‘Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün tanıtımı, Pera Palace’ta yapıldı.Yazar, Atatürk’ü yazmanın kendisi için bir vazife olduğunu ve bunun için 70 yaşına kadar beklediğini belirterek, değerli notları olduğunu vurguladı. Ortaylı, konuşmasına şöyle devam etti: “El yazısıyla yazıyorum. Yazıp da unuttuğum notlarım vardı. Yavaş yavaş bir araya getirdim. İnanıyorum ki Atatürk için yazmak, her Türk aydınının görevi.”

EKAV’da ‘Belleğin Yöreleri’

Çocuklara göz kulak oldular

Sanat, spor ve cemiyet dünyasının ünlü isimleri, çocuklar için buluştu. Selda Topal ve Züleyha Özgül’ün ev sahipliğinde yapılan etkinlikte, Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’nde işitme implantı takılan çocukların, eğitimlerine fon sağlanma amacıyla başlatılan, ‘Çocuklara Göz Kulak Oluyoruz’ kampanyasına destek sağlandı. İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Ak ve Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Vakfı himayesinde Levent’teki Buctha’da gerçekleşen organizasyonda, Deniz Çakır, Eda-Metin Özülkü, Fırat Tanış, Nilgün Belgün, Selvi-Bülent Serttaş ve Hande Acar’ın da aralarında bulunduğu isimler yer aldı. Deniz Akkaya’nın sunuculuğunu üstlendiği davette, bağış yapan isimlere
teşekkür plaketi verildi.

EKAV’da ‘Belleğin Yöreleri’

Aynı okula gidiyorlar

Beşiktaş ikinci başkanı Ahmet Nur Çebi’nin kızı Elgiz Çebi Yavuz, geçtiğimiz günlerde Nazlı Mermer Yazıcı ile Etiler’deydi. İkili, çocuklarını Growing Minds International Anaokulu’na bırakırken görüntülendi. Yavuz’un oğlu Mete ve Yazıcı’nın oğlu Efe, yabancı dil eğitimi veren anaokuluna başlamanın heyecanını yaşadılar.

Haberin Devamı

EKAV’da ‘Belleğin Yöreleri’