Atilay Kandemir

Atilay Kandemir

atilaykandemir@gmail.com

Tüm Yazıları

8 Mart Dünya Kadınlar Günü vesilesiyle alanlarında öncü olan isimlerle konuştuk. Çocuk ve kadın konulu sosyal sorumluluk projelerinde ön sıralarda yer alan cemiyet hayatının başarılı kadınları, tüm emekçi kadınların ve eşitlikten yana tavır alan herkesin bu anlamlı gününü kutladı

FARK YARATAN KADINLAR

Tohum Otizm Vakfı Başkanı Mine Narin: “Hedefimiz, Otizm Spektrum Bozukluğu (OSB) olan çocuklara erken tanının konulması ve topluma kazandırılması konusunda öncülük yapmak. Türkiye’nin önde gelen kadın ve erkeklerinin buluşmasıyla kurulan vakfımızı temsilen,
8 Mart Dünya Kadınlar Günü’müz kutlu olsun.”

Haberin Devamı

TİKAD Başkanı Prof. Dr. Neşe Kavak: “8 Mart tüm dünyada kadınların eşitlik, özgürlük ve daha huzurlu yaşama isteklerini dile getirdikleri çok özel bir gün. Dünya Kadınlar Günü ilk kez 1800’lü yıllarda bir tekstil fabrikasında daha iyi çalışma koşulları için greve giden kadın işçilerin fabrikaya kilitlenmesi, arkasından da çıkan yangında barikatlardan kaçamayarak ölmeleriyle gündeme geldi. Türkiye’de ilk kez 1921 yılında Emekçi Kadınlar Günü olarak kutlanmaya başlandı.1984’ten itibaren her yıl çeşitli kadın örgütleri tarafından Dünya Kadınlar Günü kutlanmaya devam ediyor. Gündemimizde bu kadar kadına şiddet ve eşitsizlik haberleri yer alırken kadınlarımıza sadece yılın bir günü değil, her zaman sahip çıkmalıyız.”

Yaratıcı Çocuklar Derneği Başkanı Demet Sabancı Çetindoğan: “Hayatın iyice zorlaştığı şu dönemde, kadınların sabrına, içgüdülerine, şefkatlerine daha fazla ihtiyaç var. Şimdi yılmadan ve yorulmadan çalışmanın, yeni değerler yaratmanın zamanı. Her dönem ve şartta fedakârlıklarla bilinen Türk kadınlarının yürüyeceği yolda başarılar diliyor ve tüm kadınlarımızın gününü kutluyorum.”

FARK YARATAN KADINLAR
Başarım Sensin Başkanı Şule Argüder: “Kadının gücünü, her yerde hissetmeliyiz. Kadınsız bir dünya düşünülemez. Çalışkandır, üretkendir, güçlüdür, fedakârdır, saygındır, her şeyden önce o bir annedir. Kadın-erkek eşitliğine daha fazla dikkat çekmemiz gerek. Biz Başarım Sensin Derneği olarak, çok yüksek puanla girilen üniversitelerde okuyan başarılı fakat maddi imkansızlık içinde olan kız öğrencilerimizin yemek, okul masrafları ve kiralarına destek oluyoruz. Amacımız onlara daha başarılı bir hayat sunmak.”

Haberin Devamı

Bir Dilek Tut Derneği CEO’su Füsun Çevikel Kuran: “Kadınların sosyal sorumluluğa katkısı rakamların ortaya koyduğundan bile çok ötede ve önemli. Tüm emekçi kadınları ama en çok üçüncü sektöre hizmet veren kadınları kutluyorum.”

ERDODER Başkanı Canan Göztepe: “ERDODER 10 sene önce yedi kadın tarafından kuruldu. Yine tüm kadınlar tarafından destek görerek, bugünlere geldi. Bunca senedir yönetim ve icra kurulumuz hep kadınlardan oluşuyor. Yaptığımız her organizasyona katılımlarıyla katkıda bulundular. Son yönetim kurulunda ilk defa bir erkek üyemiz oldu, o da bizim mavi boncuğumuz.”

FARK YARATAN KADINLAR

Anne Çocuk Eğitim Vakfı Kurucu Başkanı Ayşen Özyeğin: “Bu ülkeden aldıklarımızı geri verebilmek, ihtiyacı olanlara destek olabilmek ve fırsat yaratabilmek benim için çok önemli. Bu aile kültürü içinde büyüdük ve çok eskilere dayanan bir hayalimdi AÇEV… Vakfın çatısı altında ihtiyacı olan insanlarla beraber olmak ve yardım edebilmek dileğiyle...”

Haberin Devamı

Boyner Grup Yönetim Kurulu Üyesi Ümit Boyner: “Kadın haklarını bir ülkenin ekonomik ve sosyal gelişmişliğinin hem temel göstergesi hem de kaynağı olarak görüyorum. Hayatın her alanında nüfusunun yarısına diğer yarısından farklı fırsatlar, haklar veren ülke ve toplumların gerçek anlamda gelişmesinden bahsedemeyiz. Tüm kadınların ve eşitlikten yana tavır alan herkesin 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutluyorum.”

Minik Kalplerle Elele Derneği kurucularından Aslı Üstünkaya: “8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde, kadınların yaşadığı bütün acıların, sorunların çözümü için bu günün bir başlangıç olmasını temenni ediyorum. Kadına yönelik şiddetin tarih olduğu bir toplum temennisiyle günümüzü kutluyorum.”