Atilay Kandemir

Atilay Kandemir

atilaykandemir@gmail.com

Tüm Yazıları

Başarım Sensin Derneği yararına düzenlenen gezide, cemiyet hayatının seçkin konukları, Göbeklitepe, Şanlıurfa, Halfeti ve Gaziantep’in önemli kültürel bölgelerini keşfetti.

Üniversitede okuyan başarılı, ancak maddi anlamda fırsat eşitsizliği yaşayan öğrencilere burs sağlamak amacıyla kurulan Başarım Sensin Derneği, Şanlıurfa ve Gaziantep gezisi düzenledi. Cemiyetin seçkin konukları, tarih, mitoloji ve tasavvuf hocası Ali Canip Olgunlu’nun anlatımıyla Şanlıurfa’da tarihi bölgelerin güzelliklerini keşfetti. Geziye; aralarında Başarım Sensin Derneği Başkanı Şule Argüder, Başkan Yardımcısı Figen Kıral, Arts & Club’un sahipleri Berna Ülger, Yeşim Manav, Aslı Şen, Melis Gürsoy, Esra Matraş, Billur Tacir, Petek Geçgören, Gülnaz Sezgin, Gülbin Gürel, Ayfer Toprak, Serap Taşdemir, Derya Acar, Sedef Mercan ve Şehnaz Akbaşoğlu’ın da bulunduğu 40 isim katıldı. Grup, Şanlıurfa’da, Göbeklitepe, Urfa Müzesi, Mozaik Müzesi, Balıklı Göl ve Halfeti’yi; Gaziantep’ teyse, Zeugma Müzesi, Rum evleri, Cam Müzesi, Hamam Müzesi ve Bakırcılar Çarşısı’nı gezdi.

Haberin Devamı

GÜNEYDOĞU’DA TARİHİ GEZİ

Sonbahar-kış stili

Ünlü stilist ve moda editörü Mert Aslan, Sonbahar-Kış adL‘Night Zoom Styled By Mert Aslan’ koleksiyonunu görücüye çıkardı.
60 parçalık ‘Orient Tuxedo’ kreasyonu hakkında konuşan Aslan, “Bu koleksiyon 60’lı, 70’li ve 80’li yılların ikonlarına bir saygı duruşu.. Tasarımlarımda hayvan baskıları, gül, pul, kadife, dantel ve jakar yer aldı dedi. adL Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Tasarım Direktörü Zehra Işık ise “Farklı bakış açısıyla sofistike bir koleksiyon oldu. Her kadının gardrobu için anahtar parçalar sunuyor” şeklinde konuştu.

GÜNEYDOĞU’DA TARİHİ GEZİ

İyilik İçin Sanat’tan Topuz’a ziyaret

İyilik İçin Sanat Derneği üyeleri, her hafta gerçekleştirdikleri Sanat Buluşmaları’nın 174’üncüsünde, başarılı heykel sanatçısı Seyhun Topuz’u, Zincirlikuyu’daki atölyesinde ziyaret etti. Çalışmalarında kare, daire ve üçgen gibi soyut formlarla uğraştığını belirten Balıkesir doğumlu sanatçı, “Her eser için tek bir biçim seçiyor ve heykel dilindeki olanaklarını araştırıyorum. Rasyonel bir tasarım gibi görünen bu işler, aklın yanı sıra duyguların da katıldığı lirik bir anlatımın ürünüdür” dedi.

Haberin Devamı

GÜNEYDOĞU’DA TARİHİ GEZİ

Bangladeş’ten lezzetler...

Dünya mutfağından yeni tatları misafirlerine sunmak isteyen Healin Foods, düzenleyeceği yemek festivallerinin ilki Bangladeş Yemek Festivali’ yle ülkenin farklı lezzetlerini sunuyor. Etkinliğin galasına, Gedik Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hülya Gedik, İstanbul Vali Yardımcısı İsmail Gültekin, Bangladeş Büyükelçisi Allama Sıddıki, Bangladeş İstanbul Konsolosu Dr. Mohammad Monirul Islam ve eşi katıldı.

GÜNEYDOĞU’DA TARİHİ GEZİ

GÜNEYDOĞU’DA TARİHİ GEZİ

Keyifli yemek

Ercan-Sibel Kerimoğlu, Kanyon’daydı. Çift, birlikte öğle yemeği yedi. İkili, keyifli yemeğin ardından AVM’den ayrıldı.

GÜNEYDOĞU’DA TARİHİ GEZİ

Arkadaş buluşması

Çiğdem Eşrefizade, Kanyon’da görüntülendi. Öğle yemeğinde arkadaşlarıyla buluşan iş insanı, daha sonra AVM’den çıkış yaptı.

GÜNEYDOĞU’DA TARİHİ GEZİ