Atilay Kandemir

Atilay Kandemir

atilaykandemir@gmail.com

Tüm Yazıları

Yıldız Sarayı Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Zeynep Karahan Uslu, Göbeklitepe için projelerine hız kesmeden devam ediyor

HER ŞEY GÖBEKLİTEPE İÇİN

Osmanlı İmparatorluğu’nun son padişahlarına ev sahipliği yapan Yıldız Sarayı’nın sahip olduğu tarihsel birikimi ve mimari estetiğini muhafaza ederek genç nesillere tarih bilincini aşılamak amacıyla kurulan Yıldız Sarayı Vakfı, dur durak bilmeden çalışıyor. Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Zeynep Karahan Uslu, insanlık tarihinin yeniden yazıldığı arkeolojik mirasımız Göbeklitepe için yurt içinde ve dışında pek çok muhteşem projeye imza atıyor. Uslu, yılbaşı arifesinde Yıldız Sarayı Vakfı’nın yeni yönetim kurulunu da seçti ve son hızla çalışmalara başladı.

Haberin Devamı

HER ŞEY GÖBEKLİTEPE İÇİN

Önceki gün Beyoğlu Belediyesi’nin tarihi binasının Mabeyn salonunda gerçekleşen özel toplantıya, yeni yönetim kurulu üyeleri Neslihan Torun Kaya, Prof. Dr. Can Bilgili, Esra Erandan, Dr. Hakkı Yıldırmaz ve Erol Aksoy katıldı. Vakfın ilk dijital etkinliğinin çekimleri de, Beyoğlu Belediyesi Sergi Salonu’nda gerçekleştirildi. Dünyaca ünlü fotoğraf sanatçımız İzzet Keribar ve Francesco Cicconi’nin Göbeklitepe’de özel izinle yaptıkları sanatsal çekimler, dijital teknolojilerle üç boyutlu hale getirilip ‘Zamanın Mirası’ fotoğraf sergisi olarak, vakfın web sitesi üzerinden ocak ayında sanatseverlerle buluşacak.