Atilay Kandemir

Atilay Kandemir

atilaykandemir@gmail.com

Tüm Yazıları

İstanbul Modern, Beyoğlu’ndaki geçici mekanının açılışını, çağdaş heykel sanatının önemli isimlerinden Anthony Cragg’in ‘İnsan Doğası’ adlı sergisiyle yaptı.

Çağdaş heykel sanatının yenilikçi isimlerinden Anthony Cragg, İstanbul Modern’in geçici mekanında sanatseverlerle buluştu. Ferko’nun sponsorluğunda, Birleşik Krallık İstanbul Başkonsolosluğu ve British Council katkılarıyla gerçekleşen ‘İnsan Doğası’ başlıklı serginin açılışına ilgi yoğundu. Küratörlüğünü İstanbul Modern Genel Direktörü Levent Çalıkoğlu’nun üstlendiği sergi, Cragg’in 1980’li yıllardan bu yana heykel sanatına dair sürdürdüğü denemeleri içeriyor.

Haberin Devamı

İstanbul modern ‘İnsan Doğası’yla açıldı

Etkinlikte hazır bulunan İstanbul Modern Yönetim Kurulu Başkanı Oya Eczacıbaşı, “Sanatseverler bir süre müzemize ev sahipliği yapacak olan eski Union Française binasındaki ilk süreli sergimizde, Cragg’in 40 yılı aşkın kariyerinin farklı dönemlerini izleme ve tanıma imkanı bulacak. Yapıtları dünyanın en saygın müze ve kurumlarının koleksiyonlarında yer alan Cragg, biçim, renk ve malzemenin sınırlarını zorlayarak yeniden tanımladığı heykel sanatına getirdiği çeşitlilikle, çok katmanlı bir zenginlik sunuyor” şeklinde konuştu.

İstanbul modern ‘İnsan Doğası’yla açıldı

İstanbul modern ‘İnsan Doğası’yla açıldı

İstanbul modern ‘İnsan Doğası’yla açıldı