Atilay Kandemir

Atilay Kandemir

atilaykandemir@gmail.com

Tüm Yazıları

Bilge Alkor’un E.T.A Hoffmann’ın 200’üncü ölüm yıl dönümü anısına beş masalını bir araya getirdiği sergisi, Ekavart Gallery’de açıldı.

19. yüzyılda romantizm akımının önemli fantazi ve korku yazarı olmasının yanı sıra, besteci, müzik eleştirmeni, jüri üyesi, çizer ve karikatürist kimlikleriyle de tanınan E.T.A Hoffmann’ın 200’üncü ölüm yıl dönümü anısına Ekavart Gallery’de görkemli bir etkinlik düzenlendi.

Sanat dünyasının önde gelen isimlerinden Bilge Alkor’un, pandemi sürecinde kolları sıvayıp Teşvikiye’deki müze evinde Alman yazar Hoffmann’ın yıl dömünü anısına beş masalını bir araya getirdiği ve onlara imgelerle yanıt verdiği eserlerinden oluşan ‘Hoffmann’ın Masalları& ango de la Rose’a sergisi, önceki gün görkemli bir davetle açıldı. Sanatçı Alkor’un sahneleme olarak tanımladığı foto resimleri sanat hayatına farklı bir boyut kazandırırken, Duygu Barlas küratörlüğünde görücüye çıkan eserleri geniş kitleler tarafından büyük rağbet gördü. İnci Aksoy’un ev sahipliğinde gerçekleşen sergide, Ebru Sanver, Figen Özdenak, Ayşegül Uzunova ve Feriha Göksu gibi pek çok tanıdık dost sanatçı bir araya geldi. Sergi, 12 Kasım tarihine kadar gezilebilir.

Haberin Devamı

ROMANTİK  YIL DÖNÜMÜ

ROMANTİK  YIL DÖNÜMÜ

ROMANTİK  YIL DÖNÜMÜ

ROMANTİK  YIL DÖNÜMÜ

ROMANTİK  YIL DÖNÜMÜ

ROMANTİK  YIL DÖNÜMÜ

ROMANTİK  YIL DÖNÜMÜ