Cadde AYNI FREKANSTA BULUŞMAK

AYNI FREKANSTA BULUŞMAK

24.07.2013 - 20:05 | Son Güncellenme:

Yıllardır Bodrum’a gidip Türkbükü’ne bir kere bile uğramayan ben, üç hafta arayla ikinci Türkbükü seferimi yaptım. Bu kez ‘Köy’e inmedim, çünkü daha önemli işlerim vardı. Bir duayen ve oğluyla tanışmak gibi

AYNI FREKANSTA BULUŞMAK

Göltürkbükü bu kadar havalı olmadan da oradaydı İrfan Kuriş. Zaten Türkbükü’nü Türkbükü yapan isim bizzat kendisi. Dile kolay, 50 yılı aşkın süredir piyasanın içinde. 14’ünde girmiş bu işlere, bir ara tekstil, ithalat-ihracatı da denemiş ama hiçbir zaman eğlence sektöründen kopmamış İrfan Bey. Geçen hafta hafif esintili bir Bodrum akşamında tanıştık, kaynaştık kendisiyle. Oğlu Can’ın işlettiği Bodrum Flamm’ın bahçesindeki restoranda...
Eski, meşhur kulüp Havana’nın yerinde Flamm. Sessiz, sakin ve çok güzel bir konumda. Artık kulüp değil, şık bir butik otel ve restoran-beach club olarak işletiliyor. İşin başında genç yaşına rağmen tecrübesiyle adından söz ettiren ikinci kuşak Kuriş; Can var. Baba Kuriş de onu yakından izliyor. Hep takılsa da ona, gözlerinden ve anlattıklarının satır aralarından oğluyla gurur duyduğu belli. Bence gurur duymakla da haklı İrfan Bey.

Haberin Devamı

Odanın içinde bir ağaçBir kere herkes çok ilgili ama bunu başınızda dikilmekle yapmıyorlar. 11 odanın bir kısmı taştan, eski Rum evleri... Dekorasyon minimal ama son derece göz alıcı. Objeler şık, yerli yerinde, renkler itinayla seçilmiş. Tabii benim konakladığım süitin içinden bir okaliptüs ağacı çıktığını da özellikle belirtmeliyim.
Otelin mutfağı iddiasız görünse de değme gurme lokantalara taş çıkartır sonra. Son dönemin en iyi ahtapotlarından birini o gece yedim.

Mutfakları da çok başarılı
Sevgili Nilüfer Hurşitağaoğlu, Can, İrfan Bey, sevgili eşi Gülbin Hanım ve Siret Ünsal eşlik etti bana. Rakı içtik, ona uygun mezelerden tattık. Bebek ahtapotun yanı sıra, deniz fasulyesi, közde patlıcan (ki İrfan Bey kendisinin yaptığını iddia etti!), palamut köftesi, karides ve patlıcanlı pane, levrek ceviche (çiğ levrek) ve köy salatasını (Çengelköy hıyarlı!, domatesli, biberli, kekikli, peynirli) denedik. Hepsi vasatın çok üzerindeydi. Ana yemek dövülmemiş bonfile gayet başarılıydı. Bir de deniz ürünlü risotto’dan tattık, utandırmadı. Karamelli incir tatlısı ve frambuazlı kadayıftan da birer çatal aldım, pişman olmadım. Otelin kahvaltısı da, öğle servisi de özenli.

Haberin Devamı

Daha yolun yarısında!
Ama hepsinden önemlisi ne aslında biliyor musunuz? İnsana ve işlerine verdikleri önem. Çok iyi birer ev sahibi olmalarının yanında aynı kafada olmanın yarattığı rahatlık ve huzurla çok mutlu bir gece geçirdim Kurişler ve masadaki diğer dostlarla. Yeni hikayeler, anılar edindim... Kurişler’le tanışırsanız ne demek istediğimi daha net anlayacaksınız. Hem zamanınız da bol. İrfan Bey, -uzun ömürler dilerim- 110 yaşına kadar yaşamaya kararlı!

GEMiBAŞI’NA UĞRAYIN



İkinci gecemizde İrfan Bey’in müdavim mekânı Gemibaşı Balıkçısı’na gittik. Bodrumlu bir ailenin işlettiği, Bodrum’un en köklü lokantalarından biri burası. Marinanın karşısında. Balık çorbasıyla başladık, mutfakta ne varsa tattık neredeyse. Uzun uzun anlatmaya gerek yok, taze balık-iyi servis için mutlaka uğranılması gereken bir yer Gemibaşı. Gecenin devamından da iki kelam edelim. Hemen karşıdaki Marina Yat Kulübü’nde Garo Mafyan’lı gecelerden birine denk geldik. İyi de ettik. Sonraki duraklar Adamik ve New Old oldu. Adamik güzel, New Old bana göre değil. Sevgili Seda’nın (Sertbaş) kulakları çınlasın!

Haberin Devamı

BiR OTELLERi DAHA VAR
Akşam mönüsünde mezelerin fiyatları, 14-26 TL arasında. Salatalar 20 TL’den etiketlenmiş. Ana yemekler 30-65 TL bandında, tatlılar 18 TL. Otelde standart odada 2 kişi oda-kahvaltı konaklamanın bedeliyse şu günlerde 225 euro, hatırlatayım. Can’ın Türkbükü’nde işlettiği bir otel daha var; Yu... Görmeden yazmak doğru olmaz ama Can’ın eli değdiyse buranın da özel olduğuna garanti verebilirim.
Adres: Yalı Mah. 30. Sok. No: 3, Göltürkbükü
Tel: 0 252 357 76 00 www.flammbodrum.com



AYNI FREKANSTA BULUŞMAK