Cadde BAYRAM SOFRANIZA FARKLI TATLAR

BAYRAM SOFRANIZA FARKLI TATLAR

13.05.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

.

BAYRAM SOFRANIZA  FARKLI TATLAR

BAYRAM SOFRANIZA  FARKLI TATLAR
Ramazan Bayramı’nın ilk gününde, ‘Kardeşler Mutfakta’ ekibi Milliyet Cadde okuyucuları için Zuppa di Barbabietola con Carne, Spaghetti con Agretti ve Biscotti Ripieni tarifi verdi. Yemekler hem gözünüze hem de midenize hitap edecek. İyi bayramlar!

Haberin Devamı

Biscotti Ripieni (24 Kişilik)

Malzemeler:
- 500 gr. un
- 400 gr. böğürtlen reçeli
- 140 ml. zencefilli gazoz
- 120 gr. soyulmuş badem
- 50 gr. esmer şeker
- 20 gr. kuru bisküvi
- Galeta unu
- Toz şeker
- Toz kakao
- Toz tarçın
- Sızma zeytinyağı
- Tuz

Hazırlanışı:
Gazozu esmer şekerle ısıtın; soğumaya bırakın. Unu bir dağ haline getirin ve ortasını çukurlaştırıp, tuz ve ısıtılmış gazoz ekleyip, yoğurun. 120 ml. zeytinyağı ekleyin ve homojen hale gelene kadar 6-7 dakika iyice yoğurun. Daha sonra 30 dk. buzdolabında dinlendirin. Bademleri kızartın ve kuru bisküvilerle rondodan geçirin. Reçeli bir kaba alıp, bir çay kaşığı kakao ve bir tutam tarçın ile karıştırın (yumuşaksa galeta unu ekleyin). 2 mm. kalınlığında hamuru açıp, şeritler elde edin. Dolguyu hamurun üzerine çay kaşığı yardımı ile ekleyin. Hamuru su ile fırçalayın ve şeridi iç malzemenin üzerine katlayın. Hamurun etrafını tırtıklı yuvarlak kalıpla kesin ve hilal şeklinde kapatın. Su ile üzerini fırçalayıp, toz şekere batırın. 175-180 derecede 15-18 dakika pişirip, soğumaya bırakın ve servis edin.

Haberin Devamı

Spaghetti con Agretti (4 Kişilik)

Malzemeler:
- 350 gr. spaghetti
- 200 gr. deniz fasulyesi
- 80 gr. çekirdeksiz zeytin
- 30 gr. tereyağı
- 2 adet portakal
- Tuz l Karabiber

Hazırlanışı:
Deniz fasulyesini iyice temizleyip, köklerini çıkarın ve birkaç kez su değiştirmek suretiyle yıkayın. Tuzlu suda birkaç dakika haşlayın. Bir adet portakalın kabuğunu rendeleyin, portakalların suyunu sıkın büyük bir tavaya ekleyin. 4-5 dakika kısık ateşte pişirin, tereyağını ekleyin ve soğumaya bırakın. Makarnanızı bol tuzlu kaynar suda haşlayın ve paketin üzerinde yazan süreden iki dakika önce süzgeçle alınız. Bir kepçe, nişastalı makarna suyundan alın ve portakal ve tereyağlı tavada 1-2 dakika baharatlayın. Portakal kabuğu rendesini, zeytinleri, tuz ve taze çekilmiş karabiberi ekleyin, servis edin.

BAYRAM SOFRANIZA  FARKLI TATLAR

Zuppa di Barbabietola con Carne (6 Kişilik)

Malzemeler:
- 350 gr. lahana
- 230 gr. dana kaburga (et parçalı)
- 200 gr. pancar (önceden haşlanmış)
- 160 gr. soğan
- 150 gr. dana eti
- 130 gr. şalgam
- 125 gr. krema
- 125 gr. yoğurt
- 100 gr. havuç
- 1 adet arpacık soğan
- 1 defne yaprağı
- 1 karanfil
- Dereotu
- Tereyağı
- Beyaz sirke
- Tuz

Haberin Devamı

Hazırlanışı:
Tencereye; dana etini, bir litre suyu, karanfili ve defne yaprağını ekleyin. Kapağını kapatıp, kaynatın. Bu arada kaburgaları hiçbir baharat eklemeden 180 derece fırında 35 dakika boyunca pişirin. Lahana, soğan, şalgam ve havucu, küpler halinde kesin. Dana eti bir saat haşlandıktan sonra, sebzeleri ve kavrulmuş kaburgaları tencereye ekleyin ve bir saat daha pişirin. Etleri kemiklerinden ayırın, doğrayın ve tencereye geri ekleyin. Pancarları rendeleyin, arpacık soğanlarını ince dilimleyin ve bunları 20 gr. tereyağı ile tavaya ekleyin. Tavadaki su bitince 250 gr. su, iki yemek kaşığı sirke dökün ve 10-15 dakika pişirin. Dereotlarını ince kıyım kesin ve tencereye ekleyin. Krema, yoğurt ve bir tutam tuzu çırpın. Servis ederken çorbanızın üzerini süsleyin.
Afiyet olsun! Buon appetito!