Bekir Saçar

Bekir Saçar

bekir.sacar@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

YILIN SON PARTiSi


Aralık ayı İstanbul’da parti ayıdır. Evlerde, ofislerde, mağazalarda verilen erken yeni yıl partilerinin ardı arkası kesilmez. Ekonomik krize rağmen, bu yıl daha önce olmadığı kadar çok partiye gitim. Ardı arkası kesilmeyen partilere son noktayı 30 Aralık akşamı İstanbul eğlence hayatının duayeni, Club 29’ların patronu Metin Fadıllıoğlu koydu. Fadıllıoğlu’nun, sahibi olduğu Nişantaşı Abdi İpekçi Caddesi’ndeki Brasserie Nişantaşı’nda verdiği partiyi Ayşem Saraçoğlu organize etti. İstanbul cemiyet hayatının ünlülerinin katıldığı parti, saat 23.00’te sona erdi. Güle güle eski yıl. Hoş geldin yeni yıl. Hepinizin yeni yılı hayırlı ve uğurlu olsun.



‘YÜKSEK SOSYETE’ YÜKSEKTE EĞLENDİ
YILIN SON PARTiSi

Tuvana (Büyükçınar) - Selim Demir’in sahibi olduğu A46 Organizasyon’un partisi, bu yılbaşı için İstanbul’da düzenlenen en hoş ve ilginç partiydi. İstanbul cemiyet hayatının gençleri, yeni yıla Avrupa’nın en yüksek binası olan Levent’teki İstanbul Sapphire’de girdi. 226 metre yükseklikteki teras görülmeye değerdi. Anadolu Endüstri Holding’in patronu Tuncay Özilhan’ın Rusya’da yaşayan oğlu İzzet, yılbaşı gecesi için geldiği İstanbul’da yeni yıla sevgilisi Yasemin Ergene ile Saphire’in terasında girdi. Özilhan’a, İlhan Sabancı ve sevgilisi Pınar Konca, Demir Sabancı ve sevgilisi Çağrı Katre Türkay, Kaan Boyner ve Mert Gocay yeni sevgilileriyle eşlik etti.


‘PERALI KADIN’ PELiN
YILIN SON PARTiSi

1900’lü yılların ilk yarısında Beyoğlu’nun, eski adıyla Pera’nın sokaklarına tayyörsüz, şapkasız ve eldivensiz çıkılmadığını hepimiz büyüklerimizden dinlemiş, kitaplarda okumuşuzdur. Başlarını öne eğip yürüyen o mağrur ve şık kadınlar artık mazide kaldı. Fakat Pera, yani Beyoğlu, son yıllarda o eski şaşaalı günlerine dönmeye başladı. Asmalımescit sokaklarında her an cemiyet hayatının ünlüleriyle, karşılaşabilirsiniz. Ama hiçbiri eski Pera sokaklarındaki şıklığa sahip değil.
Önceki gece oyuncu Pelin Batu’ya Beyoğlu’nda rastladım. Kıyafeti, şapkası ve duru güzelliğiyle, 1900’lü
YILIN SON PARTiSi
yılların o şık, o zarif hanımefendilerinden hiç farkı yoktu. Darısı o bölgede yaşayan ve oralara eğlenmeye giden diğer ünlülerin başına.


GECE SOSYETE GÜNDÜZ?POLİS
Mehmet Tuna’nın, beş yıl önce aldığı Venüs isimli Alman kurdu için ‘İstanbul’un en sosyal köpeği’ dersem yalan olmaz. Venüs, geceleri Şamdan kapanıncaya kadar kulübün bahçesinde bekliyor. Sabaha karşı kulüp kapandıktan sonra hemen Şamdan’ın arka sokağındaki Levent Polis Karakolu’na gidip akşama kadar orada polislerle vakit geçiriyor. Hatta zaman zaman polislerle birlikte olay yerlerine gidiyor. Geçen hafta sonu patron Mehmet Tuna ve köpeği Venüs’e kulübün kapısında rastladım. Eşi Şehnaz Hanım’la tatile gitmeye hazırlanan Tuna, “Venüs, beni bir gün görmezse sorun çıkarır. Tatil öncesi onunla vakit geçiriyorum ki üzülmesin. Çok fazla huysuzlaşırsa çocuklar bana telefon açıyor. Ben de telefonda kulağına güzel şeyler söyleyince rahatlıyor, sakinleşiyor” dedi. Böyle akıllı ve sevimli köpek dostlar başına!



ŞİMDİ DE KIZININ EVİNİ YAPIYOR
YILIN SON PARTiSi

‘On parmağında on marifet’ bulunan Ahu Tuğbay’a, Nişantaşı Mudo Consept Mağazası’nda rastladım. Ayağında eşofman, lastik ayakkabı, başında beresiyle oradan oraya koşuşturuyordu. “Bu ne telaş Ahu Hanım?” dedim. “Kızım Yasemin, iki yıldır Polonezköy’de bir çiftlik evinde yaşıyor. Evin dekorasyonunu yenilemek için benden yardım istedi. Yeni yılda evinde parti verecek. Ben de onu yetiştirmenin telaşındayım” dedi. Yasemin’in evini biliyorum. Yeni halini çok merak ediyorum. Kolay gelsin Ahu Hanım!