Bihter Ayyıldız

Bihter Ayyıldız

tbkrxm@yahoo.fr

Tüm Yazıları

1987 yılında İstanbul’da tekstil sektörüne giren ve 2005’te Gizia markasını kuran İsmail Kutlu, 30 yıla yaklaşan moda deneyimini, 30 Türk tasarımcıyı aynı çatı altında toplamak için kullandı. Ve ortaya Türkiye’de, hatta dünyada ilk diyebileceğimiz bir proje çıktı. Neden mi bahsediyorum? Geçen hafta Abdi İpekçi No 19’da açılan Gizia Gate mağazasından...

Bu mağazanın özelliği, sadece Türk tasarımcıların koleksiyonlarının satılıyor olması. Proje benim için çok anlamlı çünkü artık Türk tasarımcıların ve Türk moda endüstrisinin dünyayla yarışacak seviyede olduğunu düşünüyorum. Yabancı tasarımcılara deve yüküyle para vermek yerine, Türk tasarımcıların ürünlerini kullanarak hem kendi cüzdanımıza hem de ülke ekonomisine fayda sağlamaktan yanayım.

Haberin Devamı

Projede olan isimler şöyle:

Arzu Kaprol, Aslı Filinta, Bahar Korçan, Belma Özdemir, Deniz Berdan, Ece Sözen, Ela Köseoğlu, Erkan Demiroğlu, Evren Kayar, Gamze Saraçoğlu, Gülçin Çengel, Mehry Mu - Güneş Mutlu, Hakan Yıldırım, Lug Von Siga - Gül Ağış, Maid In Love - Hande Çokrak, Mehtap Elaidi, Niyo Çanta - Niyazi Erdoğan, Özgür Masur, Özlem Ahı- akın, Özlem Kaya, Seden Kışlalı, Simay Bülbül, Tuvana Büyükçınar Demir, Yael Morel ve Zeynep Tosun...

BU EKİP ‘VOLTRAN’I OLUŞTURDU


Ortak hareket!

Bu tasarımcılarımız dünya çapında önemli başarılara imza atmış markaların sahipleri. Ama ülkemizde değerleri, dünyada olduğundan daha az biliniyor.

İstanbul’daki multibrand mağazaların sattığı adı sanı duyulmamış, genç tasarımcılara para veriyoruz da neden kendi tasarımcılarımıza yönelmiyoruz? Bu aslında gelişmekte olan ülkelerde görülen bir davranış biçimi. Türkiye’de de Kutlu gibi girişimciler ve moda gözü, vizyonu açık genç nesil sayesinde bu davranış biçiminin hızla değişeceğini ümit ediyorum.

Bu proje için Türk tasarımcıları ‘Voltran’ı oluşturdu diyebiliriz. Kutlu, İstanbul Moda Haftası’nın kuruluşunda başkanlık yaptığı sürede, tasarımcılarla bir araya gelme fırsatı bulmuş. Onlarla yaptığı sohbetler, böyle bir projenin filizlenmesine sebep olmuş.

2016’da İstanbul’da ikinci bir mağaza, sonrasında İzmir ve Bursa’da mağaza projeleri de var.

Haberin Devamı

Kutlu, tasarımcıların yurt dışı bağlantılarında da destek verme konusunda kararlı.

Abdi İpekçi Caddesi’nde 500 metrekareye yayılan bu mağazayı mutlaka ziyaret edin derim. Mağazada, tasarımcıların projeye özel tasarladıkları ürünler satışa sunuluyor. Arif Özden tarafından tasarlanan mağaza aynı zamanda çok keyifli bir alışveriş deneyimi yaşamanızı sağlıyor.

MİKRO VE MAKSİ DETAYLAR

Bu sezonun en zıt ama aynı zamanda en popüler aksesuar ikilisi makro çizmeler ve mikro çantalar olacak. Benim favorim Dior’un maksi vinil diz üstü çizmeleriyle, Fendi’nin mikro Peakaboo modeli.

BU EKİP ‘VOLTRAN’I OLUŞTURDU


DOLCE & GABBANA’DAN SELFıE ŞOV
Dolce & Gabbana, defilede izleyicilerden hızlı davrandı ve podyuma ellerinde cep telefonlarıyla çıkıp, selfie çeken mankenlerin fotoğraflarını Instagram hesabından yayınladı. Sosyal medyanın başrolde olduğu moda haftalarında inisiyatifi ele almak için güzel ve eğlenceli bir çözüm bence.
Siz ne dersiniz?

BU EKİP ‘VOLTRAN’I OLUŞTURDU