Bihter Ayyıldız

Bihter Ayyıldız

tbkrxm@yahoo.fr

Tüm Yazıları

Kendisine “Buzlar Kraliçesi” unvanını kazandıran Luis Bunuel’in “Gündüz Güzeli” filminde Yves Saint Laurent imzalı kıyafetlerle de dikkat çeken Deneuve, o günden bu yana dünyanın dört bir yanındaki kadınların ilham kaynağı

BUZ KRALiÇESi 70 YAŞINDA

İngiliz gazetesi The Guardian’ın geçen martta, 1950’lerden bu yana en iyi giyinen kadın olarak değerlendirdiği Fransız yıldız Catherine Deneuve, 70 yaşına girdi. 22 Ekim 1943’te doğan Deneuve, 14 yaşında oynadığı ilk filminden 2008’e kadar geçen süre içinde 100 filmde görev aldı. En çok yankı uyandıranlar filmleri arasında “Gündüz Güzeli”, “Indochine”, “Son Metro”, “Vendome Meydanı”, “8 Kadın”, “Kadın İsterse” ve “Karanlıkta Dans”ı sayabiliriz.
Kendisine “Buzlar Kraliçesi” unvanını kazandıran Luis Bunuel’in “Gündüz Güzeli” filminde Yves Saint Laurent imzalı kıyafetlerle dikkatleri çeken Deneuve, o günden bu yana dünyanın dört bir yanındaki kadınların ilham kaynağı. “Gündüz Güzeli”nde sahip olduğu soğuk sarışın imajı Roman Polanski filmlerindeki rolleriyle de pekişmiş olan aktris, kariyeri boyunca sarışın olmaktan vazgeçmedi.
Giyim tarzı konusunda çok belirgin ve zarif bir tarza sahip olan Deneuve, 22 yaşında Playboy’a verdiği çıplak pozlardan 20 sene sonra, 4 yıllığına Fransa’nın “Özgürlük, Eşitlik, Kardeşlik” sloganını temsil eden ulusal bir simge olan Marianne modeli seçildi.

Haberin Devamı

Dünyanın en şık kadını
1970’lerin sonlarına doğru reklam yüzü olduğu Chanel No 5’in, ABD satışlarını zirveye taşıyan yıldız, aynı ülke basını tarafından da dünyanın en şık kadını seçildi.
40 yaşına girdiği 1983’te ABD kozmetik markası Youth Garde’ın reklam yüzü oldu. Dünyaca ünlü fotoğrafçı Richard Avedon tarafından çekilen kampanya sloganı “Yakından bakın, seneye 40’ı dolduracağım”, Deneuve’ün yıllara meydan okuyan güzelliğine esprili bir gönderme yapıyordu. 1992’deyse, ilham perisi olduğu Yves Saint Laurent’ın cilk bakım serisinin yüzüydü.

BUZ KRALiÇESi 70 YAŞINDA
Eskimeyen güzelliğiyle 60’larına yaklaşırken, 2001’de de bu kez L’Oreal’ün yüzü olan Catherine Deneuve, yaptırdığı estetik operasyonlarıyla da çok konuşuldu.

Haberin Devamı

En son 2007’de Louis Vuitton seyahat serisinin kampanyasında yer alan olan Deneuve, geride bıraktığı yarım asırlık yaşamıyla ikonik bir markayla bir araya gelerek, hâlâ bir ikon olduğunu gösterdi.
Kariyeri boyunca, Vogue, Elle, People, Le Figaro, Madame Figaro, Marie Claire, Paris Match, Harper’s Bazaar, L’Officiel gibi yayınlarının kapağında defalarca gördüğümüz Deneuve, 2010’da Fransa’nın ünlü erkek dergisi Tetu’nün kapağındaydı. Bu çekimde 67 yaşında olan aktris 45 sene önceki Playboy çekimindeki cesaretinin taze olduğuna dikkat çeker gibiydi.

Tarz sahibi olması önemli
The Guardian’ın onu “en iyi giyinen kadın” seçmiş olmasının tek nedeni sadece iyi giyinmek değil, tarz sahibi olması. Tarz ise sadece güzel elbiseler giymekten değil, güçlü bir karakter ve sürdürülebilir bir imajdan geçiyor. Kendini kabullenmiş ve kendiyle barışık bir kadından daha güzel kim olabilir ki?

BUZ KRALiÇESi 70 YAŞINDA

Deneuve’ye “Buzlar Kraliçesi” unvanını kazandıran Luis Bunuel’in
“Gündüz Güzeli” filminde Yves Saint Laurent imzalı kıyafetleri.