Bihter Ayyıldız

Bihter Ayyıldız

tbkrxm@yahoo.fr

Tüm Yazıları

Bu nasıl bir başlık diyenleri duyar gibiyim, ama durun. Her şeyi açıklayabilirim. Son zamanlarda özellikle hamilelik ve doğum sonrası süreçte, beni mutlu eden şeyleri düşündüğümde, aklıma hep başkalarının gülümsemesi geliyor.

Çağımızın en büyük avantajı ve çoğu zaman dezavantajı olan hızlı yaşamak
ve hareket etmek, çoğu zaman kendimizi teğet geçmek oluyor. Ancak durduğumuzda neye ihtiyacımız olduğunu anlayabiliyoruz. Ben hızın çok iyi bir kamuflaj olduğunu dans ettiğim yıllarda fark etmiştim.

DOĞUM GÜNÜNÜ HEDiYE ETMEK
Hızlı dans ettiğinizde hatalar görünmez, hatta siz bile hatalı bir hareket yaptığınızı fark etmezsiniz.

Haberin Devamı

İşte günlük hayatımızdaki hız da kendimize ne kadar haksızlık ettiğimizi bizden saklıyor. Hep bir yerlere yetişmemiz, bir
iş yetiştirmemiz ya da birçok konuda yeterli olmamız gerekiyor. Tamam da arada durup dinlenmek, hatta eğlenmek lazım. İşte ben de tam bu sebeplerden dolayı, doğum günümü benim gibi hız mağduru kadınlara hediye etmeye karar verdim.

Doğal olarak her biri çok aktif olan sevgili misafirlerimi bir araya toplamak epey zor oldu. Hepsinin ajandası o kadar dolu ki; seyahatler, toplantılar, söyleşiler...

Neyse sonunda hepsini olmasa da davetlilerimin yüzde seksenini bir araya toplayabildim ama doğum günü konseptimi anlatmak epey bir zor oldu.

Kendinize vakit ayırın

‘Şımart kendini’ konseptli doğum günüm, Hilton Bomonti’de Globe Restaurant’ta sağlıklı bir kahvaltıyla başladı. Davetliler arasında Dilara Koçak olunca, sağlıklı beslenmemek gibi bir seçenek zaten düşünülemez. Mesela son derece zararlı şeker deposu meyve sularına elimizi süremedik. Aslında sürdük ama sadece fotoğraf karesi için, yani içmedik.

Bir kahve arası verdik. Ve asıl doğum günü partisinin olduğu Eforea SPA’ya geçtik. Burada bir rehber devreye girdi. Neden mi? Çünkü SPA 2500 metre karenin üzerinde de ondan. Neyse rehberimiz hamam bölümüne kadar bize eşlik etti.

Hamam da nereden çıktı diyebilirsiniz? Bir arkadaş sohbeti ortamında aklıma gelmişti. Benim aklım da dilim gibidir, ucuna bir şey gelirse, durmaz çıkar. Bu fikir de aklımın ucuna kadar geldi ve ortaya bu şekilde çıktı.

Haberin Devamı

SPA’nın hamamında bol şarkılı, türkülü keyifli vakit geçirdikten sonra, bornozlarımızı giyip, bize ayrılan dinlenme bölümüne geçtik. Hayatında ilk kez hamama gelen biri olarak, tüm eğlenceyi misafirlerim bana uygulamalı olarak gösterdi. Gerçekten çok eğlendik, çok güldük. Ve ruhumuzu kırkladık çıktık.

DOĞUM GÜNÜNÜ HEDiYE ETMEK
Ardından bedenlerimizi dinlendirmeye geçtiğimiz alanda çıkan dansözle hamamda başlayan eğlence tavan yaptı. Kahvaltının kalorisini oryantal dansla attık ardından kaybettiğimiz kalorileri pastayla geri kazanıp, ağzımızın tadıyla birbirimizden ayrıldık.

Günün sonunda doğum günüm sayesinde, hepimiz bir yandan kendimize vakit ayırırken, bir yandan da eğlenmiş olduk. İşte size yazılarımda hep bahsettiğim şey de bu.

Bu doğum günü hepimizin ortak yaşadığı bir deneyim oldu. Size de tavsiyem, kendi imkanlarınız dahilinde yaratıcı ve deneyim odaklı kutlamalar yapmanız ve bu özel günü sevdiklerinize hediye etmeniz. İnanın vermek, almaktan daha iyi hissettiriyor.

Haberin Devamı

Muhteşem ekip

Pazar günü Victoria’s Secret’tan gelen bir hediyemi değiştirmeye Cevahir mağazasına gittim. Mağazanın çok dolu, benim ise aceleci ve kararsız olmama rağmen, aldığım hizmet son derece kaliteli ve kusursuzdu. Hatta çalışanlar o kadar güler yüzlü ve anlayışlıydı ki, sabırsızlığımdan dolayı kendimden utandım. Buradan ekibi kutluyorum.