Bihter Ayyıldız

Bihter Ayyıldız

tbkrxm@yahoo.fr

Tüm Yazıları

Karl Lagerfeld, Paris Moda Haftası’nda 2015 ilkbahar-yaz koleksiyonunu tanıttığı defilede; Grand Palais’yi bulvara çevirdi.
Aralarında Gisele Bündchen, Kendall Jenner ve Cara Delevigne’in bulunduğu 80 manken; kalabalık gruplar halinde ‘Boulevard Chanel’de yürüdükten sonra, ellerinde pankart ve megafonlarla sloganlar attı.
Defileden sonra konuşan Lagerfeld, maskülen ve feminen detayları bir arada kullandığını söyledi.
Coco Chanel’in felsefesi şudur: Giysiler kadınların kişiliklerinin önüne geçmek için değil, onların kişiliklerini ortaya çıkarmak için vardır.
Defilede de, bu ruhun devam ettiğini gördük.
Lagerfeld, “Chanel ucuz bir marka değil ama benim defilede yapmak istediğim bir stil önerisidir” sözüyle modanın, kadının stilinde sadece bir tamamlayıcı olduğunu vurguladı.
Defilenin açılış parçası olan Pet Shop Boys’dan ‘I’m Not Scared’ ise ( Korkmuyorum) defilenin konseptiyle bütünlük sağlıyordu.

Haberin Devamı

FEMiNiSTLER  BARBiE’LERE KARŞI

Chanel defilesi; ‘Kendin Ol’, ‘Kadın Hakları Kadınların Hakkıdır’, ‘Cesur Ol’ gibi pankartlarla sonlandı.

CHANEL'İN KADINLARI
Lagerfeld’in defilesi, Jeremy Scott’un Milano Moda Haftası’nda Moschino için hazırladığı Barbie konseptli koleksiyona cevap gibiydi.
Tabii ki bu iki modacının böyle bir atışması yok... Bunlar benim şahsi fikirlerim ama Scott’un defilede kullandığı Aqua’nın ‘I’m a Barbie Girl’ parçası da plastik ve gerçeklikten uzak bir dünyayı yansıtıyordu.
Moschino defilesindeki sarı peruklu mankenlerin ruhsuz görünümüne karşı, Chanel’in özgün ve güçlü kadınları göz kamaştırıcıydı.

TOPUK SAVAŞLARI

Pa­ris Mo­da Haf­ta­sı­’n­da ye­ni ko­lek­si­yo­nu­nu ta­nı­tan Aqu­az­zu­ra­’nın ta­sa­rım­cı­sı Ed­gar­do Oso­ri­o; spor ve düz ayak­ka­bı­la­rın mo­da dünya­sı­nı ele ge­çir­me­sin­den son­ra ka­dın­la­rın il­gisi­ni tek­rar to­puk­lu ayak­ka­bı­la­ra çek­mek is­temiş. Bu ne­den­le gi­riş­te to­puk­lu ayak­ka­bı­lar­la mi­sa­fi­le­ri kar­şı­la­yan er­kek­ler, o ayak­ka­bı­lar­la bir de dans et­ti. Oso­ri­o "Ayak­ka­bı­la­rım o kadar ra­hat ki, er­kek­ler bi­le ra­hat­lık­la gi­ye­bi­lir, hat­ta dans ede­bi­lir" de­di. No. 21’in mo­del­le­ri ise, ne düz ayak­ka­bıdan, ne de to­puk­lu­dan vaz­ge­çe­me­yen­le­rin ye­ni göz­de­si. Mar­ka­nın dan­tel de­tay­lı ayakka­bı­la­rı, bu se­zo­nun to­puk sa­vaş­la­rı­nın ila­nı­dır.

Haberin Devamı

FEMiNiSTLER  BARBiE’LERE KARŞI

iKi GELiNLiK, MÜTHiŞ BENZERLİK

George Clooney ile Venedik’te evlenen Amal Alamuddin, bu dü-ğünle resmen moda ikonları dünyasına ilk adımını attı.
Düğün öncesi ve sonrasında her giydiği adım adım takip edilen ünlü avukatın, özel dikim Oscar de la Renta gelin-liği çok zarifti ama gelinlik bende ‘deja vu’ etkisi yarattı. Arşivlerimi tararken inci ve pırlantalarla işlenmiş, Fransız dantelinden yapılan gelinliğin, İsveç Prensesi Madeleine’in Valentino imzalı gelinliğine ne ka-dar da benzediğini gördüm. Tabii ki taklit demiyorum; Madeleine’in gelinliği kuyruklu, Amal’ınkiyse kuyruksuz ama göğüs ve omuz detayları ile kumaş neredeyse aynı.