Bihter Ayyıldız

Bihter Ayyıldız

tbkrxm@yahoo.fr

Tüm Yazıları

Cemiyet hayatının ünlü isimlerinden Feryal Gülman’ı çok şık bulduğunu söyleyen tasarımcı Mary Katrantzou, “Şahsen tanışmıyorum ama tasarımlarımı giydiğini biliyorum” diyor

Mary Katrantzou, 20-22 Mayıs tarihleri arasında dünyanın dört bir yanındaki Britanyalı tasarımcıları desteklemek amacıyla gerçekleştirilen Great Yaratıcılık Festivali için İstanbul’a geldi.
Vakko Esmod ve etkinliğin yapıldığı Sabancı Müzesi’nde konuşmalar yaptı.
Bu arada görüşme fırsatı bulduğum Mary Katrantzou ile tasarımları ve Türk kadınlarının tarzları hakkında konuştuk...

Haberin Devamı

Sizin için modanın tanımı nedir?

Moda, zamanın ötesine geçen bir zarafet ve doğuştan gelen kendini ifade etme ihtiyacıdır.

Bir tasarımcı olarak nelerden ilham alırsınız?

Seyahat etmeyi ve yeni insanlarla buluşmayı seviyorum. İlhamın yeni ülke ve kültürleri keşfetmekten daha iyi bir yolu yoktur ve İstanbul çok güzel bir şehir!

Dünyanın her yerindeki ünlü isimlerin neredeyse hepsi sizin tasarımlarınızı giyiyor. Sizce bunun sebebi nedir?

Bence bir hikaye anlatan ve salt bir fonksiyonu yerine getirmenin çok daha ötesine geçen bir
estetik ve tasarıma para veriyorlar.
Bir tasarımcı olarak, kadınların gerçekten giymek isteyeceği elbiseler yaratmayı amaçlıyorum; dolayısıyla, tasarımlarımdan birini giyen bir insanı görmek benim için harika bir kompliman. Bu, her bir koleksiyona harcanan tüm yoğun çabalara da
değdiği hissini veriyor.

Tasarımlarınızı ‘zamanın ötesine geçen’ parçalar olarak tanımlayabilir misiniz?

Bunlar, alışılmadık bir şekilde zamanın ötesine geçiyor. Koleksiyonlarımı satın alan kadınlar, bunları koleksiyoncu parçaları olarak alıyorlar.

Türkiye’de en beğenilen tasarımcılardan birisiniz. Türk kadınlarının tarzı hakkında ne düşünüyorsunuz?

Türk kadınlarının olağanüstü bir tarz anlayışı var; dünyanın en cesur kadınları arasındalar ve çok şıklar. Göz alıcı ve moda konusunda gayet eğitimliler. Moda ürünlerini böylesi güvenle giymelerinin sebebi de bu.

"Tekrar geleceğim"

Daha önce hiç İstanbul’da bulundunuz mu? Tarzı sizinkine benzeyen başka kadınlar var mı?

İlk gelişim ama kesinlikle çok yakında tekrar geleceğim. Seda Domanic ve Ferhan İstanbullu’nun harika tarz anlayışları var. Şahsen tanışmıyorum ama tasarımlarımı giy diğini gördüğüm Feryal Gülman da çok şık.


GÜNEY FRANSA RIVIERASI’NDA MİLYON DOLARLIK GECE

Haberin Devamı

Güney Fransa Rivierası’nın en ikonik otellerinden, Antibes’deki Hotel du Cap Eden Roc’da gerçekleşen 21. geleneksel amfAR Cannes galasında toplam 38 milyon dolar bağış toplandı.
Gecede Fransa First Lady’si ve Bulgari sözcüsü Carla Bruni Sarkozy’nin taktığı; Elisabeth Taylor’a ithaf edilen 13 karatlık damla kesim aquamarine ve 19 karat pave pırlantadan oluşan, markanın vakfa bağışladığı Serpenti kolye 546 bin dolara alıcı buldu.
Sunuculuğunu Sharon Stone’un yaptığı geceye Milla Jovovich, Heidi Klum, John Travolta, Kylie Minogue, Paz Vega, Karolina Kurkova, Jane Fonda, Marion Cotillard, Eva Herzigova ve Catherine Deneuve katıldı.
Andrea Bocelli ve Lana Del Rey’in sahne aldığı gecede Irina Shayk, Natalia Siodmiak gibi isimlerin yer aldığı bir defile gerçekleşti.

Haberin Devamı

GÖĞÜS BÜYÜTME, MODA SEKTÖRÜNE DESTEK OLUYOR

Op. DR. Ozan Balık’ın hazırladığı infografik, operasyon sonrası kadınların davranışlarındaki değişimleri özetlemiş.
Özet şu ki; bu operasyon, kadınları büyük ölçüde alışverişe itiyormuş.
Bu durumda kız arkadaşı ya da eşi bu operasyonu yapmak isteyen erkeklerin bir daha düşünmesi ve partnerini ikna etmeye çalışması fena bir fikir olmaz.

PODYUMDA DURDUĞU GİBİ DURMUYOR...

Miss Turkey güzellik yarışmasında jüri olarak görev alan Tülin Şahin’in, Cengiz Abazoğlu imzalı tuvaleti bana Elie Saab ve Zuhair Murad’ın 2014 Haute Couture koleksiyonlarındaki iki elbiseyi anımsattı. Oldukça iddialı olan modeli taşımak için çok düzgün bir fiziğe, özellikle uzun bacaklara sahip olmak gerektiğinden, çok moda olsa da, çok fazla kadında görmek mümkün olmayabilir.
Etek kısmı üç parçadan oluşan bu tasarım, bacak boyunu kestiği için Cannes Film Festivali’nde Saab imzalı tuvaleti seçen ünlü moda bloggerı Chiara Ferragn’i bile olduğundan daha kısa göstermişti.
Yani her tuvalet podyumdaki gibi durmuyor ama Tülin Şahin, tuvaleti harika taşımış.

KADIN RUHUNDAN ANLAYAN OTOMOBiL

NİHAYET bir marka kadın ruhundan anlayan otomobil yapmayı başardı!
Tasarımının şıklığının yanında, detaylardaki özeni ancak biz kadınlar anlarız. Örneğin Citroen Cactus’ün cam tavanı, güneş gözlüklerinde olan zararlı ultraviyole ışıkları süzme özelliğine sahip. Kapı kolları, kaliteli bir valizin kulpu şeklinde tasarlanmış. Hatta şık ve büyük olsun diye torpidodaki hava yastığını, güneş siperliğine yerleştirmiş-ler. Bu haliyle torpido Louis Vuitton valizine benziyor.
Biz kadınların baştan beri hazzetmediği vites kolunu da kaldırıp otomatik vitesi tuşlar şeklinde tasarlamışlar. Aslında en trend olacak özelliği sona sakladım: Citroen Cactus dünyada ilk kez dışını da hava yastıklarıyla kaplayan otomobil olma özelliğini taşıyor. Park ederken hafifçe öndeki araca dokundurduğunuzda hava kesecikleri aracınızı koruyacak.
Kadınlar arasında trend yaratacak Citroen Cactus, ekim ayı itibarı ile Türkiye’de olacak.