Bihter Ayyıldız

Bihter Ayyıldız

tbkrxm@yahoo.fr

Tüm Yazıları

Geçen hafta salı günü Soho House Cecconi’s’de, en az tasarladığı ayakkabılar kadar seksi olan tasarımcı Brian Atwood ile Fashion Talk öğle yemeğindeydik.

Dünya starlarının kırmızı halıda ve günlük hayatta en çok tercih ettikleri markalardan biri olan Atwood’un tasarımlarının en önemli özelliği son derece rahat ve renkli olmaları.

Öğle yemeğinden bir gün önce Harvey Nichols’da yeni koleksiyon tanıtımına ev sahipliği yapan tasarımcı, selfie istilasına uğramış. Bu arada önemli nokta, Atwood daha önce İstanbul’a gelen Christian Louboutin gibi fotoğrafları asistanına çektirmemiş. Hepsini kendi çekmiş. Yani yakışıklı olduğu kadar, iyi bir selfie çekici de.

Haberin Devamı

Yemek arasında InStyle dergisinin Yayın Yönetmeni İçim Gömüç’le mini bir söyleşi yapan tasarımcı “Seksi kadını nasıl tanımlarsınız?” sorusuna tek kelimeyle “Karizmatik” cevabını verdi.

Bu vesileyle buradan tüm kadınlara sesleniyorum: Bol makyajlı, dekolteli, frapan seksi kadınlar mazide kaldı. Yeni ‘seksi’ artık kendine güvenen kadın.

KARİZMATİK KADIN SEKSİDİR


PAHA BİÇİLEMEZ İLGİ

KARİZMATİK KADIN SEKSİDİR
Tarihi masal gibi anlatan, sosyal medyadan da seyahatlerine takipçilerini dahil eden Saffet Emre Tonguç’u tanımayan yoktur herhalde. Anadolu’nun dört bir yanından gelen insanlar ya da sokakta onu gördüğünde Tarkan’ı görmüş kadar sevinip, fotoğraf çektirmeye çalışanları gözümle görmesem Saffet Emre’nin ününe inanmazdım.

Geçen sezon NTV’de yaptığı programı sayesinde tarihi binalara ya da girilmesi imkansız özel yalılara ve mülklere girmiş kadar olduk.

Çoğu insan için merak edileni, tüm doğallığıyla ortaya koymayı biliyor Saffet. Bir de fena halde bir şeytan tüyü durumu var. Her tanıyan onun fanı oluyor. Nasıl mı? Geçen sezon yaptığı programın reklamını hiç görmedim ama sosyal medyada cemiyet, magazin ve sanat dünyasından ya da halk arasından bir sürü insanın Saffet’in yeni programının heyecanını paylaşması, parayla elde edilebilecek türden bir tanıtım değil. Yani bu ilgi ve sevgi resmen paha biçilemez.

MODA DÜNYASINA ATILAN İLK ADIMLAR

Haberin Devamı

Mercedes Benz Fashion Week İstanbul’un defileleri iptal edilmişti. Geçen hafta itibarıyla tasarımcılar birer birer defilelerini yapmaya başladılar. Geçtiğimiz pazartesi akşamı Yerabatan Sarnıcı’ndaki Tuba Ergin defilesini, dün gerçekleşen DB Berdan defilesi takip etti.

Bu cuma ise İstanbul Moda Akademisi (İMA), Moda Tasarımı Programı mezunlarıyla Moda Tasarımı ve Yönetimi Lisansüstü Diploma Programı mezunlarının sektöre ilk adımlarını attıkları New Gen karma defilesi Antrepo 1’de gerçekleşecek.

KARİZMATİK KADIN SEKSİDİR


İMA 2014 - 2015 Moda Tasarımı Programı mezunları arasından ön jüri değerlendirmesi sonucu seçilen dokuz genç tasarımcının isimleri şöyle: Nazlı Tamer, Seçkin Piriler, Saadet Yüksel, İris Süloş, Sezgi Tüzel, Mariya Ryadchenko, Şebnem Günay, Ceren Burunsuz ve Merve Derya.

Karma defilede ayrıca Koza Genç Moda Tasarımcıları finalistlerinden Ayşegül Baydemir, Bihter Tırpan ve Gökhan Yavaş, tamamladıkları İMA Moda Tasarımı ve Yönetimi Lisansüstü Diploma Programı eğitiminin ardından hazırladıkları ilk koleksiyonlarını sergileyecekler.