Bihter Ayyıldız

Bihter Ayyıldız

tbkrxm@yahoo.fr

Tüm Yazıları

18 Şubat’ta Haliç Kongre Merkezi’nde gerçekleşen ‘Yarından Sonra’ temalı Intel Teknoloji Konferansı’nda dünyayı şekillendirecek gelecek teknolojilerin örneklerini ve yarının teknoloji trendlerini dinledim ve izledim.
“Teknoloji konferansına gitmek de nereden çıktı?” diyenler olacaktır. Teknolojinin artık sadece bilgisayar ve cep telefonuyla ilgili olduğunu düşünüyorsanız, biraz tazelenme zamanınız geldi demektir.
Mesela Intel Türkiye Genel Müdürü Burak Aydın sahneye akıllı teknolojilerle donatılmış bir BMW i8 ile çıktı. Araba havalı ve güzel olduğu kadar akıllıydı da...
Tabii beni konferansa çeken şey Ezra + Tuba tarafından Intel Türkiye Ar - Ge Merkezi iş birliğiyle tasarlanan Intel Edison platformuyla
akıllı hale getirilen ‘Kelebek Elbise’ oldu.

Haberin Devamı

Giyilebilir teknoloji
Burak Aydın’ın, uluslararası alanda elde ettikleri bir başarı olarak bahsettiği Kelebek Elbise, giyilebilir teknoloji alanında dünya çapında ses getiren bir haute couture yaklaşımı olarak da teknoloji ve moda tarihine geçmiş oldu.
Ezra + Tuba ‘Kelebek Elbise / Butterfly Dress’le giyilebilir teknolojinin de stil sahibi yorumlar kazanabileceğini dünyaya sergilemekle kalmıyor, aynı zamanda gelecekte hayatımıza girecek olan moda anlayışına şimdiden ayna tutuyor!
Ezra + Tuba’nın, Intel Türkiye Ar - Ge Merkezi iş birliğiyle hayata geçirdiği ‘Kelebek Elbise / Butterfly Dress’de kullanılan hareket sensörlü Intel Edison platformu, elbiseye işlenen tüm kelebeklerin hareket etmesini sağlıyor. Bu akıllı sistem sayesinde elbiseyi süsleyen kelebekler dışarıdan gelen uyarıcılarla kanat çırpmaya ve uçmaya başlıyorlar. Kelebekler hareket sensörü dışında, kablosuz ağ üzerinden de kanatlanıp, uçabiliyor.
Intel’in tüm dünyada yürüttüğü reklam kampanyasında yer almak için binlerce proje arasından seçilen Ezra + Tuba, ‘Kelebek Elbise / Butterfly Dress’le Intel Amerika’nın uluslararası kampanyasının yüzü oldu. Ezra + Tuba, bir yıl boyunca tüm dünyada Türk modasının teknolojiyle olan güçlü bağını ve stil sahibi yüzünü uluslararası birçok farklı mecrada temsil edecek.
Bu örnek tabii teknolojinin de, modanın da haute couture yanı. Ama konferans sonrası konuştuğum Ezra Çetin, yakın bir gelecekte giysilerin vücut ısısına göre ayar yapabileceğini ve bunun teknoloji ve moda iş birliğindeki sıradan örneklerden biri olacağını söyledi.
Bakalım yarından sonra bizi neler bekliyor…

AZALARAK ÇOĞALMAK

Hani hayatınızda bazı insanlar vardır, varlıkları size bir yüktür ama yokluklarını düşünmek bile istemezsiniz. Ve sonuç olarak bu insanlar hayatınızın sonuna kadar kalabalıklar içinde yalnız hissetmenize sebep olur ve ruhunuzun kanatlanıp uçmasına engel olurlar. Bu sebeple çoğu zaman evdeki fazla eşyalardan ve özellikle de giysilerden kurtulmak çok hafifletir insanı.
Çünkü yanlış alınan elbiseler, tıpkı yanlış seçilen arkadaşlar gibi maddi manevi zarara uğratır insanı. Bu sebeple azalırken çoğalmak lazım diyorum. Az ve öz olsun, seveceğiniz, giyeceğiniz, yiyeceğiniz…
Mesela dolabınızda belli başlı modellerde birkaç siyah elbiseyle yıllarca o davet senin bu davet benim rahatça gezersiniz. Doğru saç ve aksesuar seçimleriyle kimse sürekli aynı şeyi giydiğinizi bile anlamaz. “Tamam da nerede bulacağım bu doğru siyah elbiseyi?” diyorsunuz. Açık adres Bebek’te Tuğçe Postoğlu ve kardeşi Melis Hatipoğlu’nun kurduğu ‘The Black Dress’ showroom. Bu iyiliğimi de unutmayın.