Bihter Ayyıldız

Bihter Ayyıldız

tbkrxm@yahoo.fr

Tüm Yazıları

Moda dünyasının durmadan dönen çarkının ara sezonlarla hızının artmasına neredeyse hepimiz alıştık. MilliyetKış ortasında egzotik seyahatler yapanlar için mayolar, espadriller dergilerin stil sayfalarında karşımıza çıkıyor. Tam arkasından da kayak modasında apres ski’ler, kalpaklar görüyoruz.

Tabii bu şekilde modayı takip etmek adeta bir maratona dönüşüyor. Allahtan şu milyonlarca takipçisi olan moda bloggerları var da, yaz kış dur durak bilmeden seyahat ediyorlar ve moda olacak parçaları daha vitrinlere çıkmadan bizlerin görgüsüne bilgisine sunuyorlar.

Haberin Devamı

Milliyet

Modacılara ilham verdi

Neyse konumuz tam olarak bu değil. Moda kadar önemli olan bir şey daha var. Artık giydikleriniz kadar, nasıl giydiğiniz de çok önemli. Doğru parçayı seçtiniz, tonla para verdiniz ama yanlış giydiniz. İşte burada bizimle değilsiniz. Nasıl mı? Mutlaka dikkat etmişsinizdir. Kış ya da yaz moda haftalarında, podyumlar kadar çekici olan sokaklarda, son birkaç sezondur ceketler ya da paltolar omuzlarda taşınıyor. Kesinlikle giyilmiyor.

Hatta bu ceket ve palto taşıma şekli modacılara ilham oldu ve kendinden giyilmemiş, omuza atılmış etkisi veren ceket ve paltolar tasarlandı.

Bir diğer detay ise çanta taşıma. Artık orijinali bile sahte etkisi yaratan klasik kapitone Chanel modellerini, zincirli askılarıyla kola takmak yerine, kol altında kargo poşeti modeli taşıyan ‘influencer’lar sayesinde (etki alanı olan zat anlamında) herkes her marka çantasını bu şekilde taşımaya başladı.Tabii modacılar bu detayı da hemen podyumlarda ve reklam kampanyalarında kullandılar. Bir de bir türlü anlam veremediğim cadılar bayramı şapkaları var. Şapka zaten kendi başına çok estetik ve kullanışlı değilken, bir de şapka takma şekli işin içine girince daha da garip bir hal alıyor.

Bu şapkaları da öyle istediğiniz gibi kafanızın üzerine koyamıyorsunuz. Şapkanın ön taraf yukarı doğru kalkık olacak. Ancak bu şekilde takarsanız modadan anlar görünürsünüz.

Yoksa verdiğiniz paraya ve düştüğünüz duruma yazık. Bir de şu şapka ve gözlüklerin iç mekanda çıkarılmama durumu var. O da ayrı bir konu. Kışın yün bere takanların, 25 derece ısıdaki iç mekanlarda bereleriyle dolaşmasını anlayamıyorum. Ama tarz mı? Tarz.

Haberin Devamı

Beyaz çorap ve makosen ayakkabı

Bu her iş için geçerlidir. İşin içine ne kadar girerseniz, objektif bakışınız o kadar kaybolur. MilliyetAynen burada gördüğünüz gibi. Bu fotoğraf karesi, Victoria Beckham’dan Loewe’ye, House of Holland’dan Stella McCartney’e birçok markaya danışmanlık yapan Katie Hillier’la ödüllü tasarımcı Luella Bartley’nin ortak koleksiyonlarının kampanya görseli. Koleksiyon ağustos sonu itibarıyla Matches.com’da satılmaya başladı.
Her iki isim de alanlarında çok başarılı ama sonuçta bu fotoğrafta ben, ilk beyaz çorap ve makosen ayakkabıyı görüyorum.
Tabii ki kampanyalarda gördüğümüz her ‘look’ yani çekime özel hazırlanan konsept birebir giyilecek diye bir şey yok. Ama burada bize önerilen son derece romantik pudra bir elbise, apoletli maskülen bir ceket, beyaz çorap ve siyah makosen ikilisi.
Neredeyse 10 yıldır bu sektörde biri olarak ben bu kafaları anlayamıyorum. Farklı olacağım diye bu kadar da anlamsız görüntülere imza atmak modadan başka bir şey.
Eğer yol buysa, ben de bir sonraki sezon için topuğu ezilmiş yumurta topuk ayakkabıları trend olarak önereceğim. Bu yaz alaturka tuvaletlerde kullanılan lastik terlikleri davetlere giyen moda otoriteleri bu önerimi severek uygular diye umut ediyorum.