Bihter Ayyıldız

Bihter Ayyıldız

tbkrxm@yahoo.fr

Tüm Yazıları

Şimdi bildiğiniz lüksü yavaşça yere bırakın ve lüksün doğasına doğru bir yolculuğa çıkmaya hazırlanın.
21. yüzyılda lüksün tanımı, daha doğrusu lükse yüklenen anlamlar tamamen değişti. İnsanlar bir ev, araba ya da bir ürüne sahip olmak yerine, kendilerine dönüyor ve deneyimler biriktirmek üzere bir tutum sergiliyorlar.

LÜKSÜN DOĞASINA YOLCULUK


Lüks tüketimde yeni trend, sağ
lıklı yaşamak ve seyahatleri
doğa içinde gerçekleştirmek. Bunun en büyük sebebi de vahşi şehir hayatının insan doğası üzerinde yarattığı büyük tahribat ve ağırlık duygusu. Bu seyahatler için bir çeşit ruhsal detoks da diyebiliriz.
National Geographic’in doğa otelleri listesinde Türkiye’deki tek otel olan Argos in Cappadocia ve outdoor etkinlikler düzenleyen Uzunetap da bu trendin en güzel örneklerinden...
Argos, lüks otelcilikte en önemli ödül olan World Luxury Hotel Awards kapsamında 2015 ve 2012’de ülke kategorisinde
‘En İyi Lüks Butik Otel’, 2013’te ise ‘En Güzel Romantik Otel’
ödüllerinin sahibi.
Lüks butik otel derken, yanlış anlaşılmasın, altın varaklı süslemeler, kapıda valeler ya da hizmet için koşuşturan çalışanlar yok. Mimariden hizmete kadar her şey son derece doğal, organik ve gösterişsiz.
Dünyanın en ilginç ve en güzel doğal güzelliklerine sahip Kapadokya’nın en yüksek yerleşimlerinden Uçhisar’da, Güvercinlik Vadisi ve Erciyes Dağı’na bakan manzarasıyla, 2015’te Argos in Cappadocia, ‘Avrupa’nın En İyi Manzaralı Lüks Oteli’ kategorisinde ödül almış.

Haberin Devamı

Bedeninizi keşfedin
Uzunetap ise spor yaparak yaşamaya inanan, hayatın içinde sınırları zorlayarak,
bedenimizi tanıyarak spor yoluyla keşfetmeye, gelişmeye ve eğlenmeye olanak
sağlayacak outdoor etkinlikler düzenliyor.

Ayrıca 2010’dan bugüne Türkiye’nin ilk çok etaplı ultra maratonları olan Likya Yolu ve Runfire Cappadocia gibi uluslararası koşu organizasyonlarının yanı sıra, Longest Night / Run or Ride, Longest Day / Run with the Sun ve Moonlight Cappadocia gibi farklı spor dallarını da içine alan çeşitli etkinlikleri hayata geçiriyor.

Ben de geçen hafta sonu, her ayın dolunay gecesi gerçekleştirilen Moonlight Cappadocia etkinliği için Argos in Cappadocia’daydım.

LÜKSÜN DOĞASINA YOLCULUK


Bölgenin en etkileyici vadilerinde ay ışığında keyifli bir gece yürüyüşünün ardından Kolonlu Kilise’de insanın ruhunun derinliklerine işleyen bir mini çello dinletisiyle başlayan gezide, gündüz trekking turları ve akşamüstü yapılan şarap tadımlarının yanı sıra otelin terasından görünen eşsiz manzaraya karşı saatlerce kitap okuyabilme imkanı buldum. Şehir hayatının arasında kendime böyle bir vakit ayırıp, fiziki ve manevi sınırlarımın ötesine geçebilmekten daha büyük bir lüks düşünemiyorum.
LÜKSÜN DOĞASINA YOLCULUK


Eğer siz de “İşte tam da bunu arıyorum” diyenlerdenseniz, www.uzunetap.com sitesine bir göz atın derim.

Kadın Evi’ne uğramadan dönmeyin
Kapadokya’ya gidip de Kadın Evi’ne uğramamışsanız, çok şey kaçırmışsınız demektir. Bir Uçhisar Belediyesi ve Şahenk inisiyatifi olan Kadın Evi, yediğim en iyi yaprak ve lahana dolmasının tek adresi. Mekan, restoran olarak hizmet sunmanın yanı sıra, yöre kadınlarına da tasarımdan iletişime birçok ders veriyor.