Bihter Ayyıldız

Bihter Ayyıldız

tbkrxm@yahoo.fr

Tüm Yazıları

12 - 17 Ekim tarihleri arasında düzenlenmesi planlanan Mercedes - Benz Fashion Week İstanbul, ülkemizde yaşanan terör saldırıları nedeniyle iptal edildi.

Tasarımcısından modeline, makyaj artistinden fotoğrafçısına, koreografından sahne arkası personeline, ışıkçısından sesçisine, sektörün tüm aktörlerinin bir araya geldiği tek etkinlik olan Moda Haftası’nın ertelenmesi yerine iptal edilmesi sektör adına devamlılığa gölge düşürdü.

Üç büyük aktivite

Defileler ve davetler iptal edildi fakat iptal edilmeyen ve ertelenmeyen önemli ve uluslararası ölçekte önem taşıyan üç büyük aktivite söz konusu...

Haberin Devamı

8’inci İstanbul Moda Konferansı, 31’inci IAF Dünya Moda Kongresi, The Core Istanbul ve Mercedes Benz Fashion Week Istanbul, sektörün gücünü dünyaya yayma yönünde güçlerini birleştiriyor.

Marka ve tasarımcıların koleksiyonlarını ticari faaliyete dönüştürmek ve katma değeri yüksek ihracat sağlamak amacıyla 3’üncüsü gerçekleştirilecek The Core Istanbul, yarın, 15 - 16 ekimde Bomonti Eski Bira Fabrikası’nda gerçekleşecek. The Core Istanbul, 40 ülkeden 500’ü aşkın satınalmacıya 21 tasarımcı ve 30 markanın koleksiyonlarını sunacak.

Dünyanın dört bir yanından moda sektörünün önemli isimlerinin katılımıyla

gerçekleşecek 8’inci İstanbul Moda Konferansı ve 31’inci IAF Dünya Moda Kongresi de yarın ve 15 ekimde Hilton İstanbul Bosphorus’ta gerçekleşecek.

Konferanslar kapsamında, Büyüyen Markalar Oturumu’nda Lia Lea markasının kurucusu ve kreatif direktörü Leyla Gündemir, Les Benjamins markasının kurucusu ve kreatif direktörü Bünyamin Aydın ve 2wins markasının kurucuları Hande ve Duygu Gülşen mikrofon başına geçecek.

‘Genç Tasarımcılar Konuşuyor’ oturumundaysa Aslı Filinta konuşma yapacak.

Tarihi Bomonti Bira Fabrikası dışında defile yapacak iki tasarımcıdan bir olan Zeynep Tosun’un İngiliz Konsolosluğu’nda yapmayı planladığı defileyse iptal edilmedi. Ertelendi. Raisa & Vanessa ise henüz iptal ya da erteleme bilgisi paylaşmadı.

TÜM TASARIMCILAR BİR ARADA
Geçen perşembe akşamı eylül ayında açılan Gizia Gate mağazasında İsmail Kutlu’nun ev sahipliğinde çok şık bir akşam yemeğine davetliydim.
30 Türk tasarımcının ilk defa bir arada yer aldığı mağazanın alt katına kurulu şık yemek masasının etrafında sık sık birlikte görmeye alışık olmadığımız isimler vardı.
Moda Tasarımcıları Derneği Başkanı Mehtap Elaidi başta olmak üzere, Gamze Saraçoğlu, Aslı Filinta, Özgür Masur, Sedef Çalarkan, Arzu Kaprol, Tuvana Büyükçınar, Gül Ağış, Hande Çokrak gibi başarılı isimleri bu masanın etrafında toplayan İsmail Kutlu kısa bir konuşma yaptı.
Konuşmasında, “Bugüne kadar ‘Tasarımcılar bir araya gelmez’ diyenleri şaşırttık” diyerek esprili bir ifade kullandı. Mağazada en sık gördüğü ismin Özgür Masur olduğunu söylediğinde tasarımcı da, “Satılan ürünlerimin parasını almaya geliyorum” şeklinde espri yaptı.
Gecede konuşma fırsatı bulduğum Gamze Saraçoğlu aylardır ara vermeden çalıştığını söyledi. Kendi Haute Couture koleksiyonu, Mudo’nun kreatif direktörlüğü, İnci Deri ile olan işbirliği ve öğretim üyeliği arasında binbir parçaya bölünmüş.
Bu anlattıkları başarının tesadüf olmadığı tezini destekliyor. Masadaki tasarımcılara baktığımızda hepsinin ortak özelliği birkaç şapkaya birden sahip olmaları. Hepsi de arı gibi çalışan isimler. Demek ki neymiş? Başarı tesadüf değilmiş.
Hepsine bu yeni projede şimdiden başarılar dilerim...