Bihter Ayyıldız

Bihter Ayyıldız

tbkrxm@yahoo.fr

Tüm Yazıları

Renklerin anlamı gücü ve etkisi çok konuşulan bir konu. Ama her ilacın her hastalığa iyi gelmediği gibi her renk her insanda aynı etkiyi göstermiyor.

Uzun yıllar moda editörlüğü ve stil danışmanlığı yapan Zeynep Tarhan Muslu, Recrea Academi’de insanların renk şifrelerini çözmelerinde onlara destek veriyor.

Destek veriyor diyorum çünkü herkes aslında içgüdüsel ve kişisel tecrübelere dayalı olarak kendisine yakışan renklere yakın bir seviyede. Ama renk şifresi tam anlamıyla çözülmediği durumlarda çok önemli hatalar yapılabiliyor.

Haberin Devamı

Renklerin suçu yok

Mesela yeşili çok seviyorsunuz. Ama yeşil size hiç yakışmıyor. Burada sorun yeşilde değil, yeşilin tonunda.

Mesela son yıllarda haki renkler ve kamuflaj desenler çok moda. Yaşlı genç, kadın erkek herkesin üzerinde.

Genelde giyen kişiyi spor ve havalı gösteren haki renk ve kamuflaj desen, bazı insanları tamamen silip sadece kendisini ön plana çıkarıyor.

Dikkat edin bazen sokakta yürürken bir kıyafet görürsünüz. Ama giyen insan hiç dikkatinizi çekmez.

Neden mi? Çünkü o kişi renk şifresini çözememiştir ve yanlış bir renk taşıyordur.

Kendinizi düşünün. Çok severek giydiğiniz ve iltifat alan parçalarınız kesin vardır. Ama eğer sadece üzerinizdeki giysi iltifat alıyorsa yanlış renk seçmişsiniz demektir.

Yani kısacası renklerin bir suçu yok.
Sorun tonlarda.

Instagram filtresi gibi

Seçtiğiniz renklerin tıpkı birer Instagram filtresi gibi sizi olduğunuz en iyi şekilde göstermesi gerekir.

Bazı filtrelerde korkunç görünürken bazılarında da muhteşem görünürsünüz.

İşte renkler de aynen bu şekilde sizi olduğunuzdan daha genç, daha ince ve daha güzel gösterebilir.

Mesela, herkes aşağı yukarı kendisine çok yakışan ya da hiç yakışmayan renkleri bilir. Ama siyah ya da beyaz renk gibi görülmez ve herkese yakıştığı ve stilini kurtardığı düşünülür. İşte bunlar büyük yanılgılar. Grinin olduğu gibi siyahın da beyazın da 50 tonu söz konusu. Mesela siyahın bazı insanların kesinlikle giymemesi gereken bir renk olduğunu biliyor muydunuz?

Zeynep, dolabı siyahla dolu bir danışanla karşı karşıya kaldığında, ona bu renkten tamamen kurtulmasını söylemiyor.

Haberin Devamı

Bu siyahı nasıl en iyi şekilde kullanabileceği konusunda destek veriyor.

Mesela siyahı ‘v’ yaka olarak, ten rengine uygun bir kolye ya da renk şifresine uygun bir fularla birlikte kullanmak gibi.

Ya da abiye giyilecekse, ten rengi
astar üzere siyah dantel seçimi gibi önerileri oluyor.

Madonna çok başarılı

RENK ŞİFRENİZİ  ÇÖZÜN

Renk şifresi sadece giyimde geçerli değil. Saç renginden sürdüğünüz ruja hatta seçtiğiniz kumaşların cinsine saçınızın hangi renkte dalgalı, hangi renkte düz fönlü olması gerektiğine kadar geçerli.

Zeynep, Madonna’nın dünyadaki en iyi renk şifresi çözümlemesine sahip tarz değişiklikleri yapan kişi olduğunu düşünüyor ki, ben de tamamen katılıyorum.

Mesela sarışın olduğunda, kızıl ya da siyah saçlı olduğunda saçının boyu modeli, dalgalı mı düz mü, kaşının kalın mı ince mi olacağına kadar hatta ten rengine kadar müthiş bir değişim görüyoruz.

Giysileri, makyajı, hatta tırnak boyu ve ojelerine kadar bütün detaylar o an için seçtiği tarzını ve duruşunu birebir destekliyor.

Haberin Devamı

Nasıl çözülür?

İki saatlik seans sırasında dört ana renk grubundan hangisine ait olduğunuzu buluyorsunuz ya da netleştiriyorsunuz.

Tabii bu renk grupları kendi içlerinde birçok alt gruba ayrılıyor. Bu alt gruplardan renkler de sizin için doğru olabiliyor.

Zeynep, seansın sonunda sizin renklerinizle kombinleri üzerinizde göstererek fikirler veriyor. Buna aksesuarlar ve makyaj da dahil. Hatta çıkarken size özel renk kartelanızı bile veriyor.

Daha ne olsun!