Bihter Ayyıldız

Bihter Ayyıldız

tbkrxm@yahoo.fr

Tüm Yazıları

Bu kış mini şort, çizme ve panço çok moda. Bu üçlü kombini yaparken dikkat edilmesi gereken üç nokta var. İşte şunlar...
* Çizmeniz mutlaka diz üstü olmalı ki, çok çıplak bir bacak görüntüsü ortaya çıkmasın.
* Teninizle daha uyumlu olacağından süet tercih etmelisiniz. Özellikle parlak deri çok agresif bir tezat yaratacağından tavsiye etmiyorum.
* Son olarak da dekolteyi tek bir noktada kullanmalısınız. Yani derin dekolte ve kollar açık olmamalı.
Dünyaca ünlü blogger Olivia Palermo ve İdil Fırat bu kombini kullanmak isteyenler için doğru örnekler...

Haberin Devamı

STiL NOTLARI

Ünlü blogger Olivia Palermo, bu kışın modası; mini şort, çizme ve pançoyu çok iyi kombinlemiş.

SPOR OLMAK iÇiN SPORA GEREK YOK

Herkesin heyecanla beklediği yılın işbirliği, Alexander Wang x H&M koleksiyonu 6 Kasım’da satışa çıktı ve çıktığı gibi tükendi. Spor giyinmek için spor yapmanın şart olmadığını söyleyen Alexander Wang’in koleksiyo-nundan bir parça edineme-diyseniz, yurt dışındaki H&M’lerde şansınızı denemenizi öneririm.

DOĞRU KOMBiN ÇOK ÖNEMLi...

Sokak modasının etkisiyle, lüks markaların koleksiyonlarına giren spor parçalar arasında iki sezondur en çok giyilen Kenzo’nun Tiger sweatshirt ve kazakları var.
Tüm koleksiyonların en gözde parçalarını kullanan ve genellikle
şık giyinen Fatoş Sarıgül, geçen hafta katıldığı bir davette bu
modeli tercih etmiş. Seçtiği parçaların her biri tek başına şık olmakla beraber, ortaya çıkan görüntüde bir karışıklık var. Bu parçanın doğru kombini içinse Bar Refaeli’yi örnek veriyorum.
Böyle spor parçaları kullanırken doğal saç ve makyaj, kombinlenen parçalar kadar önem taşıyor.

STiL NOTLARI

Kwanpen, anlaşmalı olduğu çiftlikler sayesinde, soyu tükenmekte olan timsah sayısını 100 bine çıkarmayı başaran bir marka.

CEMiYETiN GÖZDE ÇANTASININ HiKAYESi

Son birkaç yıldır cemiyet davetlerinde Hermes’e çok benzeyen çantalar görüyoruz. Hatta bu çantaların Hermes taklidi olduğunu söyleyenler bile var.
Özellikle Feryal Gülman, Sema Basa, Berrin Okçu ve Siren Ertan’ın tercih ettiği bu çantaların hikayesi şöyle:
Hermes gibi büyük markalara üretim yaparak başlayan Kwanpen, neredeyse bir kuşak Hermes’in krokodil çantalarını ürettikten sonra, 1970’lerde Singapur’da kendi mağazasını açmış.
Başta Raffles modeli olmak üzere, markanın çoğu modeli sipariş üzerine getiriliyor. Şu an sadece Singapur ve İstanbul’da butiği olan markanın felsefesi; nicelik değil, nitelik üzerine odaklanmak.

Haberin Devamı

DAHA ÖNCE GÖRMÜŞTÜK

New York’lu bir ailenin kızı olan, baba-sını Titanic kazasında kaybeden Peggy Guggenheim; çok önemli bir koleksiyoner.
Venedik’te yaşadığı evi şu an müze olarak hizmet veren Guggenheim, yaşamı boyunca taktığı ilginç güneş gözlükleriyle ikonlaşmış bir karakter.
Bu yıl 80. yaşını kutlayan Safilo markası Guggenheim’ın tarzını ve Venedik sularının turkuaz rengini bir araya getirdiği bir gözlük tasarlamış. Ama Milly markası da 2011 ilkbahar/yaz koleksiyonunda Guggenheim’dan ilham alarak nerdeyse aynı model gözlükleri üretmişti. Markanın tasarımcıları daha yaratıcı bir formül düşünse; böyle bir pişti yaşanmazmış.