Bihter Ayyıldız

Bihter Ayyıldız

tbkrxm@yahoo.fr

Tüm Yazıları

Dünya basını, Türk tasarımcılara artık büyük yer veriyor. Yakın gelecekte New York, Milano, Londra ve Paris’in sıkı bir rakibi olacağız...

BBC’den Nikki Bedi’nin sunduğu ‘Heart of Turkey’ serisinin 20 Ekim akşamı yayımlanan bölümünde, Türk tasarımcı Aslı Filinta’yı karşımda görünce çok gurur duydum.
Nikki Bedi’nin; Aslı Filinta’nın Mimar Sinan ve Piri Reis koleksiyonları hakkındaki övgü dolu sözleri, bir Türk olarak göğsümü kabarttı.
Bu, Aslı Filinta’nın uluslararası
moda arenasındaki başarılarından sadece bir tanesi. Dünya çapında Türkiye’yi temsil eden tasarımcının başarıları saymakla bitmez...
Birkaç örnek vereyim...
n 2009’da Japonya’nın dünyaca ünlü markası Comme Des Garçons, Japonya Vogue ile işbirliğinin 10. yılını kutlamak için Aslı Filinta’nın Tokyo’daki meşhur Dover Street Market mağazasında tasarımlarını sergileyip, satmıştı.
Chanel, Dior, Fendi, Loewe, Celine, Lanvin, Martin Margiela, Pierre Hardy, Chloe, Marni, Derek Lam, Brian Reyes, Jen Kao, Bensoni’nin de olduğu bir projede yer almak Türk modası adına müthiş bir adım.
n Bu sene 50’nci yaşını kutlayan İtalyan Vogue, Türk Deri Grubu’nun girişimiyle bir kitapçık çıkardı ve Vogue editörleri ‘Türkiye’nin En İyi Tasarımcıları’ arasında Aslı Filinta’yı gösterdi. Listede Gül Ağış, Bora Aksu ve Zeynep Tosun gibi isimlerin olduğu 20 moda tasarımcımız yer alıyordu.

Haberin Devamı

TURK MODACILAR DUNYA BASININDA

Kutoğlu’nun ‘Opera Balosu’ koleksiyonu, Avrupa basınında geniş yer aldı.

SIKI RAKİP OLACAKLAR
Türk modacılarının dünya basınındaki başarıları bununla da sınırlı kalmıyor. Geçen hafta Avrupa basını, Avusturya Devlet Onur Nişanı’na layık görülen ve Türkiye’nin haute couture alanındaki en başarılı isimlerinden Atıl Kutoğlu’na geniş yer verdi.
Kutoğlu’nun; Alman perakende devi, lüks giyim mağazalar zinciri Peek&Clopoenburg için, Viyana Opera Balosu'ndan esinlenerek hazırladığı ‘Opera Balosu’ koleksiyonu Avrupa basınında geniş yer aldı.
Almanya’da bir davete derin dekolteli Kutoğlu tuvaletiyle katılan Avusturyalı top model Larissa Marolt ise basının ilgi odağı oldu.
Türkiye’nin küresel moda arenasında bu kadar geç yer alıp, kısa sürede uluslararası bilinirliğe sahip olabilmesi, yakın gelecekte New York, Milano, Londra ve Paris’in sıkı bir rakibi olacağı anlamına geliyor.

Haberin Devamı

GECE HAYATININ SINIR TANIMAYAN PATRONU

Nerede çılgın bir parti varsa bilin ki arkasında Andre Saraiva vardır... Saraiva;
New York, Paris ve Shangai’daki Le Baron gece kulübünün beyni olmasının yanı sıra, Paris L’Officiel Hommes’un da yayın yönetmeni.
Ufak tefek görünen ve tanıdıkça cazibesi ortaya çıkan Saraiva, aynı zamanda sanatçı.
Gece hayatının sınır tanımayan patronu ve sokak sanatçısı Saraiva, nam’ı diğer Mr. A İstanbul’daydı... Dünyanın farklı şehirlerinde düzenlediği ‘Dream Concerts’ sergilerinin İstanbul ayağını, 21 Ekim'de ISTANBUL'74 Karaköy’de gerçekleştirdi.

SARAIVA BENİ ÇOK ŞAŞIRTTI
Sergi öncesi Karaköy Lokantası’nda buluştuğumuz Saraiva, Türk mezelerine bayıldı.
Türk kahvesiyle tamamlanan sohbette; “Sigara içer misiniz?” diye sorduğumda, sigarayı bıraktığını öğrendim. Gece hayatının bu kadar içinde olup da, sigara içmemek garip geldi. Bu bilgiden yola çıkarak, “Partiye katılmak mı, yoksa düzenlemek mi daha keyifli?” diye sordum. Yine beklemediğim bir cevap aldım.
“Partiler başlar ve ben kendimi eğlenceye bırakırım”dedi. Ne de olsa bu partiler için ordu gibi bir ekiple çalışıyor.
Dünyanın en ünlü top modelleri, modacıları ve oyuncuları Saraiva’nın yakın arkadaşları.
“Bu insanlarla bir arada olmak insanı gerçek hayattan uzaklaştırıyor mu?” diye sordum. Yine beklenmedik bir cevap: “Bazılarının o kadar sıradan hayatları var ki, inanamazsın...“

Haberin Devamı

23 YIL SONRA AYNI ELBiSE

Ivan­ka Trump; 18 Eki­m’­de
ka­tıl­dı­ğı bir da­vet­te, an­ne­si Iva­na Trum­p’­ın 1991 yı­lın­da giy­di­ği Bob Mac­ki­e im­za­lı el­bi­se­siy­le çek­ti­ği fo­toğ­ra­fı­nı Ins­tag­ram’dan pay­laş­tı. Ivan­ka­’nın, saç mo­de­li ve seç­ti­ği sa­de ak­se­su­var­lar­la el­bi­se­yi da­ha şık bir şe­kil­de ta­şı­ma­sı, ba­na boy­nuz ku­la­ğı ge­çer de­yi­mi­ni ha­tır­lat­tı.
De­mek ki ne ka­dar zen­gin olur­sa ol­sun, her kız için an­ne­si­nin do­la­bı ma­ğaza­lar­da sa­tı­lan­lar­dan da­ha de­ğer­li olu­yor.