Cadde Bir günde 12 klip çekti

Bir günde 12 klip çekti

02.05.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Burcu Güneş, 20’nci sanat yılını kutladığı ‘Anadolu’nun Güneşi’ albümünde yer alan 12 türküye bir günde klip çekti.

Bir günde 12 klip çekti

'Anadolu’nun Güneşi' isimli albümü geçtiğimiz mart ayında müzik marketlerdeki yerini alan Burcu Güneş, 12 türküye birden klip çekti. Hasan Kuyucu yönetmenliğinde kamera karşısına geçen sanatçı, 24 saat içerisinde 12 klip çekerek bir ilke imza attı.

Haberin Devamı

Projede yer alan şarkıları performans videolarıyla renklendiren Güneş, her hafta bir klibini sevenleriyle buluşturacak. Albümündeki modern Anadolu ezgilerini kliplerinde de yansıtan sanatçı, çekimler boyunca, 12 farklı kostüm giydi. ‘Üryan Geldim’ ile açılan klip serisi, çalışmanın en sevilen türkülerinden ‘Yoh Yoh’ ile devam etti. Güneş’in Selçuk Balcı ile düet yaptığı ‘Deniz Üstünde Fener’in klibi de dinleyiciyle buluştu.

Bir günde 12 klip çekti

Burcu Güneş, ‘Anadolu’nun Güneşi’ albümüyle ‘Apple World Music’ kategorisinde 40 ülkede manşet olan ilk Türk şarkıcı oldu.

‘İlkleri yaşıyoruz’

Yorucu ama bir o kadar da keyifli geçen çalışmalara imza attıklarını söyleyen sanatçı, kostümlerini Ezra Tuba ve Nihan Peker’in, takılarını ise Gönül Paksoy’un hazırladığını söyledi. Güneş, “Kliplerimizi tek tek sevenlerimle buluşturmaya başladık. Her hafta bir klibimi yayınlayarak Türkiye’de bir ilki gerçekleştireceğiz. Dinleyenlerim sık buluşacak olmamızdan dolayı çok mutlu. Müzikte yenilikçi ve cesur girişimlerde bulunmamız gerektiğine inanıyorum” dedi.