Cadde Bir Zamanlar Osmanlı'nın sonu!

Bir Zamanlar Osmanlı'nın sonu!

12.12.2012 - 06:52 | Son Güncellenme:

Ali Eyüboğlu yazıyor...

Bir Zamanlar Osmanlının sonu

Bir Zamanlar Osmanlı Kıyam’ın da ekrandaki serüveni sona erdi. Başrollerini Türkan Şoray’la Özcan Deniz’in paylaştığı dizi, 17 Aralık’ta ekrana gelecek 20’nci bölümde final yapıp ekrana veda edecek.

Haberin Devamı

Bir dizi bu kadar mı talihsiz olur? ‘Burası Osmanlı: Sır Kanunu 1711’ diye yola çıkmıştı. TRT bunu beğenmeyince ‘Bir Zamanlar Osmanlı Kıyam’ oldu adı. İzmit’teki eski Seka arazisinde platolar kuruldu, üç bölümün çekimleri yapıldı

. TRT büyük bir kampanyayla tanıttığı diziyi yayın gününde ekrana getirmedi. Çünkü çekilen üç bölüm ‘Muhteşem Yüzyıl’a benzediği gerekçesiyle beğenilmedi. Bunun üzerine finansör Burhan Özkan, yürütücü yapımcı Sami Dündar’la yönetmen Ezel Akay’ı gönderip işin başına geçti.

İlk bölümü 12 Mart’ta yayınlanan dizi, beklenen reytingi bir türlü yakalayamayınca ikinci sezona büyük çaplı bir ekip değişikliğiyle girdi. Aslı Tandoğan, Cemal Hünal gibi oyuncular gitti. Kadroya Özcan Deniz gibi iddialı bir oyuncu katıldı.

Haberin Devamı

Yönetmen koltuğuna da Abdullah Oğuz gibi tecrübeli bir isim oturdu. Bu yüzden yeni yayın dönemine en geç başlayan dizi ‘Bir Zamanlar Osmanlı Kıyam’ bekleneni veremeyince ekrandaki serüveni sona erdi. Başrollerini Türkan Şoray’la Özcan Deniz’in paylaştığı dizi, 17 Aralık’ta ekrana gelecek 20’nci bölümde final yapıp veda edecek.