Cadde Buket Aydın: ‘40’la kendimi yeniden tanıyorum’

Buket Aydın: ‘40’la kendimi yeniden tanıyorum’

03.10.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Başarılı gazeteci Buket  Aydın, CNN Türk’te bu akşam ilk bölümüyle ekrana gelecek ‘40’ programına başlıyor. Aydın, “İzleyici yeni bir Buket Aydın tanıyacak. Ben bile, kendimi bu projeyle yeniden tanıyorum” dedi.

Buket Aydın: ‘40’la kendimi yeniden tanıyorum’

Buket Aydın, Kanal D Ana Haber Bülteni ve Milliyet gazetesindeki röportajlarından sonra CNN Türk’te ‘40’ programıyla izleyici karşısına çıkacak. Projenin ilk konuğu, Acun Ilıcalı oldu. Türkiye’de bir ilki yapacaklarını söyleyen Aydın, “Hard talk benzeri programlar var ama ‘40’ daha farklı. Hard talk ve yarışma karışımı bir iş diyebiliriz. ‘40’ dedikleri zaman benim bile kalbim farklı atıyor” dedi. Aydın’la yeni projesini ve sunduğu Kanal D Ana Haber Bülteni’ni konuştuk.

- ‘40’ programının fikri nasıl ortaya çıktı?

Format BBO Yapım’a ait. CNN Türk yönetiminden, ‘Bu proje için seni düşünüyoruz, ister misin?’ dendiğinde, çok heyecanlanmıştım. Formatı anlattıklarında, resmen büyülendim. Daha sonra bu yolda ilerlemeye başladık. ‘40’, bu sezon Türkiye’deki bütün haber kanalları içinde en iddialı yapım olacak.

- Nasıl bir program izleyeceğiz?

Konuklara toplamda 40 soru sorup, cevaplamaları için 80 dakika süre veriyoruz. Cevaplamayı tercih etmediği soruları pas geçebiliyorlar. Süre kalırsa pas geçtikleri soruları yeniden sorabiliyorum. Bazılarını iki dakikadan az sürede cevaplayabiliyorlar. Fazla cevap vermek istediklerindeyse diğer sorulardan saniye artırmışlarsa, istersem ek zaman verebiliyorum. Ek süre 30 saniye ya da bir dakika oluyor. En güzel tarafı da konuklar soruları cevaplarken, son 30 saniye kala stüdyodan uyarı gelmeye başlıyor. Heyecan artıyor.

- Çok farklı bir tür. Türkiye’de bir ilk olmasını nasıl değerlendiriyorsunuz?

Hard talk benzeri programlar var ama ‘40’ daha farklı. Hard talk ve yarışma karışımı bir iş diyebiliriz. Formatın belli kuralları ve sistemi var. Konuklar çok heyecanlanıyor. ‘40’ dedikleri zaman benim bile kalbim farklı atıyor.

- Seyirci neden izlemeli?

Merakla takip edecekler. Gülecekler, eğlenecekler ve bazı anlar konukla birlikte gerilecekler. İçimize sinen bir iş oldu. Konuklarımız da çok ses getirecek. 10 soruda bir konuklara karnemiz olacak. Program sonunda genel bir karne ve benim kısa bir değerlendirmem, farklı bir tat bırakacak. Hayatım boyunca bana özel dikilen elbiseler bile bu program kadar üzerime oturmamıştır.

- Sizin için nasıl bir deneyim olacağını düşünüyorsunuz?

İzleyici yeni bir Buket Aydın tanıyacak. Benim bu yüzümü çok görmediler. Doğal halimle ekranda olacağım. Ben bile, kendimi bu projeyle yeniden tanıyorum. İç sorgulama olduğu için konuklar da kendilerini keşfediyor. Format gereği tatlı-sert olmam gerekiyor, bunu da iyi yakaladığımı düşünüyorum.

- Acun Ilıcalı, ‘40’ı nasıl buldu?

Çok beğendi ve heyecanlandı. ‘Bundan sonra gelecek konuklara tavsiyemdir gece uykularını iyi alıp, yemeklerini güzel yesinler’ dedi. Çok güldük.

- Beklenmeyen sorular karşısında nasıl bir hava oluyor?

Gergin oluyor. Soru sorma biçimi çok önemli... Zor sorular, kırmızı ışıkla geliyor. Öyle bir ortamda, bazı özel soruları sorma tarzı çok önemlidir. Ilıcalı, çok özel soruları bile pas geçmedi.

- Konuk seçimine nasıl karar veriyorsunuz?

İlk bölümlerde Türkiye’nin tanıdığı insanları ağırladık. Ilıcalı’dan sonra Osman Müftüoğlu ve Ertuğrul Özkök konuklarımız olacak. Daha sonra gündemde olan kimse, ona merak edilenleri soracağız ve canlı yayınlayacağız.

- Sorular nasıl hazırlanıyor?

Editör ekibimiz ve halk sorularımız var. Ekipten arkadaşlarımız sokağa çıkıyor, konuğumuzun adını söyleyerek, ‘Siz olsanız ne sorardınız?’ diyor. Uzman sorularımız da var.

- Soruları önceden görmek isteyenler oluyor mu?

En büyük kuralımız, kesinlikle göndermiyoruz. Zaten amacımız, konuklarımızın sorularla karşılaştıkları andaki duygu durumlarını ekrana yansıtmak. İzleyici, samimiyetimizi sevecek.

- Sizi en zorlayan kısmı nedir?

Ortamı iyi ayarlamam gerekiyor. Gerginlik olduğunda, gelecek soru yine zorsa hemen değiştiriyorum. Yani nabız tutuyorum. Program boyunca bildiğiniz kalori yakıyorum. Koşmak gibi bir şey...

- CNN Türk’te olmak nasıl bir duygu?

Her zaman beğendiğim bir kanaldı. Çok izleniyor ve kaliteli. Logosu altında böyle bir iş yapmaktan mutluyum. Marka bir program olacak. Mehmet Ali Birand’ın ‘32. Gün’ü gibi fenomen bir iş olacağını düşünüyorum.

‘Kanal D’yi evim gibi hissediyorum’

- ‘Kanal D Ana Haber Bülteni’ni sunuyorsunuz. Nasıl gidiyor?

Çok güzel. Her geçen gün daha iyi olacak. Beş ay oldu, seyirci yeni alışmaya başladı. Aralık-ocak aylarında şu anki durumdan daha iyi yere geleceğiz. Kanal D’yi evim gibi hissediyorum.

Ekibimiz süper, gözüm arkada kalmıyor. Güvenerek çalışıyorum.

- Kanal D’den sonra hayatınızda neler değişti?

Meslekteki 15’inci yılıma giriyorum. Bu zamana kadar tanındığımı zannediyormuşum. Kanal D Ana Haber’i sunmaya başladıktan sonra sokakta ve sosyal medyada güzel yorumlar alıyorum.

Buket Aydın: ‘40’la kendimi yeniden tanıyorum’

‘Kadınlardan destek bekliyorum’

- Daha çok tanınınca dışarı çıkarken dikkat ettiğiniz şeyler oluyor mu?

Dizi oyuncusu veya güzellik kraliçesi değilim. Güzellikle ilgili bir iddiam yok. Hiç de olmadı. Anlayacağınız normal hayatıma devam ediyorum.

- Haber programlarında kadın sunucular ağırlıkta... Kadın izleyicileriniz için neler söylersiniz?

Tüm kadınlara sesleniyorum, beni daha çok takip etsinler. Onlara yönelik haberler yapmaya çalışıyorum. Çok uzun dönem gece yayın yaptığım için, erkek izleyicilerim ağırlıkta... Erkek ve kadın izleyici oranını eşitlediğim zaman, dünyanın en mutlu insanı olacağım. Hemcinslerimi çok destekliyorum, onlardan da aynısını bekliyorum.

Buket Aydın: ‘40’la kendimi yeniden tanıyorum’

Buket Aydın’ın CNN Türk’teki ‘40’ programı, saat 21.00’de izleyiciyle buluşacak. Aydın’ın ilk konuğu Acun Ilıcalı
olacak.

- Kanal D, CNN Türk ve ayrıca Milliyet gazetesinde röportajlar yapıyorsunuz. Kendinize nasıl zaman ayırıyorsunuz?

Kendime zaman ayıramıyorum. Bazen yemek yemeyi bile unutuyorum. Gerektiğinde ailemi bile göremediğim oluyor. Zorlanıyorum ama şikayetçi değilim. Kimse bunu bana zorla yaptırmıyor.

Milliyet gazetesindeki röportajları da keyifle yapıyorum, Kanal D’de olmak en büyük aşk zaten benim için ve CNN Türk’teki program için çok heyecanlıyım. Hepsinde iddialıyım.