Cadde Burhan Doğançay'dan çocuklar için yarışma

Burhan Doğançay'dan çocuklar için yarışma

30.03.2010 - 01:00 | Son Güncellenme:

Doğançay Müzesi İlköğretim Okulları Resim Yarışması'nın bu yılki konusu, 'Kültür Başkenti İstanbul'

Burhan Doğançaydan çocuklar için yarışma

Usta ressam Burhan Doğançay'ın kurduğu, Türkiye’nin ilk kişisel modern sanat müzesi olan Doğançay Müzesi, ilköğretim çağındaki çocukların sanata ilgilerini arttırmak amacıyla düzenlediği resim yarışmalarının altıncısını gerçekleştiriyor. Artık geleneksel hale gelen Doğançay Müzesi İlköğretim Okulları Resim Yarışması, İstanbul'a bağlı tüm ilköğretim okullarını kapsıyor. Bu yıl altıncısı düzenlenecek olan yarışmanın konusu 'Kültür Başkenti İstanbul' olarak belirledi.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin ana sponsorluğunda gerçekleştirilen yarışmanın jürisinde ise Burhan Doğançay'ın yanı sıra Prof. Dr. Adnan Çoker, Doç. Dr. Güngör Taner ve Galeri Baraz Yöneticisi Yahşi Baraz yer alıyor. Sergi ve ödül töreninin Cemal Reşit Rey Sergi ve Konser Salonu'nda gerçekleşeceği yarışma, iki kategoride yapılacak. Birinci kategoride üçüncü, dördüncü ve beşinci sınıflar, ikinci kategoride ise altıncı, yedinci, sekizinci sınıflar değerlendirilecek.
Eserler 30 Nisan tarihine kadar Doğançay Müzesi Balo Sokak No: 42 Beyoğlu - İstanbul adresine kargo yoluyla veya elden teslim edilebilir.