Çağdaş Ertuna

Çağdaş Ertuna

cagdas.ertuna@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

AKM ile ilgili gelişmeleri heyecanla takip ediyoruz.

AKM’den ArchItekturgalerIe München’e

Bir yandan Tabanlıoğlu Mimarlık imzalı yeni bir opera binası yapılacak olması ve 2019’a yetiştirilmesinin planlanması sevindirici.

Ama tabii bu sevindirici gelişmeler bile şehrin en önemli simgelerinden AKM’nin yıkılacak olmasını ve yıllardır atıl kalmasını unutturmuyor.

Taksim Meydanı’nın bugünkü halini de...

AKM ile ilgili gelişmeler Ekim’de daha detaylı açıklanacak.

Ama öncesinde AKM her gündeme geldiğinde adını sık sık duyduğumuz Tabanlıoğlu Mimarlık cephesinde başka bir gelişme var.

Haberin Devamı

Contemporary Istanbul’un tasarımından sonra şimdi de Münih’te bir sergiye imza atıyorlar.

Contemporary Istanbul açılışında tanıştığımız Nicola Borgmann’ın yönettiği, kâr amacı gütmeyen mimari galeri Architekturgalerie München’de.

Borgmann, “Mimarlar sergilerinde çizimlerini ön plana çıkarmak ister, serginin küratörlüğünü üstlenen Murat Tabanlıoğlu’nun çizimler yerine seyahatleri, biriktirilen anıları ön plana çıkarmak istemesi beni şaşırttı ve ortaya sergiye gelenleri de şaşırtacak daha iyi bir iş çıkmasını sağladı” diye anlatıyor ‘Stage_0 Travelogue’ başlıklı sergiyi.

Sergi bugün açılıyor, 11 Kasım’a kadar Münih’te Architekturgalerie’de görülebilir.

Çağdaş sanatın Shazam’ı

AKM’den ArchItekturgalerIe München’e

Artık sanat dünyasının da Shazam’ı var: Smartify.

Nasıl Shazam ile çalan müziğin adını ve kime ait olduğunu akıllı telefonunuzla anında öğrenebiliyorsanız, artık Smartify ile de bir sanat eserinin hem adını hem de sanatçısını anında öğrenebiliyorsunuz.

Hem de ücretsiz.

Geçen hafta Smartify’ın Londra Royal Academy of Arts’da lansmanı yapıldı.

Uygulama dünyada tam 30 müze ve sanat galerisinde şimdiden kullanılıyor.

Şimdi bir sonraki aşamayı heyecanla bekliyoruz.

Peki ama bir sonraki aşama ne olmalı?

Nasıl bir şarkı ya da sanat eserinin akıllı telefonlarla anında çıkarabiliyorsak, bundan sonra bir yerden tanıyorum da çıkaramıyorum dediğiniz kişilerin de, uzaktan görüp beğendiğiniz tanışmak istediğiniz kişilerin de çıkaracak bir uygulama bekliyoruz. Yakındır!

Hatta geç bile kalındı.

Haberin Devamı

Kaçırmamakta fayda var!

İstanbul Bienali, Ai Weiwei sergisi, Contemporary Istanbul, Dolapdere’de Pilevneli Galeri’nin ve Karaköy’de Pi Artworks, Galeri Nev İstanbul, artSümer ve Mixer’in voltran oluşturduğu Juma Art’ın açılışı, Yapı Kredi Kültür Sanat’ın İstiklal Caddesi’ne geri dönüşü derken şehirde sanat etkinlikleri hızla devam ediyor.

Bugün Columbia Global Centers, İstanbul İsveç Konsolosluğu ve DEPO’nun birlikte düzenlediği ‘Çatışmalı Alanlarda Sanatsal İfade’ başlıklı, sanat ve sansür konulu bir panel var.

Meclis-i Mebusan Caddesi’nde Studio-X’te saat 18.00’de.

Herkese açık.

Sanatsal ifade özgürlüğünü savunan Freemuse Kopenhag kurucularından Ole Reitov, Pen International eski direktörü Sara Whyatt, Columbia Üniversitesi Küresel İlişkiler Danışmanı Vishakha Desai de konuşmacılar arasında.