Eylülde şehre döndük. İşte şehirde hayatımızı güzelleştirecek, yakın zamanda öne çıkan ve çıkacak olan etkinlikler ile yeni mekânlar…
Yeme-içme dünyasında neler oluyor?
Bardot: Beymen’in Zorlu Center’daki yeni restoranı Bardot, Beymen Genel Müdürü Elif Çapçı’nın WWD’nin ‘50 Women in Power’ listesine seçilen 50 isim arasında yer alması şerefine düzenlenen öğle yemeğiyle basına tanıtıldı. Roman and Williams tasarımı mekânın açılışı 4 Ekim’de. Bu, ayrıca Beymen’in yeme-içme sektöründe de kendi markalarını yaratarak büyüme planının önemli bir adımı.
Vakko Sumahan Hotel: Çengelköy’deki Sumahan Otel yenilenerek Cem Hakko öncülüğünde Vakko otelleri bünyesinde açılmaya hazırlanıyor.
Fehime Sultan ve Hatice Sultan Yalıları: THY Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Bolat açıkladı: THY’ye ait Ortaköy’deki Fehime Sultan ve Hatice Sultan yalılarında restorasyon tamamlandı, yakın zamanda otel olarak hizmete
TV belgesellerine, dizilerine konu olan birçok dolandırıcılık hikâyesi var ama hiçbiri Anna Delvey gibi anlık şöhretlerini devam etmeyi başaramadı.
Anna Delvey hapishanedeyken çizdiği resimlerle çağdaş sanat dünyasına giriş yaptı, sonra bunu sürdürerek sergilerle gündemde kaldı.
Geçen yıl New York Moda Haftası’nda Shao markasının defilesine ev sahipliği yaparak dikkatleri üzerine çekti.
Ev hapsinde olduğu için defile Anna’nın yaşadığı apartmanın terasında gerçekleşti.
Şimdi ise Anna Delvey, New York’un moda PR’ı konusunda çok tanınan ismi Kelly Cutrone ile birlikte Outlaw Agency adlı bir halkla ilişkiler şirketi kurdu.
Geçen hafta New York Moda Haftası’nda üç defilenin tanıtımını üstlendiler.
Anna Delvey, ayrıca ev hapsinin sınırlarının genişletilmesi ve sosyal medya yasağının kalkmasıyla New York sınırları içinde her yere gidebiliyor, çalışabiliyor ve daha önce çok aktif kullandığı 1.1 milyon takipçili Instagram hesabını yeniden kullanabiliyor.
Cumartesi akşamı Eskişehir’de çok güzel bir kalabalıkla birlikte OMM’daydık.
Odunpazarı Modern Müze’nin (OMM) 5. yılını kutlamak üzere.
Rana-Erol-İdil Tabanca ev sahipliğindeki davetin en iyi yanı İstanbul sosyal hayatındaki tanıdık yüzler kadar Berlin ve Londra’dan yaratıcı bir kitleyi de bir araya getirmesiydi.
Gece, önce Tasigo otelde kokteylle başladı.
Ayşen-Hüsnü Özyeğin, Firuzhan Kanatlı, Ali Sabancı, Ümit-Cem Boyner, Melis-Hakan Börteçene, Hamdi Akın, Cem Hakko, Ergun Özen gibi iş dünyasının önde gelen isimleri de katıldı.
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu da davete katılanlar arasındaydı.
Daha sonra Japon mimar Kengo Kuma imzalı müzeye geçildi, ‘Ehlikeyif’ sergisinin açılışı için.
Mehmet Güleryüz, sadece resimleri ve desenleriyle değil, tiyatroda yaptıklarıyla da duruşu ve fikirleriyle de çok değerli bir sanatçı.
Taksim Meydanı’nda protestolarda da Karaköy’de tesadüfen yürürken karşılaştığı graffiti yapan gençlere yardım ederken de onu görmek mümkündü.
Aslında yıllar önce Paris’e giderek, kendisini ve sanatını geliştiren, daima okuyan yazan çizen üreten ve söyleyecek bir sözü olan, özgürlüğü savunan, kültürlü birikimli sanatçı kuşağının da son temsilcisi.
Benim için aynı zamanda çok sevdiğim Kerimcan Güleryüz’ün babası.
Birlikte yaptıkları sergiler, baba-oğul arasında zaman zaman rollerin değiştiği heyecanlı üretim süreçleri de aslında ikisinin de ne kadar yaratıcı ve donanımlı olduğunu gösteriyordu.
En son geçen yıl Kerimcan Güleryüz, Mehmet Güleryüz’ün 1991’den 2016’ya kadar kullandığı Kadıköy’deki stüdyosunu Poligon
The Shooting Gallery olarak yeniden faaliyete geçirdiğinde
Geçen yaz tam 102. doğum gününü kutlarken başladı bu kitabı yazmaya.
Geçen hafta piyasaya çıkan ‘Iris Apfel: Renkli: İlham, Etkiler ve Fikirlerden Oluşan Bir Hazine’ başlıklı kitap onun aslında mirası niteliğinde.
Bu yıl mart ayında 102 yaşında ölen Iris Apfel türünün belki de tek örneğiydi.
Yıllar önce bağımsız film festivali !f İstanbul’da izlemiştim, Iris’in hikâyesini.
Efsane belgesel yönetmeni Albert Maysles’ın ‘Iris’ filmi, New York’un son 50 yıldır en renkli moda ikonu olarak adından söz ettiren Iris Apfel’in kıyafetleri kadar renkli dünyasını anlatıyordu.
“Dünyanın en yaşlı teenager”ı olarak hatırlanmak istiyordu Iris Apfel.
Women’s Wear Daily’de çalışmadan önce sanat eğitimi alıyor.
Altyapı yetersizliği ve her yaz daha da fahiş hale gelen fiyatlarını sürekli konuşsak da Bodrum her yıl daha da değerli bir marka haline geliyor. Global markalar da yerli markalar da uluslararası isimler de bu yaz Bodrum’a akın etti. İşte sezonun kapanış haftasında bu yazın mini bir özeti
En büyük sürpriz: Bobo by The Stay
Bu yazın en şaşırtıcı mekânıydı. Birçok uluslararası markanın Bodrum’da açılmasının heyecanla beklendiği bir yazda yerli bir markanın son 3 ayda karar verip sezona yetiştirdiği bir mekânın bu kadar başarılı olmasını kimse beklemiyordu. Muzaffer Yıldırım, Bebek Otel by the Stay’in başarısını da arkasına alarak plajıyla da Dragon’dan Paraliaki’ye restoranları ve DJ Salça’nın müzikleriyle eski Nupera günlerini de hatırlatan çok konuşulan bir yer yarattı. Sankai by Nagaya’dan 7 Mehmet’e pop-upları da sevildi. Böylece The Stay Grubu, Alaçatı’dan sonra Bodrum’u da kısa sürede fethetti.
En iyi fine dining restoran: Ayla
Forbes yazarı Ann Abel, “Aret Sahakyan’ın Türk gastronomisine aşk mektubu” diye
Tam beş yıl önce Eylül ayında İstanbul’un önde gelen koleksiyonerleri, sanatçıları, sanat galerisi sahipleri ile yerli ve yabancı basından isimlerle Söğütlüçeşme hızlı tren istasyonunda buluşmuş, hep birlikte Eskişehir’e gitmiştik.
Odunpazarı Modern Müze’nin (OMM) açılışı için.
Bu sayede hem Eskişehir’i hem de UNESCO Dünya Kültür Mirası geçici listesinde yer alan Odunpazarı evlerini de görme şansımız olmuştu.
OMM, Avrupa Müzecilik Ödülleri ve 18. Uluslararası Müzecilik ve Kültürel Miras Ödülleri gibi birçok ödüle layık görüldü, sanat dünyasının en prestijli yayınlarından ARTnews tarafından ‘Son 100 Yılın En İyi 25 Müze Binası’ arasına seçildi.
Tabii hiçbir şey tesadüf eseri olmuyor.
Bu başarı, müzenin kurucusu, koleksiyoner Erol Tabanca’nın vizyonu ve Kengo Kuma gibi uluslararası başarılara sahip, çok değerli bir mimarla çalışmasının sonucu.
Kengo Kuma gibi usta bir mimarın Eskişehir’de bir proje yapmış olması önemli.
Geçen hafta Scorpios Bodrum’da Londra’dan gelen uluslararası bir çağdaş sanat kitlesi vardı.
Bu kitleyi bir araya getiren Random International’ın ‘When Tomorrow Comes’ (‘Yarın Geldiğinde’) başlıklı sergisinin açılışı ve sanatçı konuşmasıydı.
Random International, Londra ve Stockholm’de çalışmalarını sürdüren bir Alman ikili.
‘Yarın Geldiğinde’ başlıklı çalışma, teknolojiyi insan algısı ve etkileşimiyle harmanlayan etkileşimli bir dijital heykel yaratmak için özel bir izleme sistemi ve sürükleyici algoritma içeriyor.
‘Yarın Geldiğinde’ kitabının 3 setlik 150 sınırlı imzalı baskısı da satışa sunuluyor.
“Rain Room” (Yağmur Odası) ve prömiyerini 2022’deki Art Basel Miami’de yaptıkları “Living Room” (Oturma Odası) gibi eserleriyle tanınıyorlar.
Aynı zamanda insan ve makine arasındaki koreografiyi sergileyen, koreograf Wayne McGregor işbirliğiyle yaptıkları “No One Is An Island” (Hiç Kimse Bir Ada Değil) çalışmalarıyla da öne çıkıyorlar.
Şu anda Amsterdam’daki