Bir sanatçının tatil yaptığı için suçlanması olacak şey değil. Bırakın bir sanatçının, hiç kimsenin kendi imkanlarıyla yaptığı tatilin hesabını başkalarına vermesi gerekmiyor
Memet Ali Alabora’nın son basın açıklamasını üzülerek
okuyorum. Eşiyle gittiği tatilleri, tek tek bindiği uçaktan tekneye her türlü detayıyla açıkladı. Mısır ve Londra tatillerinin MiMinör oyunuyla ya da Gezi Parkı olaylarıyla bir
ilgisi olmadığını uzun
uzun anlattı.
Memet Ali Alabora’nın bu açıklamaları yapmasına hiç gerek yok. Onu bilen biliyor zaten. Anlamak istemeyen de ne yaparsa yapsın anlamayacak ve ısrarla yaptığı her şeye bir kulp takacak. Çünkü bir kere hedef tahtası ilan edildi.
Oysa herkes biliyor, Gezi ruhu Memet Ali Alabora’yı hedef göstererek açıklanabilir bir şey değil. Ne Alabora, ne başkası böyle farklı insanları bir araya getirebilirdi.
Bir sanatçının tatil yaptığı için suçlanması olacak şey değil. Bırakın bir sanatçının, hiç kimsenin kendi imkanlarıyla yaptığı tatilin hesabını başkalarına vermesi gerekmiyor. Alabora fazla iyi niyetli davrandı, kendini anlatmaya çalıştı. Asıl açıklama yapması gereken de, utanması gereken de Alabora’yı yaptığı seyahatlerin hesabını vermek zorunda bırakanlar.
Bodrum sezonu açılıyor
Bodrum’da beklenen en önemli açılış, bu akşam gerçekleşecek. Geçen yaz Türkbükü’nün bayrağı Yalıkavak’a devretmesine neden olan Yalıkavak Marina bu akşam açılıyor.
Açılış gecesinde Tarkan’ın sahneye çıkması bekleniyordu. Ancak yaşadığımız olaylar karşısında duyarlılığını koruyan Tarkan, bütün konserlerini iptal etti. Tarkan’ın yerine Ajda Pekkan konser verecek. Ayrıca Nikolai Baskov ve Craig David de sahneye çıkacak.
Palmarina’da bu yaz hangi yeme-içme markaları olacak? Cipriani, Sait, Nusr-et, Loft, Beluga, Belong, Mezzaluna, Kitchenette, Cookshop, Shelly, Haremlique, Vakko Chocolate, Dolce ve Komşufırın. Ayrıca marinadaki mağazalar da baştan aşağı yenilendi. Bir an önce görmek lazım.
Dolunay turu önerisi
Tanıdığım en iyi rehber, Saffet Emre Tonguç. Valencia’yı da Boğaz’ı da kendisiyle gezme fırsatım oldu ve kabul etmek lazım, kendisinden çok şey öğrendim. Siz onu seyahat yazılarından ve çok satanlar listelerinden inmeyen kitaplarından tanıyorsunuz. Oprah Winfrey’den Donna Karan’a Türkiye’ye gelen bütün ünlü isimleri Saffet gezdiriyor. 2012’nin en iyi gezi kitabı ödülü alan ‘Boğaz Hakkında Her Şey’in de yazarı. Saffet’in Boğaz turlarından birine katıldığınızda görüyorsunuz, gerçekten de Boğaz hakkında her şeyi biliyor, anlatıyor. Tarihi dedikodularla başlıyor, günümüze kadar geliyor. Hem öğreniyorsunuz, hem de kahkahalara boğuluyorsunuz.
Saffet’in bu yaz son Boğaz turu
24 Haziran’da. Hem de Kraliçe II. Elizabeth başta olmak üzere dünyanın en önemli devlet adamlarını ve ünlülerini ağırlayan Keyifstyle teknesinde. Saffet’le dolunayda bir gezi yapmak istiyorsanız şimdilik bu son şansınız. Hepimizin uykusuzluktan, yaşananlardan sinirlerinin bozulduğu bugünlerde eminim bu tur ilaç gibi
gelecek. Daha fazla bilgi için: www.saffetemretonguc.com
Koza 26 Haziran’da
Hakan Yıldırım’dan Arzu Kaprol’e, Hatice Gökçe’den Ümit Ünal’a önemli tasarımcıları Türk modasına kazandıran Koza Genç Moda Tasarımcısı Yarışması’nın finali 4 Haziran’daydı. Ancak İstanbul’daki bütün konserler, festivaller gibi yarışmanın finali de ne yazık ki ertelendi. Şimdi bir hatırlatma yapalım, Koza’nın finali ayın 26’sında Haliç’te Camialtı Tersanesi’nde gerçekleşecek.