Çağdaş Ertuna

Çağdaş Ertuna

cagdas.ertuna@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Yaşasın, şehir sonunda bize kaldı! Panik yok! Bayramda her yer açık. Bizi trafiksiz bir İstanbul ve bakın daha neler bekliyor?

BAYRAMDA İSTANBUL’DA OLANLARA

Perili Köşk

Tam iki gündür korkunç bir trafikle boğuşuyoruz. Bir yerden bir yere gitmek neredeyse imkansız hale geldi. Oturduğumuz semtin sınırları içinden çıkmadan bayram öncesini atlatmaya çalıştık. Neyse ki şimdi birçok kişi fırtınadan kaçar gibi İstanbul’dan kaçtı. İşte şimdi şehrin en güzel günleri. Kalabalık değil, yollar açık, bir şeylere yetişme telaşı yok. Bugün mutlu kalabilmek için gündemden uzak duruyoruz. Kendi gündemimizi yaratıyoruz. Şimdi tam da uzun zamandır isteyip de yapamadıklarımızın zamanı. Eee, hadi daha ne duruyoruz?

Haberin Devamı

Borusan Contemporary ve Bienal açık
Önce bayramda (Bugün hariç!) açık olduğu için özellikle mutlu olduğum müzeyle başlayalım, Borusan Contemporary Ofis Müze. Açılışında da anlata anlata bitirememiştim. Özellikle havalar da düzelmişken Rumeli Hisarı’nda sahilde önce bir kahvaltı, sonra da Perili Köşk’ü gezmek ilaç gibi bir program. Müzenin aynı zamanda ofis olması mı, içindeki müthiş sanat eserleri mi yoksa Boğaz’a hiç bu kadar yakından ve tepeden bakmamış olmak mı daha ilginç, karar veremiyorum. Ama binanın manzarası da başlı başına bir eser, gözlerinizi alamıyorsunuz. Bayramda açık olduğu için Borusan’a teşekkür!
Bienal, bu yıl biliyorsunuz ‘İsimsiz’. Çok konuşulan işler var, 3’üncü ve
5’inci antrepolarda. Bu sefer her şey bir arada olduğu için gezmek de daha
kolay. Üstelik çıkışta Karaköy
mekanları ve tabii İstanbul Modern sizi bekliyor.

Yeme-içme-gezme
Geleneksel aile ziyaretleri bittiyse, dışarıda bir aile yemeği yenilecekse yine genelde kalabalıklığından şikayet ettiğiniz yerlere gitme zamanı. Çamlık’taki Nusret bunlardan biri. Ortam rahat, yemek hep aynı kalitede, şaşırtmıyor. Balıkçı Kahraman’ın yeğenlerinin açtığı Rumeli Balıkçısı da iyi bir seçenek. Gece çıkılacaksa Bird ve Münferit hâlâ şehrin en havalı kalabalığını topluyor.
Daha sakin bir akşam programı isterseniz yemek-sinema ikilisini tercih edebilirsiniz. Genelde tıklım tıklım olan, bilet bulmakta zorlandığınız bir sinemada Behzat Ç.’yle nefes alabilirsiniz. Son zamanlardaki iç karartıcı filmlerden sonra iyi bir değişiklik olabilir.

Çocuklulara özel program
Çocuklarla birlikte izlenebilecek bir film, ‘Ten Ten’, Steven Spielberg yapımı. Çocukları İstanbul Modern’deki atölyelerle de oyalamak mümkün. Onları en çok sevindirecek ve heyecanlandıracak programsa, Forum İstanbul’daki Jurassic Land. Normal zamanda Bayrampaşa trafiğine girmeyi göze alamayan anne-babalar için bu tatil iyi bir fırsat.

Saat 13.00’ü bekleyin
Panik yok! Alışveriş merkezleri bayram boyunca açık. Sadece bugün mağazalar 13.00’te açılıyor. İstanbul tenhalaşmışken alışveriş merkezlerinde cirit atmak, outlet’leri didiklemek mümkün.
Laduree makaronları ne kadar sevsem de bayram tatlıları arasına girmeleri bir o kadar tuhaf geliyor, daha geleneksel şeyler yerli markalar dururken.
Bayramdan itibaren Marks&Spencer’larda Rebul Kolonyaları satışa çıkıyor. Hem de AÇEV yararına. Rebul gibi köklü markaların yaşaması, İngiliz zincirinin kendi mağazasında satışa izin vermesi ve tabii AÇEV’in çalışmaları önemli.

Şehirde sayfiye tatili
Hem şehirden uzaklaşmamak hem de gerçekten tatil havasına girmek için Polonezköy ya da Ağva-Şile’ye gidebilirsiniz. Ayrıca Uzunya’da uzun bir yemek ve yürüyüşle de şehir içinde sayfiye tatili yapmış kadar olursunuz. İyi bayramlar!