Çağdaş Ertuna

Çağdaş Ertuna

cagdas.ertuna@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

İstanbul Aydın Üniversitesi bugün 10. yılını kutluyor. 10. yıl şerefine yeni çıkarılan akademik dergi, Business Review’u herkes okumalı

Önümde yeni bir dergi var, satır satır okuyorum, okudukça öğreniyorum. İstanbul Aydın Üniversitesi’nin hazırladığı Business Review’dan söz ediyorum. İlk sayının konusu, girişimcilik. Bir akademik yayın, çevremiz-de olan biteni ancak bu kadar anlaya- cağımız dilden anlatabilir. Ne kadar özenle hazırlandığı hemen belli oluyor.
“İlk 10 yılımız İstanbul Aydın Üniversitesi’ni büyütmekle, genişletmekle geçti. İkinci 10 yılımız üniversitemizin derinliğini artırmakla, eğitim kalitesini yükseltmekle ve dünyanın saygın üniversiteleri arasında yer aramakla geçecek” diyor İAÜ Mütevelli Heyeti Başkanı Mustafa Aydın. Aydın’a göre, İAÜ Business Review, bu yolda atılan ilk adımlardan biri. Boşuna Aydın, “İş dünyasının profesyonelleri için akademisyenlerce yayımlanan bu derginin üniversitemizle iş dünyası arasında gerekli bağları kuracağına inancım tam” demiyor.

İçerik çok zengin
Dergiden birkaç örnek verelim. Eski Merkez Bankası Başkanı Gazi Erçel, 2013 yılında Türkiye ekonomisinde gelişmeler ve beklentileri yazmış. Milliyet yazarı Güngör Uras ‘yurdum insanından girişimci portrelerini’, Kahve Dünyası’ndan Koton’a birçok bildiğimiz yerli markanın hikayesini anlatmış. Prof. Dr. Özcan Ertuna, girişim sermayesinin Türkiye deneyimini, Turkven, Actera Group ve İş Yatırım’ın yatırımlarını değerlendirmiş. Prof. Dr. Alev Katrinli ve Doç. Dr. Gonca Günay, girişimci üniversite kavramını yazmış. Girişimci Bedriye Hülya’ysa b-fit’in başarı öyküsünü anlatmış. Ben de Business Review için Türk yeme-içme sektöründeki girişimcilik hikayelerini yazdım.
Ayrıca dergide Aydın Üniversitesi kadrosuna katılan ve adına bir global barış ve demokrasi merkezi kurulan Nobel Barış Ödüllü Tevekkül Karman da Arap baharını değerlendirmiş. Müslüman feminist Tevekkül Karman, Nobel Barış Ödülü kazanan en genç isim olmasının yanı sıra Yemen Zincirsiz Kadın Gazeteciler Örgütü’nün de başkanı.

Nice 10 yıllara!
Aydın Üniversitesi, tam 10 yıl önce, iki yıllık yüksek okul olarak kurulmuş. Daha sonra üniversiteye dönüşmüş. İlk mezunlarını önceki sene vermiş. Şimdi 23 bin öğrencisiyle Türkiye’nin en büyük vakıf üniversitesi. Avrupa Komisyonu tarafından ECTS Label ve DS Label verilen sayılı vakıf üniversitesinden biri.
Çok iyi bir akademik kadrosu var. Yabancı öğrenci sayısı 700’ün üzerinde. Çoğu Afrikalı. Önümüzdeki yıl üniversiteye Sivil Havacılık ve Çizgi Film ve Animasyon gibi yeni bölümler ekleniyor.
Bugün Aydın Üniversitesi 10. yılını kutluyor. 10 yılda ülkenin en büyük vakıf üniversitesini kurmak da başlı başına bir girişimcilik ve başarı hikayesi aslında. Böyle güzel örneklerin sayısının artmasını diliyorum. Nice 10 yıllara İAÜ!

Haberin Devamı

Moda filmleri günü
Bugün İstanbul 74’ün desteğiyle ilk moda filmleri günümüz gerçekleşiyor. ‘Fashion Film Day İstanbul’, Salt Galata’da saat 11.00’de başlıyor.
New York Moda Filmleri Festivali’nden seçmeler kapsamında Solve Sundsbo, Quentin Jones, Danny Sangra, Roman Polanski, Santiago&Mauricio, Steven Meisel, Ryan McGinley, Inez&Vinoodh gibi isimlerin eserlerinin yanı sıra Prada, Kenzo, Opening Ceremony, Alexander Wang, Nina Ricci gibi dev modaevlerinin reklam kampanyaları ve Türkiye’nin önde gelen moda fotoğrafçılarının filmleri de izlenebilecek. Finalse Zelda Zonk’ta ‘happy hour’la yapılacak.