Çağdaş Ertuna

Çağdaş Ertuna

cagdas.ertuna@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Sezen Aksu Gümüşlük’te ev aldı haberi!: Bazı gazetelerde görmüşsünüzdür, ‘Sezen Aksu Mustafa Oğuz’un Gümüşlük’teki evini satın aldı’ haberlerini. Sezen Aksu da haberi duyar duymaz Mustafa Oğuz’u arıyor, “Dolandırıcı mı oldun, senin olmayan evi bana mı sattın?” diyor gülerek. Her yaz Gümüşlük’te ev kiralayan Mustafa Oğuz’dan dinliyorum hikayeyi.

Mustafa Oğuz’da hikaye çok, şimdi bir kısmını daha dinleme şansımız olacak. Most Production’ın yeni gösterisi ‘Sezenli Yıllar’ı 14-15 Temmuz’da Harbiye Açıkhava Tiyatrosu Cemil Topuzlu Sahnesi’nde izleyeceğiz. Müzik direktörlüğünü Cenk Erdoğan’ın, koreografilerini Zeynep Tanbay’ın yaptığı gösterinin yönetmeni de tanıdık bir isim, Cüneyt Özdemir. Sezenli 40 yılı Sezen Aksu da, biz de merakla bekliyoruz.

Haberin Devamı

Kate Moss’un 7000 liralık hesabı: Doğrusu Bodrum’da kimsenin umrunda bile değil Kate Moss’un hesabı. Çünkü herkes kendi ödediği hesaplara takılmış durumda. En lüksten en salaşa hangi plaja ya da restorana gitseniz pide dışında seçenekler kısıtlı. Pide, lahmacundan da bir adım ileride, Bodrum’un ana besin kaynağı olmuş durumda. Buna rağmen gelen hesaplar herkesi çıldırtabilecek kadar pahalı. Bu gidişle, Arap şeyhleri ve Rus oligarkları dışında Bodrum’da tatil yapabilecek kimseler kalmayacak. Kate Moss’un hesabına gelince, kendisinin nasıl bir partileme potansiyeli olduğu malum, kimbilir ne kadar değerli bir şarap açtı diye düşünmeden edemiyor insan.

Uluslararası restoranların Bodrum şubeleri: Dubai’deki popüler Lübnan restoranı Al Nafoorah Il Riccio’dan erken davrandı ve Jumeirah Bodrum Palace içinde bir şube açtı. Nobu, Cipriani’den sonra Arap turistlerin ilgisini çekecek bir seçenek daha oldu.

Mimoza’nın ateş şovu: Bodrum’da pazar akşamlarının en güzel programı Gümüşlük’te Limon’da güneşi batırıp Mimoza’ya yemeğe inmek. Mimoza’nın yemekleri de ambiyansı da her zaman çok iyi. Bu yaz bir yenilik yapmış Fikret Alphan. Yemeğin ortasında bir ateş dansı başlıyor, kimisi telefonla bu şovu görüntüleyip Instagram’da paylaşıyor, kimisi ise bu kadar güzel bir ortamda ne işi var bu şovun diyor. Benim gibi ikinci grupta olanlar Mimoza’nın değişmemesinden yana. Gerçekten iyi olan şeylere yenilik gerekmiyor. Olduğun gibi kal Mimoza.

Haberin Devamı

Dona Beach’in partileri: Bu yazın en yeni plajlarından biri. Nerede mi? Tabii ki her yeni yer gibi Yalıkavak’ta, Palmarina’da. Ibiza’dan getirdiği DJ’leri ve akşamüstü partileriyle adından söz ettirmeye hazırlanıyor. Gerçi Bodrum, Emre Ergani’nin Havana’sından sonra plaj partilerine uzak kaldı. Ama bakalım, bu yaz Havanalı yıllara dönebilecek mi?

Denizin kirliliği: Bodrumlular isyan ediyor, tekneleri sık sık uyarıyor ama neye yarar? Sadece Türkbükü, Yalıkavak değil, her koyun hali içler acısı. Geçen yıl denizi çok iyi diye bildiğiniz yerlere bu yıl gittiğinizde büyük hayal kırıklığı yaşıyorsunuz. Üzülmemek elde değil.

Cennet Koyu’nda plaj patlaması: Juju, Blue Beach derken şimdi bir de eskiden Atami’nin bulunduğu yerde özel bir plaj açıldı Mandarin Oriental bünyesinde. Mandarin Oriental’in Japon restoranı Krochan ve yeni açılan ve şefini Poseidon’dan transfer eden Bodrum Balıkçısı da çok konuşuluyor. Çok yakında Capri Palace’tan sonra D Maris’te şubesi açılan Michelin yıldızlı İtalyan restoranı Il Riccio da Cennet Koyu’na geliyor. Ne zaman mı? Temmuz başı diye planlanıyor.